Juventus má po vážném zranění Chielliniho a špatném výkonu De Ligta vyhlédnutého Umtitiho z Barcelony

Juventus má po vážném zranění Chielliniho a špatném výkonu De Ligta vyhlédnutého Umtitiho z Barcelony

Turínská Stará dáma o víkendu tak tak přestřílela Neapol 4:3 a všechny góly jdou na triko mladému Matthijsi de Ligtovi, jenž debutoval kvůli šestiměsíčnímu vyřazení Giorgia Chielliniho. Černo-bílý dres by tak mohl obléci Samuel Umtiti z Barcelony.

Poslední den před uzávěrkou přestupů by ještě mohl přinést vzrušení mezi dvěma evropskými giganty. Kvůli nepovedenému výkonu Matthijse de Ligta za Juve ve šlágru 2. ligového kola proti Neapoli totiž činovníci sídlící na Allianz Stadium pošilhávají po možné adekvátní náhradě za veterána Giorgia Chielliniho.

Velezkušený Ital si totiž na tréninku poškodil přední křížový vaz a čeká jej operace + zřejmě 5 až 6 měsíců mimo (klub to nepotvrdil, lze pouze o domněnku). Šanci na premiéru v áčku tak pro již zmíněný duel proti Partenopei dostal nizozemský stoper, který přišel v létě z Ajaxu a ten neprožil ani zdaleka ideální večer.

Juventus vedl už 3:0, když nakonec dovolil neapolským vyrovnat. Při první brance neuhlídal de Ligt Kostase Manolase, u druhého nestál dobře pozičně a nechal volného Hirvinga Lozana a u třetí branky také zaspal. Měl jediné štěstí v tom, že si Kalidou Koulibaly dal v nastavení výstavní vlastní gól a úřadující mistr Serie A nakonec ubránil doma 3 body.

Posilu, která italský celek přišla na 75 milionů eur, musel po skončení utkání hájit jeden z asistentů Maurizia Sarriho, jehož stále trápí zápal plic, Giovanni Martusciello, který řekl, že si odchovanec amsterdamského výběru a finalista letošní Ligy národů stále zvyká na nový celek. I on sám ale přiznal, že se mu v zápas nedařilo.

V Itálii tak začali spekulovat, co dál a některá média přišla se spekulací, že by mohl Juventus zaujmout Samuel Umtiti. Ten přišel o místo jak v klubu, tak v reprezentaci na úkor Clémenta Lengleta, ale pořád je uznávaným stoperem a mohl by přijít pomoci pouze na hostování – tak jako to je v případě Philippa Coutinha v Bayernu Mnichov.

Barca byla nakloněná odchodu Umtitiho v průběhu léta a stále může být. Původně totiž chtěla čtvrtého stopera Jeana-Claira Todiba využít v rámci výměny s PSG týkající se Neymara Júniora, ale z toho nakonec sešlo. Odchovanec Lyonu si pokazil vztah s katalánským klubem tehdy, kdy odmítl operaci po zranění kolene a zvolil alternativní léčbu.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Umtiti se mi po příchodu do Barcelony líbil a hrál dost dobře. Škoda zranění. smiley
Od té doby se nedostal do ideální formy...

Alternativní léčbu bych mu nevyčítal, kdo zažil operaci kolene ví, že každým pošťouráníčkem se to jenom zhorší!

Jinak bych ho neprodával, už teď nemáme dost kvalitních hráčů.smiley

02.09.2019, 14:59
Pajinos lhotik

já to spíše myslel tak, že se tehdy probíralo v novinách, že tím namíchl lidi v klubu, kteří mu to doporučovali poté, co měl podobný problém Puyol - jinak osobní zkušenost díky bohu nemám ... uvidíme, zas Lenglet se snaží a minulý ročník zahrál několik zápasů hodně dobrých (na to že přišel jako náhradník), takže by byla škoda jej nechat sedět (pokud nezačne nějak chybovat samozřejmě)

02.09.2019, 15:16

Tak výměna za DeLighta :-)

02.09.2019, 15:01

A když se nám zraní dva stopeři, hrát bude kdo?
Jako každej rok, špatnej a nezvládnutej přestupák... Ney nevyšel, Coutinho válí skvěle za Bayern (bavoři budou mít nejsilnější zálohu v Evropě) a s Dembelém to nevypadá na nějaký zázrak...

02.09.2019, 16:33
jjnovo robin

Válí skvěle za Bayern? wtf? Odehrál zatím nějakých 100' ve dvou zápasech, kde se moc nepředvedl a bavoři rozhodně nebudou mít nejsilnější zálohu...

02.09.2019, 17:28
lhotik robin

A to jsem teď někde četl, že Rafinha jde na hostování do Celta Vigo.smileyJeště Rakitič do Juve a je vymalováno.smiley

02.09.2019, 18:54
marek99 lhotik
Senior editor

Rafinha je oficiálne potvrdený. Príde do večera Emre Can a ideme bojovať o miestenku do budúcosezonnej Ligy Majstrov

02.09.2019, 18:57
lhotik marek99

Tak tohle už vážně nechápu. Máme Rakitku, Rafinhu a místo nich pořídíme Cana....
To je jak z bláta do louže! smiley

02.09.2019, 19:05
marek99 lhotik
Senior editor

Pozor ten ešte nie je oficiálny, chvalabohu smiley

02.09.2019, 19:42

Umtiti blahé paměti byl náš nejlepší stoper, začal bych mu dávat více příležitostí a on se do formy dostane smiley a navíc je relativně mlád (25), takže nejlepší léta má před sebou

02.09.2019, 18:06

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat