FC Barcelona 3:2 Celta Vigo

FC Barcelona 3:2 Celta Vigo Foto: Patrik Janačík

Dnes se v Barceloně odehrál velice neobyčejný zápas, když musel Xaviho tým dohánět dvougólové manko po velmi nepřesvědčivém výkonu po většinu zápasu. Celta své vedení ale nedokázala udržet a z Barcelony odjede nejen bez jakéhokoliv bodového zisku, ale také emočně naprosto zničená.

Barcelona nastoupila do zápasu s velmi pozitivní morálkou, za což mohly výkony v posledních dvou duelech, ve kterých zaznamenala dohromady 10 gólů. Jenže i přesto, že už od první minuty hrála to, co se od ní čekalo a převážně držela míč, nedokázala si vypracovat žádnou gólovou příležitost. O to se bohužel pro Xaviho skupinu postarala jako první Celta Vigo, jmenovitě Jorgen Strand Larsen, který zužitkoval po 20 minutách pobídku od Luca de la Torreho a střelou na levoi zadní tyč branky ter Stegena nedal německému brankáři šanci. Nutno dodat, že před gólovou přihrávkou zrušil ofsajdovou linii Andreas Christensen, který se zapomněl v obraně a díky tomu se mohla Celta Vigo ujmout vedení. Ve 36. minutě musel kvůli zranění opustit hřiště Frenkie de Jong, kterého nahradil Gavi, jež po necelých třech minutách viděl žlutou kartu.

Do druhého poločasu udělal Xavi Hernández dvě změny, když přišel na hřišti Lamine Yamal a Ronald Araujo, ale obraz hry to příliš nezměnilo. Stále to bylo o bránění Celty Vigo a dobívání jejich bloku ze strany Barcelony. Aby toho nebylo málo, tak po rychlém protiútoku z XX minuty přišel šok a Celta po gólu X zvýšila na 0:2. Tehdy už to s nějakým bodovým ziskem vypadalo velice špatně. Jenže, napsal se fantastický příběh, když v 81. minutě vykřesal pro Barcelonu naději Robert Lewandowski, kterému poslal míč za obranu Joao Félix. O 5 minut později to byl znovu Joao, ale tentokrát Cancelo, který našel ve vápně opět Lewandowského a ten vyrovnal na 2:2 a v 89. minutě skvělým centrem našel Gavi za obranu nabíhajícího Cancela, který společně s celým týmem během 8 minut otočil výsledek. Celkový výkon v zápase nebyl dobrý, ale závěr se celému týmu náramně povedl.


Přehled utkání

23. září 2023, 18:30 Estadi Olímpic Lluís Companys Nova Sport 3

FC Barcelona

3 : 2 Mario Melero López

Celta Vigo

  19' Jorgen Strand Larsen
Andreas Christensen 36'  
Gavi 39'  
  43' Unai Nunez
  76' Anastasios Douvikas
Robert Lewandowski 81'  
Robert Lewandowski 86'  
Joao Cancelo 89'  
Sestava

Ter Stegen - Cancelo, Koundé, Christensen, Alonso - Gündoğan, Romeu, de Jong - Torres, Lewandowski, Felix

Sestava

Villar - U. Núñez, Starfelt, Domínguez - Mingueza, Beltrán, De la Torre, Ristić - Douvikas, Aspas, Bamba




Diskuze

Felix a Cancelo zatiaľ brutálny prínos, vidno kde nás moc tlačila bota. Po ďalšie, jasne sa ukazuje, že tím musí byť viac behavejší a kreatívnejší, nejde to bez prienikových prihrávok. Súper si to vzadu zaparkuje s piatimi hráčmi a my si to iba staticky posúvame hore dole zo strany na stranu. Chápem ale na druhej strane, že je na nervy hrať proti autobusu. Dúfam, že táto otočka tím ešte viac posilní.

23.09.2023, 20:52

Po odchodu Alvese jsme až teď konečně našli poklad na RB. 🤌 Snad bude i po sezóně s námi. 💙❤️

23.09.2023, 20:54

Pořadí mých emocí při zápase: zklamání, naděje při snížení na 1:2 a velká radost po vítězném gólu Cancela. Ukazuje se, že i když tým prohrává, tak je potřeba hrát až do konce a nepřestávat věřit. A když má člověk takové hráče jako Cancelo a Felix, tak je vše možné. Jsou neuvěřitelní. Ale abych jenom nechválil, tak oba inkasované góly byly po chybách stoperů, takové by nás proti silnějším soupeřům mohly stát zápas. Gratulace Lewovi, vypadá to, že se mu vrací forma i díky výborným přihrávkám od spoluhráčů. Díky kluci, už se těším na další zápasy. Visca!

23.09.2023, 21:21

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 16
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat