Firpo prozradil, že Setién je velmi blízký k hráčům, Bartra připomněl, že proti Barceloně je zapotřebí mít otevřené oči dokořán

Firpo prozradil, že Setién je velmi blízký k hráčům, Bartra připomněl, že proti Barceloně je zapotřebí mít otevřené oči dokořán

Dvojici interview přinesl oficiální portál Barcelony a to z obou táborů. Katalánský celek zastupoval bývalý hráč Betisu, Júnior Firpo, který se pro klubová média rozpovídal o svém prvním půlroce, ale také působení v Seville. Z ní se pak vyjádřil Marc Bartra, jenž naopak oblékal v minulosti dres FCB a v pořadu Hora B se v průběhu týdne vyjádřil k vzájemnému utkání.

Júnior Firpo

Když přijde hráč do nového klubu, vždy potřebuje nějaký čas na adaptaci a domnívám se, že jsem jej dostal. Na začátku jsem kvůli zranění spoluhráče hrál o něco více, než jsem očekával. Se svými prvními měsíci jsem spokojen, ale myslím si, že můžu zahrát mnohem lépe. V druhé polovině sezony se pokusím hrát nejlépe jak to půjde a využít šanci, které od trenéra dostanu.

Hrát v Barceloně je na úplně jiné úrovni a ten tlak je velice odlišný od toho v Betisu. Čeká mě velmi speciální den. Za Real Betis jsem hrál v mládežnických výběrech a neodešel jsem z tohoto celku ve zlém. Nemůžu se dočkat toho až uvidím, jak budu přijat. Villamarín je obrovský stadion a fanoušci jej dělají ještě větším a vytvářejí úžasnou atmosféru. Bude to velmi těžký terén.

Jako domácí hráč jsem na něm cítil obrovskou podporu příznivců a nechci si představit, jakému tlaku zde musí čelit hosté. Betis má skvělé hráče a hodně posílil. Tým dobře znám a fotbalisté v něm mají skvělé dovednosti. Přišel i nový kouč Rubi, jenž potřeboval čas na implementaci jeho ideí. Tato sezona je pro ně jak na houpačce a střídá dobré výkony a výsledky s horšími zápasy.

Jsem ale přesvědčen, že bude až do samého závěru bojovat o pohárovou Evropu. Kromě toho, že zdejší styl je podobný, je Barcelona na jiné úrovni. Zde musíte vyhrávat a získávat trofeje tím, že hrajete dobře. Tlak je o poznání větší než v Betisu. Setién se však rád angažuje a je to trenér, který je velmi blízko hráčům a vždy chce vědět, jak se hráč cítí v daném okamžiku.

To je pro něj velmi důležité. Je to trenér, který má jasné myšlenky a ať se stane cokoliv, zemře s nimi. Setién má hodně rád univerzální hráče, protože obvykle mívá úzký kádr. V momentě, kdy změní formaci, má hráč, u něhož vít, že může naskočit na více postech, větší šanci. Vedle toho má i skvělý štáb. Od kouče brankářů, přes specialistu na fyzickou přípravu až po Edera Sarabiu.

Poslední jmenovaný je se Setiénem jako jin a jang (koncept dvou protikladů, které se navzájem doplňují, pozn. přek.). Quique je klidný, zatímco Sarabia plný vášně a temperamentu. Je to dvojice, která dobře funguje. Poslední zápas Barcelony na Betisu jsem viděl z hlediště a jakmile dal Messi ten gól, vstal jsem a šel do kabiny, jelikož jsem si řekl, že jsem už viděl vše.

Uplyne hodně času, než uvidíme někoho, jako Leo. V mém dětství jsem měl problémy s vytvářením vztahů. Pocházel jsem z jiné kultury a nikoho neznal. Můj otec a učitel přišli s nápadem, že bych mohl začít hrát za juniorský tým, abych strávil čas s dalšími dětmi. Fotbal jsem ale neměl rád a po tréninku jsem se s pláčem vracel domů.

Postupem času se mi ale začal líbit a trenér říkal, že si vedu dobře. Teď žiji poblíž moře, takže když máme den volna, jdeme se s manželkou a dcerou projít. Jsem zde šťastný a hodně se mi toto město líbí. V Barceloně musíte vyhrát každý zápas a každou trofej. Leden a únor jsou nejobtížnější měsíce a domnívám se, že jsme připraveni na klíčový moment v sezoně.

Marc Bartra

Bude to pro mě unikátní zápas. V Barceloně jsem hrál hodně let a v tamní kabině mám hodně přátel. Tento den bude určitě odlišný. Když hrajete proti Barce, musíte být velmi opatrní a mít oči otevřené dokořán. V tomto týmu hrají ti nejlepší hráči. Setién má charakteristiku a filozofii podobnou té barcelonské a je věrný svému speciálnímu stylu. Má tým s velkým potenciálem.


Zdroje: fcbarca.com, youtube.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat