Joan Laporta je hrdý na to, že Xavi zůstává

Joan Laporta je hrdý na to, že Xavi zůstává Foto: X @FCBarcelona

FC Barcelona zdůrazňuje „stabilitu“ jako jednu z hlavních příčin spokojenosti a doufá, že naváže na „plamínek naděje“, který se v posledních měsících mezi fanoušky rozhořel.

Prezident Joan Laporta vše oficiálně oznámil na čtvrteční tiskové konferenci, kterou zahájil slovy: „S potěšením oznamuji, že Xavi Hernández bude pokračovat ve funkci trenéra prvního týmu Barçy.“

Dále vysvětlil, že „víte, že v polovině sezony Xavi vydal prohlášení, že se rozhodl na konci sezony odejít. Včera jsem se však dozvěděl dobrou zprávu, ve které sdělil své nadšení a důvěru v projekt a tým. Náš trenér má ambice vytvořit takový tým, který už něco vyhrál a který musí vyhrávat i nadále. Nyní však bude ještě konkurenceschopnější, protože dojde ke změnám k lepšímu.“

„Tato naděje a ambice se projevily od prvního okamžiku, kdy jsme se včera setkali, a jsou pro Barçu jednoznačně dobrou zprávou. Jsem přesvědčen, že stabilita je důležitým aspektem úspěšných projektů. Je to zásada, kterou jsem se naučil během svého působení ve funkci prezidenta.“

„Mým dalším důvodem, proč toto rozhodnutí podporuji, je to, že Xavi je nepochybně mužem Barçy. Xavi, já i představenstvo máme k Barçe podobný vztah, který chápeme stejně. Mít trenéra, který má vždy na srdci zájmy Barçy a který vždy myslí na to, co je pro Barçu nejlepší, je velmi dobrá zpráva.“

„Takže jsem dnes obzvlášť šťastný, protože jsme získali to, co jsme chtěli. Představenstvo jednomyslně schválilo toto rozhodnutí zůstat a Xavimu vyjádřilo veškerou podporu, povzbudilo ho a pogratulovalo mu. Má absolutní důvěru představenstva sportovní oblasti a doufám, že i celé komunity Barçy.“


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Nesouhlasím,respektují a musíme věřit.

25.04.2024, 19:57

Xavi.... Snad nejlepší záložník jakého kdy Barca měla! Trenér ale nemusí být skvělý fotbalista. Tenhle nemá TRENÉRSKÉ zkušenosti. Se svými amatéry(asistenty) pokud FCB získá nějakou trofej, tak klobouk dolů. Chtěl bych v to věřit... ale zázraky se často nedějí! Myslím že ještě letos ke změně dojde.

26.04.2024, 09:14

Nejlepší možné řešení. Začínat každého půl roku nový projekt s novým trenérem a novým týmem je sice v současnosti v módě, ale sportovně je to nakokot. Snad nechceme dopadnout jako Čelsí.

26.04.2024, 09:52

To je zase komedie.

Popravdě jsem se už tak trochu těšil, že na lavičce budeme mít zase někoho trochu důstojnějšího, kdo svým labilním dětinským chováním nebude dělat klubu ostudu.
Nu což. Jestli jedinou potenciální náhradou měl být Rafa Márquez, pak je to asi dobře. Otázkou zůstává, proč by měl být Rafa Márquez jedinou potenciální náhradou.

26.04.2024, 11:52
MazanyHrac absint

Mám to podobně. Nezbývá než věřit, že se prostě Xavi bude zlepšovat.

26.04.2024, 12:22

Za mne dobry, v soucasne tezke financni situaci asi nejlepsi a nejekonomictejsi reseni. Xavi tymy vtiskl nejaky system a poslednich par mesicu vypada hra daleko lepe nez predtim. Je ale stale na cem pracovat a co se Xaviho konkretne tyce, mel by se naucit vetsi sebediscipline a lepe kontrolovat sve emoce. Neni mozne, aby byl 3-4x za sezonu vyloucen a taky nemam rad ty pozapasove breky, ale kazdy je nejaky a ja vidim prevazne ty pozitiva, proto jsem rad, ze zustava.

Barcelona je zadluzena a v soucasne chvili by asi tezko byla schopna zaplatit 1.class trenera. Nejlepsi mozny zpusob jak se z toho vseho vyhrabat je prestat si na par let davat nesmyslne cile a stavet dal na budovani kadru pro dalsi roky. Fanousek, pokud je soudny, by mel byt schopen chapat, ze nyni neni dulezity pocet vyhranych trofeji, ale je dulezite co mozna nejdele udrzet kadr a opatrne ho vylepsovat zejmena v tom, v cem je Barcelona nejlepsi - tedy stavet na odchovancich, kteri jsou nejenom velmi kvalitni ale jsou hlavne v podstate zadarmo a nepochybne budou (alespon nekteri z nich) kostrou tymu v dalsich deseti letech. Muzstvo by melo byt v prubehu casu opatrne a sporadicky doplnovano hotovymi hraci za penize, ale nechci uz videt ty nesmyslene nakupupy za kazdou cenu typu Dembele, Coutinho, Gomez, Firpo, Malcom atp. Tato hra uz skoncila, doufam.

Jako fanouskovi mi nevadi, pokud dalsi 2-3 roky Barca nebude schopna vyhrat zadnou trofej. Daleko vice bude spokojen, pokud uvidim dobrou a poctivou manazerskou praci a kvalitni pripravu hracu, kteri pak ve vetsine zapasu na hristi predvedou dobrou hru a nechaji na nem srdce. Pokud to tak bude, Barca se nakonec uzdravi a uspechy casem opet prijdou.

26.04.2024, 14:23
absint jazzko

To je sice pěkné, ale touto cestou jsme se před více než dvěma lety rozhodli nevydat, když jsme v mizerné finanční situaci prodali kus vlastní budoucnosti a přivedli hráče za 200+ milionů. Mezi nimi například Lewu, který určitě nepřišel budovat žádný dlouhodobý projekt. Trofeje prostě musely přijít, jedna za dva roky je rozhodně málo.
Btw. vzhledem k výše uvedené částce, kterou jsme s jednou nohou v účetním hrobě dokázali vynaložit si fakt nemyslím, že bychom si nemohli dovolit nového trenéra za pár míčů.

26.04.2024, 20:11
cechoma absint

Přesně tak. To jsou jako krásné sny, ale klub se zaprodal a počítá s penězi za úspěchy. Pokud nepřijdou, nastane výprodej talentů z la masie.

26.04.2024, 22:26
jazzko cechoma

Barca to ma stale ve svych rukou. Nekteri hraci se prodaji a zalepi se dluhy, jini hraci zustanou a na nejakou dobu proste nebudeme vyhravat trofeje (a co jako?), ale kdyz bude i nadale kvalitni prace s mladezi a potazmo nasledne i v prvnim tymu, prijdou nove talenty a casem i skromne uspechy.

Jestli se rozhodnou pro dalsi pujcky nebo rozprodej TV prav ci neco podobneho, aby si opet nesmyslne nakoupili superhvezdy, pak bude pad jeste tvrdsi - toto nikdy dobre dlouhodobe nefungovalo a pochopil to uz i Real (pamatujeme si eru Galacticos).

29.04.2024, 10:27
jazzko absint

Co bylo pred dvema roky neni ted. Situace neni stejna, je vlastne svym zpusobem horsi a proto se dle meho nazoru meni i cile. Patrne nikdo si uz nemysli, ze je Barcelona kandidatem na zisk LM v nejblizsich dvou letech a tak uz nelze s prijmy za vitezstvi v LM pocitat. Barcelona uz nepatri do svetove klubove spicky a cim driv si to uvedomi, tim mene to bude bolestive pro vsechny.

Je jedno jak si to kdo prebere a tuplem nezalezi na tom, co jsme delali pred dvema roky, jake hrace a s jakym cilem jsme tenkrat privedli. Trofeje neprisli (byt za mne je ligovy pohar v teto situaci az malym zazrakem). Ted je situace takova, ze dalsich 200+ milionu uz nemame a tedy nezbyva, nez zacit pracovat s tim, co je. Barcelona ma obrovske stesti v nestesti v tom, jakou ma akademii a kolik talentu dokaze vyprodukovat. Nekteri zustanou, jini se prodaji, tak to chodi. Jedine co skutecne pomuze a co dava smysl je prestat snit o nesmyslech a zacit pracovat na zakladech - tedy tvrda a kvalitni prace, dobry fotbal s ambici postoupit ze skupiny v LM a snazit se urvat domaci pohar, pripadne zabojovat o ligu, protoze tam je nejvic videt jestli je kvalita konzistentni. Kdyz bude Barca skromna a pracovita, vrati se pozdeji zase silnejsi.

29.04.2024, 10:21

Já Xaviho nemusím. Hlavně kvůli jeho chování a střídání. Ale zatím má na kontě Copu, ligu, čtvrtfinále LM. To není zas tak hrozný. První zápas proti PSG ukázal, že snad i dokáže připravit tým takticky. A upřímně si myslím, že kdyby Araujo neudělal ten nesmysl, tak jsme v semifinále. Nikoho lepšího nezaplatime

27.04.2024, 07:20
absint cechoma

Nebo taky můžeme říct, že nás z LM vyprovodil hned první vyrovnaný soupeř.
Mimochodem Copu jsme pod Xavim nikdy nevyhráli.

27.04.2024, 15:30

nikoho nesehnali, nikdo do toho bordelu nechtel jit, tak co jinyho zbylo

27.04.2024, 21:13

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
30. João Félix 7
49. Raphinha 5
52. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat