Joan Laporta vyjádřil podporu týmu

Joan Laporta vyjádřil podporu týmu Foto: X @FCBarcelona

Prezident promluvil k mužstvu v souvislosti s porážkou s Villarrealem a zprávou, že Xavi na konci sezony odstoupí z funkce.

Joan Laporta je s týmem i Xavim Hernándezem po porážce s Villarrealem a oznámení trenéra, že na konci sezony odstoupí. Prezident FC Barcelona se proto v neděli ráno zastavil v Ciutat Esportiva, aby mužstvu řekl pár slov.

Před tréninkem Xavi Hernández vysvětlil důvod svého včera oznámeného rozhodnutí a po skončení tréninku na hřišti Tita Vilanovy na něj navázal Joan Laporta.

Společné vystoupení prezidenta a Xaviho ukazuje, že představenstvo stojí na straně trenéra, což on sám zdůraznil během pozápasové tiskové konference s Villarrealem. Kromě toho povzbudil hráče k pozitivnímu přístupu a vyzval je, aby v posledních čtyřech rozhodujících měsících sezony nepřestávali bojovat.

Laporta si pak udělal čas na rozhovor s klubovými médii a vysvětlil: ,,Xavi mi oznámil, že na konci sezony odejde. Chtěl dokončit sezónu a je to formulace, kterou akceptuji, protože to byl Xavi, kdo mi ji navrhl. A on je legendou Barçy. Je to čestný člověk, chová se naprosto důstojně a je to člověk, který miluje Barçu."

Rozhodnutí vzal Laporta na vědomí a chtěl se soustředit na zbývající měsíce sezony, přičemž prohlásil: ,,Musíme ze sebe vydat všechno, abychom se pokusili vyhrát Ligu mistrů. V příštím kole nás čeká zápas s Neapolí, jdeme krok za krokem a myslím si, že s nasazením, s větším charakterem, bez ztráty koncentrace, s trenérem, který do toho dá všechno, co vím, a s hráči, kteří jsou plně oddaní, budeme schopni na konci sezony dosáhnout některých cílů, které jsme si stanovili."

Nakonec se obrátil na fanoušky FC Barcelona s těmito slovy: ,,Tato sezóna je složitá. Už jsme věděli, že musíme jet na Montjuïc. Pokud se nevyskytnou žádné nepředvídatelné problémy, vrátíme se na Spotify Camp Nou na konci tohoto roku. V zásadě jde vše podle plánu."

,,Především bych vám chtěl poděkovat za vaši oddanost týmu a klubu, protože fanoušci reagují. Včera jsme měli druhou nejlepší návštěvu, ale není to jen o návštěvnosti, je to o fanoušcích, kteří fandí po celou dobu, kdy tým prochází nejtěžšími chvílemi. Chci vám za to poděkovat a žádám vás, abyste v tom pokračovali. Abyste se snažili jít na Montjuïc a znovu povzbudit Barçu, až budeme hrát s Osasunou."


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Fakt už by stačilo týchto sladkých rečičiek s tľapkania sa po ramenách. Tí hráči zarábajú milióny a ich prístup je otrasný. Už konečne pretavte tie reči v činy.

28.01.2024, 20:37

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat