Preview ∣ 1. kolo skupiny H Ligy mistrů: FC Barcelona - Antverpy

Preview ∣ 1. kolo skupiny H Ligy mistrů: FC Barcelona - Antverpy

Po sobotní přesvědčivé ligové výhře nad Betisem se Barcelona v úterý večer poprvé představí v Lize mistrů. V prvním utkání základní skupiny na domácím hřišti přivítá Antverpy.

Barcelona v 5. kole LaLigy dokázala porazit v povedeném utkání Betis 5:0. Skóre otevřel ve 25. minutě svým prvním gólem v dresu Barcelony Felix. Ten si naběhl na centr Romea a i s trochou štěstí dokázal překonat Silvu. Ve 32. minutě přidal druhou branku Lewandowski. Brance předcházela krásná přihrávka Christensena a chytré puštění Felixe. V 62. minutě přidal třetí branku Ferrán, který se trefil z přímého kopu a je tak prvním hráčem, který z této standardní situace skóroval po odchodu Messiho. O čtyři minuty později přidal po asistenci Lewandowského čtvrtý gól Raphinha. V 81. minutě se po pěkné individuální akci prosadil Cancelo, který tak rovněž v domácí premiéře skóroval. Barcelona je v tabulce na druhém místě se ziskem třinácti bodů.

Úterní soupeř Antverpy dokázaly v ligovém zápase vyhrát na hřišti Westerla 3:0. Skóre otevřel v 15. minutě po asistenci Keity Janssen. Druhou branku přidal v 67. minutě Bataille. Třetí gól vstřelil v 83. minutě Muja. Svěřenci trenéra Marka van Bommela jsou v tabulce belgické Jupiler Pro League na pátém místě se ziskem jedenácti bodů. Nejlepším střelcem je s pěti góly Janssen. 

Royal Atverpy FC patří mezi tradiční belgické celky,  který vyhrál 5x belgickou ligu a 4x pohár. Antverpy zažili povedenou loňskou sezónu, ve které vyhráli domácí double. Převážně boj o ligový titul patřil mezi nejnapínavější v historii. Před posledním kolem byly kromě Antverp ve hře o titul ještě Genk a Royal Union. Antverpy nakonec získaly titul díky vyrovnávací trefě Alderweirelda z 94. minuty. Belgický tým dokázal do základní skupiny Ligy mistrů postoupit ze 4. předkola na úkor AEK Atény. Domácí zápas Antverpy vyhráli 1:0 a Belgičané dokázali vyhrát také v Řecku výsledkem 2:1. 

Pro oba týmy to bude první vzájemné měření sil v historii. Skupinu H ještě doplňují Porto a Šachtar.

Do úterního zápasu nezasáhne zraněný Pedri a otazník visí nad startem Araúja, který se po zranění již vrátil do tréninku. Kromě těchto dvou hráčů by měl mít Xavi k dispozici kompletní tým. Antverpám budou chybět zranění Courbanie, Engels, Verhulst a Vines. Trenér van Bommel nebude moct nejspíš nasadit také De Wolfa, u kterého se čeká na poslední zprávy.


Predikce utkání

19. září 2023, 21:00 Estadi Olímpic Lluís Companys Nova Sport 3

FC Barcelona

Radu Marian Petrescu (RUM)

Antverpy

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Cancelo, Koundé, Christensen, Balde - Gavi, de Jong, Gündoğan - Yamal, Lewandowski, Felix

Předpokládané sestavy
Antverpy

Butez - Bataille, Van den Bosch, Coulibaly, De Laet - Keita, Ekkelenkamp, Vermeeren - Balikwisha, Janssen, Muja

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

16.09.2023 – FC Barcelona 5:0 Real Betis – LaLiga 03.09.2023 – CA Osasuna 1:2 FC Barcelona – LaLiga 27.08.2023 – Villarreal CF 3:4 FC Barcelona – LaLiga 20.08.2023 – FC Barcelona 2:0 Cádiz CF – LaLiga 13.08.2023 – Getafe CF 0:0 FC Barcelona – LaLiga

Poslední zápasy
Antverpy

15.09.2023 – KVC Westerlo 0:3 Antverpy – Jupiler Pro League 03.09.2023 – Royale Union SG 2:2 Antverpy – Jupiler Pro League 30.08.2023 – AEK Atény 1:2 Anverpy – Liga mistrů 22.08.2023 – Antverpy 1:0 AEK Atény – Liga mistrů 18.08.2023 – Leuven 1:1 Antverpy – Jupiler Pro League


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat