Finále pro Lewyho

Finále pro Lewyho Foto: X @FCBarcelona

Wales je soupeř se kterým se tým kapitána Lewandowského potká ve finále baráže o místo ve skupině D na letošním EURO. 

Robert Lewandowski je blízko toho, aby jako kapitán Polska dotáhl svou zem na letošní EURO. Ve čtvrtek Poláci doma ve Varšavě rozcupovali Estonce 5:1, a zajistili si své místo v zápase, kde půjde doslova o všechno. Jejich soupeř z Walesu pak 4:1 porazil Finy, a taky si zajistil své místo ve finále pavouka. 

Po jejich vítězných semifinálových soubojích přijde na řadu finále A baráže, které jako domácí odehraje Wales. Zápas samotný se pak uskuteční v Cardiffu. Vítěz tohoto zápasu se ve skupině D na finálovém turnaji letos v létě potká s Francií, kterou reprezentuje Jules Koundé, Nizozemskem, za které pravidelně nastupuje momentálně zraněný Frenkie de Jong, a Rakouskem. 

Klíčový v semifinále 

Lewandowski zase ukázal svou důležitost v útoku a byl stěžejním hráčem Polska v semifinále. Připsal si jednu asistenci, a 3 střely na bránu. I když neskóroval, tak si připsal asistenci Jakubu Piotrowskému na gól, který Poláky poslal do vedení 3:1. Frankowski, Zielinski, Szymanski a vlastní gól Metse pak zkompletovali polské vítězství, a jejich postup do finále baráže. Nejgólovější pasáž pak výběr trenéra Probierze zažil mezi 70. a 80. minutou, kdy zaznamenal 3 góly. 

Úterý plné zápasů 

Vyjma Polska dnes odehrají své zápasy i další hráči Barçy, kteří si momentálně plní reprezentační povinnosti. Fermín López za mládežnickou reprezentaci Španělska U-21 vykopne svůj zápas proti stejně starým soupeřům z Belgie v 19:00. Ve 20:30 Araujo a Faye nastoupí proti Pobřeží slonoviny, respektive Beninu. Svůj výkop ve 20:45 bude mít kromě zápasu Wales - Polsko i souboj mezi Slovinskem a Portugalskem. Portugalce momentálně reprezentují oba Joãové, a v této reprezentační přestávce už za sebou mají vítězství nad Švédy, které na domácí půdě rozstříleli 5:2. Ve 21:00 Francie s Julesem Koundém nastoupí doma v Marseille proti reprezentaci Chile, zatímco Němci i s Gündoğanem a ter Stegenem ve Frankfurtu nastoupí ve stejný čas proti Nizozemsku. Den zakončí zápas Španělsko - Brazílie, který odstartuje ve 21:30. 


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat