Joan Laporta vyjádřil podporu týmu

Joan Laporta vyjádřil podporu týmu Foto: X @FCBarcelona

Prezident promluvil k mužstvu v souvislosti s porážkou s Villarrealem a zprávou, že Xavi na konci sezony odstoupí z funkce.

Joan Laporta je s týmem i Xavim Hernándezem po porážce s Villarrealem a oznámení trenéra, že na konci sezony odstoupí. Prezident FC Barcelona se proto v neděli ráno zastavil v Ciutat Esportiva, aby mužstvu řekl pár slov.

Před tréninkem Xavi Hernández vysvětlil důvod svého včera oznámeného rozhodnutí a po skončení tréninku na hřišti Tita Vilanovy na něj navázal Joan Laporta.

Společné vystoupení prezidenta a Xaviho ukazuje, že představenstvo stojí na straně trenéra, což on sám zdůraznil během pozápasové tiskové konference s Villarrealem. Kromě toho povzbudil hráče k pozitivnímu přístupu a vyzval je, aby v posledních čtyřech rozhodujících měsících sezony nepřestávali bojovat.

Laporta si pak udělal čas na rozhovor s klubovými médii a vysvětlil: ,,Xavi mi oznámil, že na konci sezony odejde. Chtěl dokončit sezónu a je to formulace, kterou akceptuji, protože to byl Xavi, kdo mi ji navrhl. A on je legendou Barçy. Je to čestný člověk, chová se naprosto důstojně a je to člověk, který miluje Barçu."

Rozhodnutí vzal Laporta na vědomí a chtěl se soustředit na zbývající měsíce sezony, přičemž prohlásil: ,,Musíme ze sebe vydat všechno, abychom se pokusili vyhrát Ligu mistrů. V příštím kole nás čeká zápas s Neapolí, jdeme krok za krokem a myslím si, že s nasazením, s větším charakterem, bez ztráty koncentrace, s trenérem, který do toho dá všechno, co vím, a s hráči, kteří jsou plně oddaní, budeme schopni na konci sezony dosáhnout některých cílů, které jsme si stanovili."

Nakonec se obrátil na fanoušky FC Barcelona s těmito slovy: ,,Tato sezóna je složitá. Už jsme věděli, že musíme jet na Montjuïc. Pokud se nevyskytnou žádné nepředvídatelné problémy, vrátíme se na Spotify Camp Nou na konci tohoto roku. V zásadě jde vše podle plánu."

,,Především bych vám chtěl poděkovat za vaši oddanost týmu a klubu, protože fanoušci reagují. Včera jsme měli druhou nejlepší návštěvu, ale není to jen o návštěvnosti, je to o fanoušcích, kteří fandí po celou dobu, kdy tým prochází nejtěžšími chvílemi. Chci vám za to poděkovat a žádám vás, abyste v tom pokračovali. Abyste se snažili jít na Montjuïc a znovu povzbudit Barçu, až budeme hrát s Osasunou."


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Fakt už by stačilo týchto sladkých rečičiek s tľapkania sa po ramenách. Tí hráči zarábajú milióny a ich prístup je otrasný. Už konečne pretavte tie reči v činy.

28.01.2024, 20:37

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat