KANADSKÉ BODOVÁNÍ HRÁČŮ BARCELONY

KANADSKÉ BODOVÁNÍ HRÁČŮ BARCELONY

Je tady reprezentační pauza a to je ideální příležitost podívat se, kterým hráčům se daří střelecky nebo kterým se daří pro své spoluhráče góly připravovat.

Lionel Messi: 16 gólů + 4 asistence

Není asi žádným překvapením, že kanadské bodování vede právě Leo Messi. Letos se mu zatím gólově daří asi tak, jak jsme zvyklí většinu jeho kariéry. Drží si průměr okolo gólu na zápas a občas také nějaký ten gól pro spoluhráče připraví. No on ten gól pro spoluhráče připravuje docela často, bohužel spoluhráčům se letos příliš nedaří tyto šance proměňovat, což je asi hlavní důvod proč má Leo v kolonce asistence zatím pouze číslo 4. Připomeňme jenom, že Leo vstřelil 12 branek v LaLize, 3 góly přidal v Lize mistrů a 1 přesný zásah přidal ve Španělském superpoháru.

Luis Suárez: 3 góly + 2 asistence

Zatím pouze v jedné soutěži je letos Luis golově aktivní a to v LaLize, ale žádný velký úspěch to není. Jednu ze svých dvou asistencí pak zaznamenal v Lize mistrů. V La lize se ze spousty šancí zrodily pouze 3 gólové zásahy. Poněkud za očekáváním, říká si většina fandů. Avšak u trenéra má El Pistolero pozici stále pevnou. Nezbývá než věřit, že se situace zlepší a Luis začne svoje šance opět proměňovat. Proslýchá se, že Suaréz požádál, aby byl v této reprezentační pauze vynechán z plánů reprezentace, aby mohl pracovat na svoji fyzické i psychické kondici.

Paulinho Bezzerra: 3 góly + 1 asistence

Stejná statistika, jako naši čistokrevnou devítku, zdobí i nově příchozího brazilského reprezentanta. Začáteční skepticismus vystřídalo u fanoušků nadšení, protože se Paulinho se prezentuje dobrými výkony a navíc je z naší záložní řady zatím nejvíc gólově aktivní, což dělá z jeho přestupu jeden z těch povedenějších. Snad se mu podaří rozšířit své gólové statistiky i v Lize mistrů.

Paco Alcácer: 3 góly + 1 asistence

Až nečekaná produktivita, když se podíváte, kolik má Paco odehraných minut. Tvrdá práce na tréninku se zatím zúročila jak v LaLize, tak ve Španělském poháru. Jen tak dál.

Gerard Deulofeu: 2 góly + 3 asistence.

Pouhých 12 miliónů euro, tolik stál Barcelonu zpětný odkup tohoto rychlonohého odchovance. Někteří fanouškové ho nemusí, jiní ho chválí, nic to ale nemění na jeho 5. místě v kanadském bodování týmu. Sluší se připomenout i to, že pokud by se počítal i jeho příspěvek k vlastním gólům jako asistence, byl by nyní nejlépe nahrávajícím hráčem z týmu. Stejně jako Leo Messi přispěl ke svému statistickému zápisu hned ve 3 soutěžích. 1 gól a asistenci zaznamenal v lize, stejný zápis ho zdobí ve Španělském poháru a 1 asistenci mu statistici připsali i v Lize mistrů.

Denis Suárez: 2 góly + 3 asistence

Stejný zápis jako Deulofeu má na kontě Denis Suaréz. Svoje minuty využívá dobře a to dává u fanoušků prostor k otázce, zdali by alespoň občas neměl nastoupit v základní sestavě na levé straně místo jmenovce Luise, který se zatím v této sezóně hledá.

Ivan Rakitič: 1 gól + 3 asistence

Herně to zatím nevypadá úplně ideálně, avšak v Lize mistrů připsal Ivan jeden přesný zásah a v Lalize se mu podařilo 3x vybídnout spoluhráče ke skórování, takže to zas taková hrůza není. Minimálně poslední zápas jsme mohli vidět i zlepšení co se nasazení a práce s míčem týče.

Sergi Roberto: 1 gól + 3 asistence

Nedávné zranění brzdí Roberta, tím pádem nemůže pokračovat v dobrých výkonech, které letos za prvním tým odvádí. V číslech to zatím letos stačilo na 1 branku a 3 asistence, vše v lize. Brzké uzdravení a bleskový návrat do základu!

Lucas Digne: 1 gól + 1 asistence

Velice kvalitní náhrada Jordiho Alby se také musí objevit v žebříčku nejproduktivnějších hráčů týmu. Osobně by mě zajímalo, zda by byl schopen zaskočit i na pozici levého křídla. V Lize mistrů dokázal, že klinické zakončení pro něj není problém, tak proč ne?

Sergio Busquets: 1 gól + 1 asistence.

Jednu krásnou trefou se letos prezentoval i defenzivní štít Sergio Busquets a k ní přidal i jednu asistenci.

Andrés Iniesta: 1 gól + 1 asistence

Stále dokazuje kvalitu. V lize přispěl 1 brankou v Lize mistrů zase asistencí. Ale právě kolonka asistencí by si zasluhovala vyšší číslo, protože na jeho hře jde vidět stále obrovský přehled o hře i schopnost perfektně najít spoluhráče.

Gerard Piqué: 1 gól

Nechybělo moc a v posledním zápase se Piquému málem podařilo zdvojnásobit svoji gólovou statistiku. Bohužel jeho bombu zastavila horní tyč. Snad se i letos budeme moci spolehnout na jeho góly po standardních situacích, kde by mu mohlo pomoct, že soupeřovi obránci musí v tomto směru upínat svou pozornost i k Paulinhovi.

José Arnaíz: 1 gól

Perfektní debut v prvním týmů má za sebou útočník, který se připojil k B-týmů teprve letost.

Jordi Alba: 4 asistence

Obrovská kvalita na levém obránci se skrývá v nestárnoucím rychlíkovi Jordi Albovi, který ji dokumentuje i 4 asistencemi v Lalize, čímž dokazuje, že si skvěle rozumí s Leem Messi.

Aleix Vidal: 1 asistence

Nejdřív to vypadalo, že se Vidal pod Valverdem bude těšit slušnému přídělu minut. Skutečnost je však jiná. Dost sporadicky se dostává na hřiště a zatím to stačilo pouze na 1 asistenci.

Ousmane Dembélé: 1 asistence

Jeho příchod se zatím nevyplatil, protože se stihl bleskově zranit. I taková rizika přináší příchod takhle drahého hráče. S týmem neměl možnost se zatím ani sehrát, ale svou možnou genialitu ukázal při nahrávce na gól Luisi Suarézovi. Brzké uzdravení a úspěšnou adaptaci na nesmírně náročný Barcelonský herní styl – to jsou dvě základní věci, které mladičký Ousmane potřebuje daleko víc než góly a asistence.

 

Co můžeme vyčíst z letošních prozatímních hráčských statistik? Zatímco v gólové statistice je jasným lídrem týmu Leo Messi s obrovským odstupem od všech ostatních, o asistence se dělí víceméně celý tým. Asi nejpříjemnějším překvapením je hra Paulinha, největším zklamáním je pak zranění 100milionového Dembélého. Zároveň se nabízí otázka nasazování Luise Suáreze na úkor mnohem produktivnějších hráčů jako je Paco Alcácer či Denis Suaréz. Na druhou stranu dokud se vyhrává, není asi vůbec namístě kritika nasazování jednotlivých hráč. Věřme, že Ernesto ví, co dělá, a dále to bude přinášet vítězství.


Zdroje: livesport.cz, fcbarcelona.com



Diskuze

Závislost na Messim je v řeči čísel ještě děsivější, než jak vypadá při sledování hry. Ostatní hráči bodově prakticky jen paběrkují. Ano, je to i tím, že se hraje právě na Messiho, ale stejně to vyvolává velké obavy z jeho případného zranění. Když byl zraněný loni, táhl nás Neymar. Kdo by to byl teď?

08.11.2017, 14:48

Uplne jsi zapomnel na naseho druheho nejlepsiho strelce...vlastni gol!smiley

09.11.2017, 08:04
kony Tarja

Dokud od nás nedostává plat, tak to není ''náš'' střelec :D Teda já doufám, že nedostává. :D

09.11.2017, 13:20
Tarja kony

No, aby ses nedivil, kdyz jich dava tolik...smiley Jinak samozrejme super prace. smiley Jsem zvedava, jestli Paco dostane dalsi sance, protoze jestli ne ted, tak uz asi nikdy...smiley

09.11.2017, 15:19
Overseas Tarja

A kdo je nejlepší nahravač našeho druhého nejlepšího střelce? smiley

11.11.2017, 00:01
Tarja Overseas

Tipla bych Deula smiley

11.11.2017, 19:40

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat