FC Barcelona 5:0 Royal Antverpy

FC Barcelona 5:0 Royal Antverpy Foto: Patrik Janačík

Podruhé za sebou Barcelona potěšila fanoušky manitou, tentokrát v prvním utkání Ligy mistrů. Největší zásluhu na debaklu Antverp měl Joao Félix.

Antverpy v prvních minutách docela dobře odolávaly, ale zámek kvůli téměř konstantnímu náporu brzy povolil. Félix během rychlé série přihrávek odskočil od hostujícího kapitána Alderweirelda a chladnokrevně otevřel skóre. 

Barca byla při chuti, v pohodě kombinovala na soupeřově polovině a ve 22. minutě prakticky rozhodla o svém vítězství. Nejprve zvýšil na 2:0 Lewandowski po skvělém centru od Félixe, jehož vysunul nádherným pasem De Jong. Vzápětí si dal vlastní gól Bataille poté, co se od něj odpoutal Raphinha.

Belgičané působili zakřiknutě a jejich bránění i ojedinělé útočné akce provázela nervozita. Proto i když domácí útočné trio nemělo ve zbytku poločasu tak dobré šance, navýšení skóre bylo jen otázkou času.

Poločasová přestávka skutečně na obrazu hry nic nezměnila a v 54. minutě Gavi po několikátém odrazu balonu přidal čtvrtou branku. V 66. minutě to bylo už 5:0 poté, co Raphinha prudkým a přesným centrem na vzdálenější tyč našel Félixe. Ten následně přenechal místo Torresovi a při střídání jej doprovázely zasloužené ovace. Třiadvacetiletý Portugalec působil, jako by hrál v dresu blaugranas přinejmenším půl roku.

Na trávník se zároveň dostal Yamal, který se v krátkém sledu prodral do dvou velkých šancí. Přesto cestu do sítě nenašel. Neprosadil se ani Lewandowski, jenž v závěrečné čtvrthodině stihl čtyři střely, z toho dvě v nastavení. Zejména poslední akce utkání volala po gólu, avšak polský útočník vypálil nad břevno.


Přehled utkání

19. září 2023, 21:00 Estadi Olímpic Lluís Companys Nova Sport 3

FC Barcelona

5 : 0 Radu Marian Petrescu (RUM)

Antverpy

Felix (A - Gundogan) 11'  
Lewandowski (A - Felix) 19'  
Betaille (vlastní gól) 22'  
Gavi 36'  
Gavi (A - Lewandowski) 54'  
Felix (A - Raphinha) 66'  
Sestava

Ter Stegen - Cancelo (76' Roberto), Koundé, Christensen, Balde - Gavi (58' Fermín), de Jong (58' Romeu), Gündoğan - Raphinha (68' Yamal), Lewandowski, Felix (68' Torres)

Sestava

Butez - Balikwisha (61' Laet), Alderweireld, Coulibaly, Wijnald - Vermeeren, Keita - Bataille (74' Kerk), Ekkelenkamp (61' Yusuf), Muja (83' Valencia) - Janssen (60' Ilekhena)




Diskuze

Nákup Felixe a Cancela se zatím jeví jako nákup desetiletí, tak snad jim výkonnost vydrží. :)

19.09.2023, 23:27

půjčka desetiletí

20.09.2023, 00:02

krasa strida nadheru 😀 jsou to sice “jenom” Antverpy, ale vime, jak jsme dokazali zahrat i proti slabym souperum…takhle by to melo vypadat! je tam chut, je tam naboj, radost pohledet 👍

20.09.2023, 07:06

Niekoľko faktov ktoré som postrehol: Lewa príchodom Félixa našiel stratené šťastie. Okamžite je v centre diania, dostáva lopty a zrazu už nevyzerá ako poleno od ktorého sa lopta odráža. Ďalší postreh, aj napriek vysokému stavu, všetci makali. Bez náznaku polavenia. A to tu dlho nebolo. Neustále sme útočili, žiadna údržba. Všetci hráči z lavičky vyzerali ako Levy vypustené z klietky. Antverpy museli byť nešťastné. A takto to ma vyzerať. Obrana hraje precízne a s Koundem na CB veľa vecí rieši ešte skôr ako nastanú. Toto napríklad Araujo nedokáže. Požične je Kounde úplný Top. A Christensen nezaostáva, aj keď u neho tie limity občas vidieť. Úplná spokojnosť zo zápasom

20.09.2023, 07:22
MarcoFCB Andreas

Hlavně Koundeho pasy, měl tam několik momentu, kdy vyslal nádhernou přihrávku.

20.09.2023, 11:40

Výsledek samozřejmě je důležitý, ale mnohem důležitější bylo nasazení všech a že jsme nepolevili do závěrečného hvizdu. Lewa byl jako vyměněný. Super taky je, že góly dávají všichni a ne jen jeden hráč.

20.09.2023, 11:25

Ešte taký postreh, minuli sme na prestupy ( neberiem do úvahy platy) 3,5 milióna Eur. A máme mužstvo schopné hrať o víťazstvo v LM. To je neuveriteľné sci-fi co predviedol Alemany s Decom cez leto. Keď si predstavím tie stovky miliónov za Coutinha, Dembeleho a Griezmanna.... Mať v tej dobe ( po odchode Neymara) kompetentné vedenie a Alemanyho na pozícii športového riaditeľa, dnes by sme mali neporazitelne mužstvo a platový strop 1 miliardu. Prisahám. Na tomto krásne vidieť, že nie každý môže takúto funkciu vykonávať.

20.09.2023, 11:50
absint Andreas

Mě vždycky fascinovala ta nepoučitelnost fanoušků Barcy. Pár výher a už se zase (jako každý rok) skloňuje tutul v LM. Pak se nedivme, že jsme ostatním pro smích. A hlavně počkejme na zápasy s těžšími soupeři, tam se ukáže, jak na tom opravdu jsme.

20.09.2023, 13:17
Klokanomet absint

Tak Villareal a Osasuna venku+Betis nejsou zrovna nejlehčí soupeři.

20.09.2023, 13:30
absint Klokanomet

Až se budou Villarreal, Osasuna a Betis objevovat v závěrečných fázích LM, tedy budou našimi potenciálními soupeři v této soutěži, pak budu souhlasit. Do té doby ale počkám na měření sil s Bayernem, City či Realem, než začnu mluvit o vítězství LM.

20.09.2023, 14:53
Klokanomet absint

Mno, mě zas fascinuje tenhle přístup. Že se počítají jenom zápasy s Bayernem, City a Realem a to ještě s Realem jenom někdy, protože na ně umíme :)) Mimochodem, Villareal si před rokem a pěti měsíci namazal na chleba Bayern...ve vyřazovací fázi LM! :D

20.09.2023, 15:03
Klokanomet absint

Jinak v minulé sezoně jsme se měřili s Bayernem a Realem hodně dobře (kromě domácího zápasu s B, ale tam už stejně o skoro nic nešlo), ale v LM nám to moc platné nebylo. AC mohlo LM loni vyhrát, přestože jinak jsou +- tragičtí, dostávají pětku v derby a skončili 20 bodů za Neapolí. Pardon, ale to co říkáš je fakt nesmysl, forma a síla týmu se neprojevuje jenom v zápasech s třemi podle tebe "nejhoršími" soupeři na světě. Je to právě naopak, mentální nastavení týmu (které je pro nás alfou a omegou) projevuje právě na zápasech s menšími kluby. A včera jsme chtěli naložit Antwerpám klidně deset, v Barceloně výjimečná věc, takže důvody k optimismu jsou, nemluvě o skupině, ze které by postoupil snad i Koeman.

20.09.2023, 15:12
absint Klokanomet

Výhry nad Antverpami, Betisem, Osasunou, atd. a celkově ten přístup a, jak říkáš, mentální nastavení mi dávají důvod k optimismu v lize. Tam se to počítá a vlastně i rozhoduje o titulu, protože není potřeba porážet Real a Atlety, stačí neztrácet body s papírově slabšími týmy.
Jenže Liga mistrů je o něčem jiném. Postup ze skupiny je snad jasný, ale pak přijdou silní soupeři. Je vtipné, že zmiňuješ zrovna AC, protože to i přes šťastný los (na který se rozhodně nedá spoléhat, jinak by se za aspiranta na titul dal brát i Galatasaray) loni vyhrát opravdu nemohlo, protože nestačilo už v semifinále na Inter a asi těžko by porazilo ještě City.
Když už tedy rozebíráme vzájemnou fascinaci našimi přístupy, nedá mi to a musím se pozastavit nad tím, že už i prohra s Bayernem je v našem fanouškovském táboře považována za velmi dobré měření. I když ono se asi není čemu divit, když konfrontace s nimi pro nás v podstatě vždy znamená vypadnutí a většinou i pořádnou ostudu a jen když nám štěstí přeje a máme formu, zatímco Bayern ne, dokážeme uhrát "velmi dobrý" výsledek (rozuměj prohrát o méně než tři góly). Ale už tady vlastně má Andreasovo tvrzení o mužstvu schopném hrát o vítězství v LM docela solidní trhliny, páč stačí abychom si vylosovali Bavory a s největší pravděpodobností končíme. To je bohužel statistika. A ta se nezmění porážením Betisů a Osasun, ale Bayernu.

20.09.2023, 16:05
Klokanomet absint

Mě se zdá, že si v různých věcech protiřečíš. Statistika byla až do tohoto roku třeba taky to, že City nikdy nevyhraje LM a vždycky vyletí s nějakým Monakem nebo Tottenhamem :D Nebo bylo ještě nedávno statisticky nezpochybnitelné, že nikdo nikdy neobhájí. Proto mi připadá tvoje hodnocení toho, že někdo řekne, že "máme mužstvo schopné vyhrát" docela zvláštní. Protože to je pravda. Vyhrát může každý, když i otřesné AC se dostane do semifinále. A že mělo lehký los? Tomu tedy absolutně nerozumím. Tottenham byl pár let zpět ve finále, Neapol měla naprosto bestiální formu a derby s Interem taky není žádná procházka. Opět ten zvláštní přístup, že za těžkého soupeře se počítá jenom Bayern, Real a City, ať hrají jakkoliv špatně.

20.09.2023, 16:42
absint Klokanomet

Statistiku zmiňuji jen v souvislosti s Bayernem. Protože kdybychom teď na sebe narazili, jaký mám důvod věřit v naše vítězství, když nás pravidelně ztrapňují? Posledně jsme dokonce měli dobrou formu, oni naopak byli daleko za očekáváními, a jak to dopadlo? Až je dvakrát po sobě porazíme, pak se tento můj pohled samozřejmě trochu změní. Ale do té doby...

Vyhrát může každý? To se asi neshodneme. Zrovna vítězové LM zpravidla nebývají nijak překvapiví. Vlastně můžeš skoro každý rok vybrat čtyři mužstva, z nichž jedno to téměř na 100 % vyhraje. A nemusíš ani vybírat nijak složitě, stačí čtyři papírově nejsilnější. Dva z nich to třeba úplně poserou a vypadnou už v osmifinále s Villarrealem, ale nakonec to jeden z té čtverky vyhraje. Za posledních deset let byla výjimkou možná Chelsea - a jsme zase u té statistiky.
Pak se tedy nabízí otázka, jestli aktuálně patříme mezi čtyři papírově nejsilnější týmy, (které se samozřejmě nedají až tak jednoznačně určit) za mě ale rozhodně ne. A výhra nad Betisem to v mých očích nijak nezmění, protože stejně tak poráží City Burnley a Bayern Kolín.
AC se minule dostalo do semi, Tottenham tehdy dokonce do finále, jenže k čemu to, když ani jeden z nich nakonec nevyhrál? Nějaký outsider se dostává daleko celkem často, trofej ale zvedají favoriti.

20.09.2023, 18:13
Klokanomet absint

No vidíš a teď si uvědom jeden fakt - Bayern, který neustále velebíš jako neporazitelné bohy, je na tom v LM aktuálně přibližně stejně jako my v letech s Valverdem - 3x za sebou vypadli ve čtvrtfinále, což u nás bylo považováno za zcela ubohé a ostudné výsledky

22.09.2023, 09:33
absint Klokanomet

1) Nevím, jak tato diskuze souvisí s Valverdem. Nicméně, když už to zmiňuješ, jsme v dobách jeho trénování mezi ty čtyři top týmy (a tím i největší favority na LM) patřili. Ne ani tak kvůli němu, ale spíš díky obrovské kvalitě kádru. A to, že se s takovým materiálem nedokázal dostat ani jednou alespoň do semifinále (což logicky tak nějak mělo být každoroční minimum), rozhodně není úspěch. Jak to má Bayern mě opravdu nezajímá, protože...

2) ... je nevelebím jako neporazitelné bohy. Pouze poukazuju na tu šílenou vzájemnou bilanci za posledních deset let, čímž argumentuju proti Andreasovi, jelikož nám stačí trocha smůly při losu a (jakkoliv špatný) Bayern nás s největší pravděpodobností pošle domů.

22.09.2023, 13:16
Andreas absint

Vôbec nemám poňatia, kde skloňujem titul v LM. Ja narážam na fakt, že za 3,5 milióna eur sme posilnili pozície na ktoré sme bud 7 sezón hľadali rôzne variácie Alvesa alebo tam nechali hrať Roberta a na druhej strane po odchode Neymara konečne našli hráča, ktorý na tej pozícii dokáže hrať na najvyššej úrovni. Ja netvrdím, že to bude skvelé celú sezónu, ale týchto par zápasov bolo lepších zo strany oboch Joaov ako predchádzajúce sezóny hráčov ktorých nahradili. Na tej hre to brutálne vidieť. A dehonestovat Betis ci Antverpy je fakt smiešne. City sa celý zápas triasli o výsledok proti Belehradu a každý ich velebí, Barca vyhráva vysoko, automaticky je slabý súper. Toto ma neuveriteľne irituje

20.09.2023, 18:13
absint Andreas

"A máme mužstvo schopné hrať o víťazstvo v LM."
"Vôbec nemám poňatia, kde skloňujem titul v LM."
No nevím.

Ono kdyby City o něco hrálo, pak by ten zápas asi vypadal úplně jinak. A ani teď bych netvrdil, že se třáslo. Když se podívám na statistiky, přejeli je ještě víc než my Belgičany. Takže vlastně nechápu, proč zmiňuješ zrovna tento zápas.

20.09.2023, 18:22
Andreas absint

Tak, mať mužstvo ktoré je schopné pobiť sa o LM automaticky znamená, že očakávam okamžité víťazstvo? Máš zvláštny spôsob uvažovania. LM hráš preto, aby si ju vyhral, nie preto, aby si sa zúčastnil alebo očakával tie nižšie méty, hlavne ak si značka ako Barcelona. Od odchodu Neymara sme nikdy nemali vyvážené mužstvo a napriek tomu sme až na posledné dve sezóny postúpiť minimálne do štvrťfinále. Prečo by som preto nemohol očakávať, že s aktuálnou súpiskou by bol hriech, nepobit sa o celkové víťazstvo. Ale to fakt neznamená, že budem nadávať, ak po výbornom výkone vypadneme v osemfinále ci štvrťfinále.

20.09.2023, 18:52
MarcoFCB Andreas

Zas bych nerekl, že se třásli o výsledek. Měli tutovek habadej a Zvezda mela jeden protiútok, jinak cely zapas nic

20.09.2023, 19:49

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat