FC Porto 0:1 FC Barcelona

FC Porto 0:1 FC Barcelona Foto: Patrik Janačík

Barcelona se na hřišti Porta nepředvedla v příliš dobrém světle, přesto urvala tři důležité body do tabulky základní skupiny Ligy mistrů. O vítězství rozhodl jediným gólem Ferrán Torres, který nahradil zraněného Roberta Lewandowského.

Utkání nabídlo zejména množství tvrdých osobních soubojů a faulů, kterých se dopouštěli převážně blaugranas. Fotbalu nepomohl ani podivný metr sudího Taylora. Povedených útoků bylo k vidění velmi málo, neboť Porto hrálo velmi odhodlaně a nepříjemně. Barcelona za celou dobu nedokázala získat nad hrou kontrolu, s čímž souvisela i spousta chyb v kombinaci.

Ter Stegen nakonec zasahoval proti pěti střelám - poprvé v 17. minutě proti Eustáquiovi, jenž z dobré pozice naštěstí vystřelil doprostřed. Do akce se však barcelonský brankář dostával mnohem častěji.  Jeho spoluhráči v záloze totiž častokrát propadli a nebezpečí museli na poslední chvíli hasit stopeři. Hlavně Koundé si několikrát vysloužil pochvalu za svůj zákrok. Také je ale třeba podotknout, že mu rozhodčí odpustili jeden penaltový.

V ofenzivě byl mezi 20. a 30. minutou vidět Félix, ale jeho razantní střely gólové parametry postrádaly. Poté přišel na trávník Torres, protože Lewandowski nerozchodil tvrdý (leč nepotrestaný) skluz od Carma. Torres se na rozdíl od svého polského kolegy v krátkém sledu dvakrát dostal do zakončení a podruhé tím otevřel skóre. Romário se v nastavení prvního poločasu dopustil hrubé chyby a Gundogan vyslal do vápna právě Torrese, jenž levačkou uklidil balon mezi nohy Costy.

Nicméně navzdory svému vedení se Barcelona do druhého poločasu nezlepšila. Naopak Porto se dostávalo stále blíže vyrovnání. Jenže gólovou šanci Pepého zhatil doběhnuvší Koundé, Taremi hlavičkoval těsně mimo a další pokusy pohlídal pozorný Ter Stegen.

Štěstí Barceloně vydrželo až do konce. V 77. minutě Cancelo zahrál rukou a hlavní rozhodčí ihned ukázal na pokutový kop. Avšak předchozí zpracování Eustáquia bylo rovněž vyhodnoceno jako hra rukou, takže penalta byla odvolána. V 83. minutě dal Teremi krásný gól nůžkami, ale v ofsajdu. Ani zbytečné vyloučení Gaviho už Portu nepomohlo.

   


Přehled utkání

4. října 2023, 21:00 Estádio do Dragão Premier Sport 1

FC Porto

0 : 1 Anthony Taylor (ANG)

FC Barcelona

  13' Cancelo
  29' Araújo
Cardoso 29'  
  36' Gavi
  45+1' Torres (A - Gundogan)
  47' Koundé
  51' Félix
  86' Roberto
  90+3' Gavi (2. ŽK)
Sestava

Costa - Aquino, Cardoso, Carmo, Wendell - Mário (85' Conceicao), Galeno (85' González), Estuáquio, Jaime - Romário (64' Evanilson), Taremi (85' Nomaso)

Sestava

Ter Stegen - Cancelo, Araújo, Koundé, Balde - Gavi, Romeu (69' Roberto), Gündoğan - Yamal (80' Alonso), Lewandowski (34' Torres), Félix (69' Fermín)




Diskuze

Karet jak u Verdunu, ale bodů taky, blebleble. Porto umí občas i vyhořet, ale myslím, že dnes se jim opravdu chtělo a byli dost nepříjemní. K tomu hodně podivnej rozhodčí atd., já bych ten zápas nepodceňoval. Druhý poločas jsme přestali hrát dopředu, což by třeba nevadilo a bylo to i podle střídání cílené, ale to bychom nesměli dělat tolik chyb v rozehrávce. Škoda, na druhou stranu vynikl opravdu výborný výkon Koundého, ten sám odbránil snad tři možné góly.

04.10.2023, 23:22

Výkon slabý a sudí nás podržel, to se na mě nezlobte, ale ta penalta měla být. Soupeř si zasloužil minimálně bod, ne-li tři. Takhle to v Evropě nepůjde. Děkujme bohu za to, že máme tentokrát relativně snadnou skupinu.

04.10.2023, 23:24
Klokanomet Haavl

Barcelonské venkovní skupinové zápasy takhle vypadají přibližně odjakživa :)

04.10.2023, 23:36

Liga mistrů, těžší soupeř a hned měla Barca práci. Barca sice vedla po "dárku" obránce Porta, ale jinak se hlavně bránila. Měli jsme také štěstí - penalta, která nebyla a gól Porta, který neplatil pro ofsajd. Jsem spokojen s vítězstvím, ale ne s průběhem zápasu po vedoucím gólu Barcy. Zejména se zbytečnými ztrátami ve středu hřiště a následnými kontry soupeře. Nějak se mi také nezdá pohyb Arauja, nepůsobí právě nejsvižněji. Je asi také znát absence Frenkieho a Pedriho v záloze, ale potřebují se pořádně doléčit. Gaviho červená sice nic neřešila, ale to je holt Gavi - potřebuje ještě dozrát.

04.10.2023, 23:46

Jak to vypadá s Lewou nevíte někdo?

05.10.2023, 05:02
Klokanomet Barcalive

Prý bude v pohodě, možná už na víkend.

05.10.2023, 12:19
Barcalive Klokanomet

pecka

05.10.2023, 19:08

Ked sa pozriem na zostavu ktora koncila sa cudujem ze ame neorehrali. 3 body s arataju ale treba povedaz ze sme hrali bez velmi dolezitych hracov. De jong. Lewa pesri atd. 16 rocny chlapec tahal nas utok tak sa netreba nicomu cudovat.

05.10.2023, 09:28

Hooodně důležitá výhra která nás přiblížila k téměř jasnýmu postupu ze skupiny. Stopeři a Yamal v TOPu, jinak jak píše kolega nahoře, co byl na hřišti Roberto s Alonsem jsem jenom čekal, kdy přijde vyrovnání... Je ale zase třeba si uvědomit, že nám chybí Pedri s Frenkiem. Sestavení zálohy co včera začlo toho přece společně moc nenakopalo, a to se musí proti takovému soupeři projevit, naštěstí podržela obrana. Romeu slibný začátek, ale je fakt max na 60 minut zápasu, a pod tlakem jistý úplně není. Jedem dááál...

05.10.2023, 09:38

Velice šťastné vítězství.Žluté a červená karta jsou důkazem,že Porto nebylo horší!Ale i taková vítězství se počítají a jsou důležitá,když se nedaří!Snad to příště bude lepší?

28.10.2023, 12:10

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat