Jorginho a volní hráči jako řešení pro Barcu

Jorginho a volní hráči jako řešení pro Barcu
  • Pivot Arsenalu se vrátil na scénu kvůli finanční situaci klubu
  • Laporta chce hvězdu, ale pokud nikoho neprodá, nebudou na hráče peníze

Na přestupovém trhu Barçy to bude velmi komplikované léto. Pokud se klub nerozhodne prodat hráče prvního týmu tomu, kdo nabídne nejvíc, aby přinesl miliony - a za předpokladu, že hráči budou chtít - nebude možnost investic.

Představa Joana Laporty je podepsat alespoň jednoho špičkového hráče a zbytek se pokusit pokrýt hráči s nulovými náklady. Tuto myšlenku je možné realizovat pouze v případě, že se podaří uskutečnit přestupy ve výši zhruba 200 milionů eur, což je sice možné, ale dnes se to považuje za jakousi chiméru. Proto se Deco již nyní snaží najít nápaditá řešení, jak se pokusit posílit tým bez nadměrných výdajů.

To se mu podařilo už loni v létě, kdy do týmu přišli Gündogan nebo Iñigo Matrtínez (zdarma) či na hostování Cancelo a Joao Félix, a nyní toho bude muset dosáhnout s handicapem, že má velmi přísně kontrolovaný platový limit. Deco si je vědom obtíží a trenérovi, který přijde, to dá jasně najevo. K podpisům dojde, ale v roce 2024 budou pravděpodobně jen sporadické.

Jedním z hráčů, o nichž se v lednu uvažovalo kvůli zranění Gaviho, byl Jorginho z Arsenalu, kterého Deco dobře zná a který v Artetově týmu sehrál dobrou roli. Na konci sezony mu končí smlouva a rád by se upsal Barçe, klubu, který o něj stál už před několika lety, ale nedokázal o něj soupeřit s Chelsea.

Sportovní ředitel Barçy si dal za cíl nepodepisovat žádné další hráče starší 30 let, aby měl vyvážený kádr. Ale potřeba je naléhavá a letos v létě se může stát téměř cokoli, pokud se jedná o hráče s prokazatelnou kvalitou, který vylepší současný kádr.

Deco původně snil o tom, že si ponechá hráče první kategorie, prodá ty, kteří mají méně minut, a kromě Joaa Cancela přivede alespoň levé křídlo a top pivota. Teď už to s čísly nevychází a vybraný pivot (Onana z Evertonu) zřejmě nepřijde, protože stojí příliš mnoho. Deco se snaží najít hráče, kteří mohou rok nebo dva podávat kvalitní výkony a počkat na lepší časy.

Barça se začíná obávat, že stráví rok "v poušti" při čekání na otevření nového Camp Nou, které by mělo umožnit vstup významných příjmů a zlepšit tím současné cash flow. Věci se mají tak, jak se mají, a v nejbližších měsících se neočekávají žádné větší operace, pokud se Araujo, De Jong a spol. nedohodnou na odchodu za velmi vysoké odstupné, které jim umožní opět investovat. To je jediná páka, která zbývá k přetvoření týmu, který možná musí začít od nuly.


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Komentář byl smazán.

06.03.2024, 00:44

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat