Finále pro Lewyho

Finále pro Lewyho Foto: X @FCBarcelona

Wales je soupeř se kterým se tým kapitána Lewandowského potká ve finále baráže o místo ve skupině D na letošním EURO. 

Robert Lewandowski je blízko toho, aby jako kapitán Polska dotáhl svou zem na letošní EURO. Ve čtvrtek Poláci doma ve Varšavě rozcupovali Estonce 5:1, a zajistili si své místo v zápase, kde půjde doslova o všechno. Jejich soupeř z Walesu pak 4:1 porazil Finy, a taky si zajistil své místo ve finále pavouka. 

Po jejich vítězných semifinálových soubojích přijde na řadu finále A baráže, které jako domácí odehraje Wales. Zápas samotný se pak uskuteční v Cardiffu. Vítěz tohoto zápasu se ve skupině D na finálovém turnaji letos v létě potká s Francií, kterou reprezentuje Jules Koundé, Nizozemskem, za které pravidelně nastupuje momentálně zraněný Frenkie de Jong, a Rakouskem. 

Klíčový v semifinále 

Lewandowski zase ukázal svou důležitost v útoku a byl stěžejním hráčem Polska v semifinále. Připsal si jednu asistenci, a 3 střely na bránu. I když neskóroval, tak si připsal asistenci Jakubu Piotrowskému na gól, který Poláky poslal do vedení 3:1. Frankowski, Zielinski, Szymanski a vlastní gól Metse pak zkompletovali polské vítězství, a jejich postup do finále baráže. Nejgólovější pasáž pak výběr trenéra Probierze zažil mezi 70. a 80. minutou, kdy zaznamenal 3 góly. 

Úterý plné zápasů 

Vyjma Polska dnes odehrají své zápasy i další hráči Barçy, kteří si momentálně plní reprezentační povinnosti. Fermín López za mládežnickou reprezentaci Španělska U-21 vykopne svůj zápas proti stejně starým soupeřům z Belgie v 19:00. Ve 20:30 Araujo a Faye nastoupí proti Pobřeží slonoviny, respektive Beninu. Svůj výkop ve 20:45 bude mít kromě zápasu Wales - Polsko i souboj mezi Slovinskem a Portugalskem. Portugalce momentálně reprezentují oba Joãové, a v této reprezentační přestávce už za sebou mají vítězství nad Švédy, které na domácí půdě rozstříleli 5:2. Ve 21:00 Francie s Julesem Koundém nastoupí doma v Marseille proti reprezentaci Chile, zatímco Němci i s Gündoğanem a ter Stegenem ve Frankfurtu nastoupí ve stejný čas proti Nizozemsku. Den zakončí zápas Španělsko - Brazílie, který odstartuje ve 21:30. 


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat