FdJ: "Máme tým, který může bojovat o všechny tituly."

FdJ: "Máme tým, který může bojovat o všechny tituly." Foto: X @FCBarcelona
  • Frenkie de Jong hovořil s klubovými médii o svém 200. startu za klub a o nadějích týmu do konce sezony

Frenkie de Jong, který je nepostradatelnou součástí Xaviho Barçy, dosáhl v posledním kole Copa del Rey proti Unionistas milníku 200 zápasů v prvním týmu. Nizozemec, který do Barcelony přišel v létě 2019, vždy patřil k neoddiskutovatelným hráčům základní sestavy. Jak s Valverdem, tak s Koemanem a Xavim Hernándezem. O tom se nedá diskutovat. Byl naprostou jedničkou klubu.

Po několika úvodních sezónách, které byly poznamenány otřesy v klubu, udělal Frenkie krok kupředu od chvíle, kdy se trenér narozený v Terrasse ujal barcelonské lavičky. Je jedním z lídrů. V rozhovoru pro klubová média připomněl oněch 200 zápasů a zhodnotil všechny současné i budoucí novinky v Barçe.

"CHCI VYHRÁVAT TITULY"

"Jsem velmi hrdý na to, že jsem dosáhl 200 zápasů. Je to velká hrdost hrát za Barçu, znamená to něco důležitého, ale chci vyhrávat tituly. To je důležitější než odehrát hodně zápasů," řekl Frenkie, který dodal: "Proti Madridu jsme nehráli dobře. Ale nemyslím si, že by jeden zápas měl poznamenat celou sezonu. Finále s Madridem jsme prohráli, zasloužili si vyhrát, bylo to spravedlivé. Musíme se zlepšit, ale to neznamená, že sezona je už teď špatná. Zbývají nám tři tituly, jsme ve čtvrtfinále poháru, Liga mistrů a pokusíme se udělat všechno pro to, abychom se dokázali zvednout v lize."

"Musíme se zlepšit, to víme. Kvalita tam je, hra není špatná, ale chybí přesnost a koncentrace. To musíme zlepšit, být soustředění po celý zápas. Pokud tohle všechno zvládneme, máme velmi dobré mužstvo, které může bojovat o všechno. Možná jsme si vytvořili více šancí než loni, ale je pravda, že v obraně jako tým někdy nejsme 90 minut soustředění. Soupeři nesmíte nic darovat."

"Záleží na Madridu a Gironě, ale myslím, že máme na to, abychom vyhráli mnoho zbývajících zápasů, a pokud zlepšíme pár věcí, máme na to, abychom vyhráli. A myslím, že stále můžeme bojovat o ligu. Pokud se účastníte nějaké soutěže, děláte to proto, abyste ji vyhráli. Každý chce vyhrát Ligu mistrů a my také. Není to tak, že kdybychom ji nevyhráli, byla by to katastrofa...," říká o odstupu od Madridu a Girony v ligové soutěži.

"Neapol je velmi dobrý tým, je to mistr Itálie. Mají velmi dobré hráče, spoustu talentu. Uvidíme, protože do té doby zbývají ještě nějaké zápasy, ale jsme nadšení, že jsme mezi posledními šestnácti týmy Ligy mistrů poté, co jsme vypadli dva roky po sobě v základní skupině. Chceme postoupit a uděláme pro to všechno. Tyto zápasy jsou jiné. Neapol není tak dobrá jako loni, ale je to velmi těžký soupeř.


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Ano, podle mě skutečně máme. Bohužel ten tým neví co hrát.

20.01.2024, 23:50

Frenkie je můj oblíbenec, ale až takhle optimisticky to letos nevidím. Realisticky může Barca vyhrát pohár, v lize bude maximálně třetí, pokud Real a Girona nebudou mít hluché období a v Lize mistrů se nám dlouhodobě nedaří ve vyřazovací fázi. Ale nikdy neříkej nikdy, jak je známo.

21.01.2024, 12:47
clen_0548 Rikitan

no bilbao a atletico jsou dost dobří. můžou být i před náma

22.01.2024, 07:39

Už ten nadpis ...FdJ:máme tým,který může bojovat o všechny tituly.Jo bojovat se musí,ale získat nějaký to je už v říši snů.Věřit a snít o titulech se musí....ale střízlivě,kluci z FCB ...s touhle hrou a hlavně přístupem letos NIC!Ale pořád fandím a jsem rád za každý malý úspěch.

23.01.2024, 10:23

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat