Griezmann: Musím se zlepšit na hřišti, dokáži se více zapojovat do hry

Griezmann: Musím se zlepšit na hřišti, dokáži se více zapojovat do hry

Vedle Ernesta Valverdeho se barcelonské části tiskovky zúčastnil z hráčského kádru jeden z letošních nováčků, Antoine Griezmann. Ten na ní pohovořil o své adaptaci v týmu a cílech pro tuto sezonu.


Pol Martínez, Barca TV: Zítra (tisková konference proběhla včera, pozn. přek.) si poprvé zahraješ za Barcelonu na Camp Nou v Lize mistrů. Je to pro tebe speciální utkání? A cítí to stejné i tým, který chce poprvé vyhrát v tomto ročníku?

Zápasy v Lize mistrů jsou vždy speciální a pro mě v této situaci obzvlášť. Samozřejmě se jej nemůžu dočkat. Budeme muset zahrát jak nejlépe svedeme a získat tři body. To je nejhlavnější věcí.

Ramon Salmurri, Catalunya Radio: Jak vás mohou ovlivnit zranění a to obzvláště proti týmu jako Inter?

Když můžou hrát Leo, Ousmane nebo Ansu, je to vždy snažší. Nemůžeme spolu pracovat na trénincích a v průběhu zápasů a musíme najít nejlepší možný způsob, například s Carlesem Pérezem. Já dokáži hrát uprostřed nebo na křídlech. Máme velmi dobrý tým se skvělými hráči a doufám, že se nám zítra povede najít způsob, jak vyhrát.

Marta Ramon, RAC1: Jak hodnotíš svou adaptaci? Co ti schází pro to, aby ses cítil na 100 % pohodlně v Barceloně?

Chybí mi čas. Cítím se pohodlně, ale potřebuji se na hřišti zlepšit. Na míči jsem dobrý, ale musím zapracovat na svém pohybu a někdy se můžu více zapojovat do hry. K tomu mohu zlepšit svou hru na křídlech. Cítím se dobře, nicméně si uvědomuji, že jsem ještě trochu vzdálený od nejlepší verze Griezmanna. Jsem na správné cestě.

Adriá Albets, Cadena SER: Hodně se mluvilo o tvém vztahu s Messim. Jaký je? Překvapilo tě na Leovi něco konkrétního?

Leo není příliš mluvný, stejně jako já a tak je pro nás těžké si spolu hodně podívat. Už jsme spolu pili maté (tradiční nápoj jihoamerické kultury, jde o sypaný čaj z lístků cesmíny paraguayské podávaný v tzv. kalabase a požívající skrze brčko zvané bombilla, pozn. přek.), takže jdeme správným směrem. Leo byl zraněný, netrénovali jsme spolu a to učinilo zlepšení našeho vztahu těžší. Myslím si však, že jsme oba v pohodě a jsem připraven pomoci každému členovi týmu.

Josep Capel, Radio Nacional: Jak se cítí Dembélé na začátku další pro něj těžké sezony? Jak se mu snažíš pomoci?

Stojím při něm. Ousmane chodí na tréninky dříve, aby posílil své nohy a tělo, stará se o sebe, ale pokud se dostanete do dynamiky zranění, těžko se z ní lze dostat. Dembélé má podporu mou, trenéra i kolegů a jsme zde proto, abychom mu pomohli.

Helena Condis, Cadena COPE: Máte pocit, že v Barceloně hráči vládnou více než v Atléticu?

Dle mého názoru vládli trochu i Gabi s Godínem. Někteří hráči jsou v Barceloně dlouho a když hovoří, samozřejmě se jim naslouchá. Ty nejdůležitější problémy však pochází od prezidenta a podle mého je to jako v každém týmu, který znám. Někteří se poslouchají více, ale to není nic nenormálního.

Carles Escolán, Radio Marca: Myslíš si, že vzhledem k zraněním důležitých hráčů musíš od sebe vyžadovat více a převzít větší zodpovědnost?

Ne, to si nemyslím. V Barceloně je odlišná filozofie a oproti Atlétiku hraji na jiném postu. Potřebuji se naučit a zlepšit můj pohyb na hřišti. Mí spoluhráči očekávají z mé strany to nejlepší, což chci i já. Požaduji od sobě hodně.

Alfredo Martínez, Onda Cero: Je vítězství v Lize mistrů tvým velkým cílem? Je to jedna z mála trofejí, která ti schází.

Ano, Liga mistrů je snem pro mnoho lidí, včetně mě. Doufám, že zítřejší večer bude krásný a získáme před naším publikem tři body.

Marcelo Bechler, Esporte Interativo: Domníváš se, že Inter bude nejtěžším sokem, kterému jsi od příchodu do Barcelony čelil?

Nevím. Záleží na to, jestli hovoříme o obraně či útoku. Každý zápas je odlišný, ale Antonio Conte je skvělý kouč, který se svými trenéry pracuje dobře po taktické stránce. Zítřejší zápas bude obtížný.

BeIN Sports: Vyhráli jste první zápas venku v tomto ročníku. Bylo obzvláště důležité nabrat sebevědomí před dalšími zápasy v tomto týdnu?

Vítězství bylo důležité a remíza v madridském derby se stala významnou. Výhra nám dodala důvěru před dvěma domácími duely, které nás nyní čekají.

Jordi Grau, TV3: I přesto, že jsi toho s Messim moc nenahrál, jsi prozatím nastoupil v útoku uprostřed a vlevo. Vím, že jde o rozhodnutí trenéra, ale nemyslíš si, že by sis vedl lépe napravo?

Dobrá otázka. Nevím. Jak jsem říkal dříve, teprve jsem se přidal k týmu a chci pomoct mým spoluhráčům. Mé odpovědi jsou nudné, co. (smích) Nemohu s tím nic udělat, tak to je. Trenér vybírá taktiku, na kterou se musíte přizpůsobit.

FCBarcelona.cat: Zítra nastoupíš proti Godínovi. Dokážete se ještě navzájem překvapit?

Zápas na Mistrovství světa byl speciální, protože jsme proti sobě naskočili poprvé. Zítra to bude stejné. Godín je mým přítelem a kmotrem mé dcery. Od mého přesunu do Atlétika to byl můj vzor. Mám však nějaké triky, kterými jej překvapím, pokud si zítra oba zahrajeme.

Ivan San Antonio, Sport: Jsi v Barceloně šťastný? Užíváš si zde strávený čas?

Jsem velmi šťastný na hřišti i mimo něj a stejně tak je šťastná i má rodina. Poznávám nové věci a novou fotbalovou vizi.

Diari Ara: Když jsi zde přišel, říkal si, že pokud se máš omluvit, učiníš tak na hřišti. Jak hodnotíš reakci fanoušků na Camp Nou směrem k tobě?

Velmi dobře. Fanoušci vyvolávali mé jméno a podpořili mě. Pozitivně mě překvapili a já doufám, že se jim budu moci odvděčit v každém utkání. Mám rád kontakt s fanoušky.

Joan Poquí, Mundo Deportivo: Jaké jsou tvé osobní cíle pro tuto sezonu?

Chci hrát ve všech zápasech 90 minut, být důležitý pro klub, trenéra a spoluhráče a aby mi na hřišti věřili.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat