Getafe CF 0:0 FC Barcelona

Getafe CF 0:0 FC Barcelona

K utkání úvodního kola na hřišti Getafe se náramně hodilo heslo LaLigy "no es fútbol". Souboj plný frustrace a ukřivděných výrazů skončil bezgólovou remízou i navzdory 25 nastaveným minutám, zato padly tři červené karty. Spokojenější jsou rozhodě Bordalásovi svěřenci, kteří si však nezasloužili ani bod. 

Předzvěstí vývoje zápasu byla 4. minuta, když Koundé nestíhaje Latasu musel svého protivníka trochu rozhodit rukama a tělem, takže domácí útočník minul a rovnou se obracel na rozhodčího. Poté už převzal iniciativu obhájce titulu a měl jasnou převahu, i když sám nehrál žádný oku lahodící fotbal.

V 8. minutě měl dobrou šanci Lewandowski hlavou a v 16. minutě Raphinha z přímého kopu, nicméně v obou případech zasáhl pozdější MVP utkání, brankář Soria. Ve 26. minutě pálil těsně mimo Romeu. Mezitím se zápas začal vyostřovat zákeřným dohráváním soubojů spolu s teatrálními pády. Iniciátorem byli povětšinou domácí hráči, nicméně barcelonští opět ukázali psychickou nevyspělost a úplně zbytečně na tuto hru přistoupili. Emoce nedokázal zkrotit ani hlavní sudí.

Ve 42. minutě tak Raphinha krátce potom, co neproměnil velkou šanci, opouštěl hřiště. Brazilský útočník totiž neunesl, že se mu Álvarez poněkolikáté postavil do cesty, a udeřil protihráče loktem. V závěru první půle se tak ještě musel činit Ter Stegen.

Ani v početní nevýhodně však Getafe nedokázalo Barcu zatlačit. Naopak v 53. minutě měl další dobrou příležitost Abde a v 57. minutě se počet hráčů na hřišti vyrovnal, protože Mata viděl druhou žlutou kartu po zákroku na Araúja. Střelecké pokusy tedy pomalu, ale jistě přibývaly na kontě Barcelony. 

V 70. minutě přišla třetí červená karta, kterou obdržel trenér Xavi, jenž tak pokračuje v trendu z minulé sezony. Ovšem i bez něj mohla Barcelona bezbrankový stav prolomit. Střídající Yamal, Gavi a Fati párkrát dokázali zahrozit a v 80. minutě měl Fati na kopačce rozhodující gól, jenže přestřelil. 

Vzhledem k průtahům se nastavovalo 15 minut, na jejichž konci už to vypadalo, že hosté dostanou penaltu. Iglesias totiž zatáhl Gaviho a poté kopl do chodidla Araújovi. VAR už zavolal hlavního rozhodčího k videu, nicméně ten nějakým způsobem našel ruku Gaviho. Místo toho v poslední akci utkání mohl na druhé straně vstřelit gól Lozano, ale jeho hlavička po rohovém kopu letěla mimo.


Přehled utkání

13. srpna 2023, 21:30 Coliseum Alfonso Pérez Nova Sport 3

Getafe CF

0 : 0 César Soto Grado

FC Barcelona

Mitrovič 15'  
Mata 31'  
  38' Raphinha
Aleňá 38'  
  42' Raphinha
Mata (2. ŽK) 57'  
  70' Xavi (trenér)
Suárez 82'  
Lozano 84'  
  90+10' Gavi
Portu 90+14'  
Sestava

Soria - Suárez, Duarte, Álvarez, Iglesias - Mitrović (46' Portu) - Aleñá (65' Lozano), Dakonam, Maksimović, Mata - Latasa (65' Mayoral)

Sestava

Ter Stegen - Koundé, Araújo, Christensen (46' Abde), Balde - De Jong, Romeu (76' Yamal), Gundogan (79' Gavi) - Raphinha, Lewandowski, Pedri (79' Fati)




Diskuze

Reekwon
Senior editor

Na tohle nemám..

13.08.2023, 23:53

Clown liga 🤡

13.08.2023, 23:55

Co říci k zápasu. Výsledková bída proti Getafe pokračuje. Soupeřova taktika rozhodit hráče Barcy bohužel fungovala a jejich "autobus" šesti obrácu také. Po vyloučení na obou stranách se otevřel prostor na hřišti a po vystřídání Ansua, Abdeho a Lamina měla Barca na hřišti to nejlepší, ale ani to na výhru nestačilo. Hlavně nechápu, proč jeden nebo více ze tří jmenovaných nepřišli dříve a proč Lewa hrál až do konce, když mu to proti takovému stylu soupeře vůbec nejde. A taky, proč Barca nehraje více narážežky, hlavně v okolí vápna. Určitě je co zlepšovat. Jinak to filmování hráčů a věčné nastavování je už otravné, to je jako v basketbale.

13.08.2023, 23:58
Killa Rikitan

Tu absenci narážeček taky nechápu. Vždyť je sám Xavi s Messim a Iniestou proti zataženým obranám tak často úspěšně používali. Čekal jsem, že je to Xavi naučí. Místo toho hráči míč předržujou, hrajou šablonovitě do stran a přichází o moment překvapení.

14.08.2023, 06:23

Henten mas mentalny traged co cakal.Ma zltu kartu pozera sa na neho viac kamier ako na Doly Buster v najvacsej sláve a vystrúha taký lakeť za ktorý by sa nenanbil ani Jirka Prochádzka.

14.08.2023, 05:55

FDJ výborný, Kounde zahrál na stoperu taky dobře... jinak se pozitiva hledají těžko. Getafe hrálo účelně... hnusně, zákeřně, ale účelně. Bohužel to na nás stačilo. Hrát do zaparkovaného autobusu je těžký pro každý klub a my si s tím poslední dobou nevíme rady. O naprosto zbytečný červený Raphinhy se nemá cenu bavit. Dokážu pochopit ty nervy na hřišti, když do vás neustále někdo strká, hraje zákeřně, ale tohle od něj byla prostě blbost. Rozhodčí to moc nezvládal a Getafe dělalo to, co jim dovolil...viz Damian žlutá až někdy v 82. minutě. Jsem rád, že Xavi není nějaká leklá ryba na střídačce a ty zápasy prožívá, ale ta červená tvl...
No nic.. nejhorší zápas sezony máme snad za sebou

14.08.2023, 07:14
K041 K041

+ špatně zvolená úvodní sestava/rozestavení/taktika nevim, každopádně jeden z našich nejlepších hráčů a tvůrce hry Pedri byl úplně mimo hru

14.08.2023, 07:21

Tak jsem se na to vyspal.
Myslím si, že po předchozích zkušenostech z toho madridského hnusu, se mohl Xavi poučit. Věděl, že Bordalas tuto taktiku nasadí a nepřipravil se na to. A když to rozhodčí toleroval, měl reagovat dřív. Stojícím fotbalem se beton moc nedá rozebrat.
Sestava naprosto připosraná. Pozdní a chybná střídání. Tento zápas jde na jeho vrub.
Pokud chce za každou cenu využívat Lewyho, tak musí být na krajích křídla, které ho zásobují centry z obou stran.
Pedri naprosto utopený někde na kraji, absolutně mimo hru.
Raphinha - prodat prodat prodat. A nejde jen o včerejší úlet.
Lewy - od Mistrovství světa mimo a je nestřídatelný. Na Gamperu jsme viděli, že to jde i bez něj.
Frenkie - výborný výkon všude.
Gundo - dobrá premiéra, postupně se do toho dostával a pak byl střídán.
Obrana výborná

Snad to byl hned na začátku náš nejhorší výkon sezóny a už se budeme jen zlepšovat.

14.08.2023, 09:23

Mne příjemně překvapil Romeu oproti Ilkayovi...ten Damián měl být o poločase venku, 4x za zápas úmyslně hra tělem bez balónu...a spis jsem ale nechapal tu pisklou ruku...jinak by asi mladý měli na ten autobus hrát od začátku a nebál bych se nepostavit Lewu

14.08.2023, 11:39

Pokud úplně odhlédnu od hovadského Getafe a sudích, tak by se Xavi měl rychle vzpamatovat a začít hrát zase to, co nám fungovalo. Tzn. 433 a na každém kraji křídlo a žádné hovadiny se čtyřmi záložníky, Pedrim odřezaným na kraji a ještě odřezanějším Lewou bez podpory. Opravdu nevím, kde na tohle Xavi přišel, ale snad viděl, že přesně tohle nám nefungovalo celou druhou půlku sezony a doslova mě bolí sledovat Lewu, na kterého nejde za celý zápas jediný centr. Ano, rozumím tomu, že odchodem Demby se mu asi dost narušily plány, ale pokud má být tohle nouzový plán, tak to není dobré.

14.08.2023, 15:01
Andreas Klokanomet

Súhlasím . Tá hra na zahustenie stredu ihriska zaloznikmi aby sme mali kontrolu je vhodná ak hráme proti súperovi , ktorý chce hrať futbal a ma v strede hráčov ktorí by nám vedeli ublížiť . Ale prehustiť ihrisko ak hráme proti 10 obrancom a následne neexistuje nikto kto by dokázal prepasírovať loptu do pokutového územia je na přesdržku. Potom je to celé statické a neúčinné . Horšie však je , že odchodom Dembeleho fakt nemáme žiadnu alternatívu na krídlach svetovej kvality. Nádej dáva mladý Yamal , lenže ten ma 16 rokov a má čas. Nutne potrebujeme krídlo , lebo Rafa ani Fati nás z tej biedy nevytrhnú

14.08.2023, 15:11

V 70. minutě byl vyloučen trenér Xavier Hernandez Creus z následujícího důvodu: Opustil svůj technický prostor se zvednutými pažemi směrem k zóně mého čtvrtého rozhodčího, údajně protestoval proti jednomu z mých rozhodnutí, předtím byl varován mým čtvrtým rozhodčím.
Ten jejich šašek tam rukama pokaždy dělal větrnej mlýn.

14.08.2023, 18:21

Celkový čas hry v Coliseu Alfonso Pérez byl 116 minut, i když skutečný čas byl pouze 56! Méně než polovina. Podle údajů od analytiků entity culé trvala hodinu, 60:43, aniž by byl míč ve hře. Ve druhé části trvalo přidání 15 minut a 25 sekund, z toho se hrálo pouze 5:25. Celkem se hrálo jen 56 ze 116 a bylo to rozděleno takto: 39:32 bylo z Barçy a 16:45 z Getafe .

14.08.2023, 18:35

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat