FC Barcelona 3:0 Real Madrid

FC Barcelona 3:0 Real Madrid

Show v Texasu mělo šťastný konec pro Barcelonu. Xaviho svěřenci v atraktivním Clásicu proměňovali šance, zatímco Real Madrid proklínal brankovou konstrukci. Ovšem mínusem se stala zranění Christensena a Gundogana.

Barcelona vstoupila do zápasu velmi aktivně a už ve 4. minutě se poprvé zatřásla brána, když Romeu krásným volejem poslal balon na břevno. Také Madrid působil od úvodu nebezpečně, avšak byli to přece jen Katalánci, kteří otevřeli skóre. V 15. minutě Pedri strhl pozornost obránců při standardní situaci, počkal na náběh Dembélého a poslal mu neodmítnutelnou nabídku.

V 19. minutě dostal Bílý balet velkou šanci na srovnání, když Araújo zahrál rukou v pokutovém území. Nicméně Vinícius z penalty rovněž napálil míč do břevna. Následně se utkání začalo vyostřovat a zároveň Ancelottiho svěřenci získávali převahu v počtu střel i v držení míče, přestože kvůli barcelonskému napadání dělali dost chyb v rozehrávce.

Ve 32. minutě si Ter Stegen připsal výtečný zákrok proti přímému kopu Rodryga a o několik minut později mohl znovu děkovat brankové konstrukci, díky níž ztroskotal Vinícius a z dorážky i Bellingham. Mezitím se Lewandowski pokoušel o dalekonosný pokus poté, co Courtois odhlavičkoval míč daleko od své brány. Ale jeho levačka postrádala přesnost. Totéž platilo o velké šanci Dembélého, kterou Barce nechtěně věnoval Mendy.

Do druhé půle se vrátily silné sestavy a s nimi nevyřízené účty, tedy pokračující tvrdé souboje. Vinícius, Rodrygo i Bellingham zlobili barcelonskou defenzivu rychlýma nohama, kdežto madridští obránci měli problémy s vysokým napadáním. V 62. minutě pak napřáhl Tchouameni k ukázkové ráně, jenže i tu zastavila branková konstrukce.

Také v závěru to vypadalo, že Madrid dostane příležitost vyrovnat. Ale místo toho v 84. miuntě přišlo zvýšení na 2:0, jelikož Kroos chyboval při rozehrávce a Fermínovi se povedlo to, co se nepovedlo Tchouamenimu. Aby toho nebylo málo, v 86. minutě Vinícius překonal Desta a znovu trefil tyč. V 89. minutě Joselu hlavičkoval těsně mimo. A tak přišel třetí trest, když Fermín uvolil Torrese, jenž přehodil Courtoise. 


Přehled utkání

29. července 2023, 23:00 AT&T Stadium

FC Barcelona

3 : 0

Real Madrid

Dembélé (A - Pedri) 15'  
  25' Tchouameni
  34' Camavinga
De Jong 41'  
  45+3' Carvajal
Koundé 62'  
Romeu 71'  
  81' Alaba
Fermín (A - Roberto) 85'  
Torres (A - Fermín) 90+1'  
Sestava

Ter Stegen - Araújo (77' Abde), Koundé, Christensen (29' García), Balde (76' Dest) - Romeu (76' Torres), De Jong (77' Alonso), Gundogan (42' Roberto) - Pedri (66' Fermín) - Dembélé (66' Raphinha), Lewandowski (76' Fati)

Sestava

Courtois - Carvajal, Militão, Alaba, Mendy (45' García) - Valverde (58' Kroos), Tchouameni, Camavinga (58' Modrič) - Bellingham (73' Joselu) - Rodrygo (83' Díaz), Vinícius




Diskuze

Myšák
Systémový administrátor

Krásný (ne)přátelský zápas 😁

30.07.2023, 01:30
milch Myšák

Sice obrovská haluz 5 břeven ale vyhra je vyhra💪💪🤣🤣🤣

30.07.2023, 17:33

Viděl jste někdo zápas? Podle rekapitulace to vypadalo spíš na celkem štěstí.

30.07.2023, 08:33
Andreas cechoma

Tak Real hral svoju klasickú hru , rýchle brejky a strela z poza 16. Avšak akonáhle sme ich pritlačili na vlastnej polovici boli z toho nevynútené straty lopty ( Mendy, Kroos, Camavinga, Bellingham ) a následne aj dva góly. Takže taký by som povedal typický obraz El Classica. Herne na tom stále niesme optimálne , ale už to vyzeralo o dosť lepšie ako proti Arsenalu. A na to primárne tie prípravné zápasy sú. Inak , Fermín vyzerá fakt zaujímavo.

30.07.2023, 09:37

Vždycky je krásné porazit ty bílé košťata.

30.07.2023, 09:58

Tak jako neodpovídal výsledek zápasu v případě Arsenalu tak ani tentokrát. Hráli jsme lépe, to určitě ano. Zápas mohl klidně skončit třeba 3:3. Vini nedal penaltu. Oba týmy nastřelil břevno. Dnes nás tým dělal méně chyb a působil podobně jak první poločas s Arsenalem. Velkou radost mi udělal Fermin a také Oriol. Oriol ne jen kvůli super střele z volejte ale kvůli poziční hře a odebírání balónů. Lewa jakoby se hledal. Třeba v případě pasu od Dembélého by takový Suárez hrnul balón do brány. Lewa se zasekl o dva kroky dříve mezi obránci místo aby pokračoval.

30.07.2023, 12:08
blaugrana Jordi

Lewa uz sa hlada od januara. Aktualne sledovat jeho hru je strasne.

30.07.2023, 14:40

Dani Carvajal byl jediným hráčem Realu Madrid, který po zápase předstoupil před média. Obránce zhodnotil porážku 3:0 s blaugranas a zanechal několik citátů, které vzaly útokem sociální sítě.

"Prohrát s Barcelonou není dobrý pocit, ale musíte vědět, v jakém okamžiku se nacházíme a co tento zápas znamená. Jsem přesvědčen, že v oficiální soutěži je porazíme," řekl Carvajal a krátce nato dodal: "Měli jsme šance, pětkrát jsme trefili konstrukci, nedali jsme penaltu... můžete si být jistí, že až přijde okamžik pravdy, tak je porazíme. " Kromě těchto prohlášení Carvajal o Clásicu řekl, že "v prvních 15 minutách každého poločasu byla Barcelona lepší a my jsme nehráli tak, jak jsme chtěli. Pak jsme měli navrch a vytvořili si šance. Tým dokázal získat dostatek míčů a krást vpředu. Byl to náročný zápas a příprava. Věci jsme zvládli dobře a přizpůsobujeme se novému systému."

Obránce dodal, že "před brankou jsme nebyli přesní a dělali jsme vše pro to, abychom skórovali. Poslední dva góly nás zaskočily a neměli jsme je inkasovat. Přesto je tým na správné cestě a řada věcí se nám povedla".

31.07.2023, 06:34

Výsledek vypadá jednoznačně,ale podle průběhu zápasu to tak nebylo,ale určitě potěší a povzbudí.....díky za něj.Jen ať ta zranění nejsou vážná!

31.07.2023, 08:23

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat