Klub tlačí Fatiho do odchodu

Klub tlačí Fatiho do odchodu Foto: Patrik Janačík

Barcelona už má na svém stole seznamy zájemců o různé hráče, ale jejich odchody s velkou pravděpodobností nevyjdou, protože nechtějí odejít. Jedním z nich je Ansu Fati, který už z první ruky ví, že Barça mu otevře dveře z klubu a bylo mu řečeno, že pokud se rozhodne pokračovat, bude hrát jen velmi málo. Vedení klubu ho tak postavilo do jasné situace, už tě nechceme!

Blaugranas se rozhodli Ansua prodat, protože se domnívají, že na trhu je správná příležitost vydělat na absolventovi akademie nějaké peníze. Jeho role v týmu Xaviho Hernándeze nebyla velká a v příští sezoně bude ještě menší. Barça věří, že je stále důležitým prvkem v letním přestupovém období a v jiné ekonomické situaci by o jeho odchodu zřejmě neuvažovala, ale cítí, že musí hráče prodat nyní, aby jeho cena nebyla dále znehodnocena. Ve skutečnosti je to pro klub klíčová operace, která má v přestupovém okně zásadní roli. Ansu zatím vyčkává, protože jeho prioritou je zůstat, ale všechno hraje proti němu. Dokonce i jeho agent Jorge Mendes mu doporučil, aby odešel, a předložil mu možnost odejít do Wolves. Mendes Barçe slíbil, že hráče přesvědčí, ale čas se krátí.

Mendesova představa byla umístit Ansu do Wolves výměnou za Rúbena Nevese plus 30 milionů eur od anglického klubu. Tato operace z hlediska zisku pro Barçu představuje více než 60 milionů eur a poskytla by jí prostor pro zahájení přestupů pro příští sezónu. Ansu se však z Barçy do Wolves stěhovat nechce a to bez ohledu na to, kolik mu Mendes slíbil, že si za rok či dva v Premier League vydělá. Fatiho odmítnutí je prozatím pevné a Mendes nenachází v Anglii žádné nabídky z klubů, na kterou by Barcelona ráda kývla. Nikdo nezaplatí 60 milionů eur nebo více, které by si Barcelona představovala.

Na rozklíčení této situace čeká také Rúben Neves, který se již vidí v dresu Blaugranas. Portugalský záložník se již s Vlky rozloučil a zároveň čeká na konečnou dohodu s tím, že už nebude cesty zpět, ale prozatím není podepsáno vůbec nic. Barça plánuje, že Nevese přivedou do klubu výměnou za hráče a tak má Mendes další možnosti, jako je zahrnutí do operace Abdeho nebo Desta, ale jeho prioritou a prioritou Wolves je přivést Ansu Fatiho.


Zdroje: sport.es



Diskuze

Co dodat. Tady moc nehraje, je neustále zraněný.. kdoi ví, proč tu chce zůstat. Asi ten fotbal tady natolik miluje. To bude ono :D 🤑🤑

03.06.2023, 11:44
zaky94 karlos

wtf

03.06.2023, 21:09
karlos zaky94

Pouze vtip. 😉

03.06.2023, 21:36

Ansu je stejný případ jako G.Delofeu,R.Puig a mohl bych pokračovat dále.Balde ,Gavi,Pedri toje jiný materiál.Ansu Fati dle mého si už nezahraje.Měl by si najít klub ve Španělsku a snažit se dostat na vrchol,Anglie je při jeho zdraví blbost.Rúben Neves nevím???Ale pánové Ilkay Gundogan stále bez smlouvy,touží hrát za Barcu,nemusí mít vysoký plat.To co předvádí v Premier league,kolik střílí gólů,jak organizuje hru......myslím, že tento borec je tím pravým pro FCB!!!

04.06.2023, 09:23
pyspetr tomise63

Puig, ty jo videl si nekdy barcu nebo ostatní zmimene?

04.06.2023, 14:28
Reekwon
Senior editor

Pokud ho skutečně Xavi nechce, tak doufám, že Fati nepůjde někam, kam ho bude agent cpát jen aby z toho profitoval klub i agent. Vyšli jsme vstříc plno hráčům, na kterých jsme mohli vydělat trochu víc jen pro to, aby jsme se jich zbavili, takže to samé očekávám u Fatiho. Už v lednu se psalo, kdo po něm pokukuje a byla tam opravdu zajímavá jména. Já mám Fatiho moc rád, není tak výbušný, technický a rychlý jak Dembélé, ale fotbalové IQ má rozhodně vyšší, než Dembélé a především má i lepší čísla za období, kdy tu jsou společně oba dva. Nechci aby odešel, ale taky nechci aby mu Xavi zajebal kariéru na lavičce či na tribuně, hodně bych mu přál Bayern, který se o něho ÚDAJNĚ zajímal, nikdy však z twitteru nevíme, kde je pravda, ale Wolves mu skutečně nepřeji, to je konec výhlídek na úspěšnou kariéru a každoroční boje o udržení v Premier League, než na útočení na pohárovou Evropu.

04.06.2023, 10:34
absint Reekwon

Vůbec nevím, co by chtěl v Bayernu dělat, po této sezóně může být ještě za zájem Wolves vděčný. A pokud náhodou on nebo jeho agent uvažují podobným způsobem, tedy že jsou mu i v současné situaci "každoroční boje o udržení v Premier League" málo, pak se obávám, že mu není pomoci.

04.06.2023, 12:24
Reekwon absint
Senior editor

Absolutně nerozumím tvým úvahám.. To že neměl dobrou sezónu automaticky znamená, že bude moci ve 20 letech být rád maximálně za to Wolves? Wolves je to maximum a může být rád, že nejde kopat do Málagy? "Vůbec nevím, co by chtěl v Bayernu dělat" třeba se vrátit zpět do dobré formy? Bayern často přivádí hráče, kteří nehrají na úplné špičce a dokáže z nich dost vymáčknout. Týpkovi je 20 let, ale někdy mi připadá, že fanoušci už v něm vidí 28-letý promrdaný talent, který už nemá šanci prorazit ve světovém fotbale. Pokud by jsme bez něho měli útok, který by dominoval celému Španělsku, neřeknu vůbec nic, jenže na to jak málo toho oproti ostatním odehrál, tak podílem na gólech (G+A) se dokázal vyrovnat ostatním v útoku, mimo Lewy, kterému se nevyrovnal nikdo. Zatímco Raphinha potřeboval na jeden gól nebo asistenci 130 minut, Dembélé 133 a Torres 182, tak Fati potřeboval 138 minut na gól nebo nahrávku. Měl ze všech útočníků nejméně odehraných minut ve všech soutěžích a přesto dal o jeden gól méně než Raphinha a o jeden více, než Dembélé a o 2 více, než Torres. Herně na tom nebyl dobře, to nejde zpochybnit, jenže to třeba ani Rashford loňskou sezónu, kdy dal v lize jen 4 góly a byl mezi fanoušky na prodej "dokud má hodnotu". Pokud skutečně odejde, přeji mu klub, který v něho bude věřit, který mu dá čas pro rozvoj a přeju si, ať si za 3 roky trháme vlasy, že jsme ho poslali pryč, protože jsme na něm potřebovali vydělat a budeme ho tahat za desítky milionů zpět, protože je to vlastně odchovanec.

04.06.2023, 18:04
absint Reekwon

To je tvůj názor a já ti ho brát nebudu, ale jak jsem psal dole, nemaká na sto procent, nechodí do soubojů naplno, a takový hráč se dle mého neprosadí ani v tom Wolverhamptonu. Pokud teda nezmění svůj přístup, čemuž já ovšem nevěřím natolik, abych byl pro odmítnutí nabídky za dejme tomu 30 mega, která si myslím, je letos ještě reálná. A podobně to zřejmě vidí i lidi ve vedení.
Btw. píšeš, že má nejmíň odehraného času z našich útočníků, jako by to snad mělo mluvit v jeho prospěch. Já se spíš pozastavuju nad tím, že odehrál míň i než půl roku zraněný Dembelé. Tak buď ho trenér nemá rád, nebo má jiný důvod ho nenasazovat.

04.06.2023, 18:32

Kdyby nase skvele vedeni nezvedlo tu smlouvu do neuvěřitelných vysin tak jeste mohl dostat šanci

04.06.2023, 14:30
absint pyspetr

Zajímavé, že tehdy tady tomu podpisu všichni tleskali. Stejně jako u Umtitiho.

Problémem mimochodem není jeho plat, ale spíš cena, která rapidně klesá, a pokud ho neprodáme letos, příští rok ho můžeme pustit za podobné peníze jako Depaye.
Jinak nevím, jakou šanci by měl ještě dostávat. Letos byl zdravý a měl ideální podmínky k tomu, aby se prosadil, a výsledek? V hierarchii se před něj kromě Dembelého dostali Raphinha, záložník Gavi, dřevák Ferran a nakonec snad i obránce Baldé.
Nedá se holt napořád žít z několika povedených zápasů z před dvou tří let. Když na to s prominutím sere, vypouští souboje, atd. jen těžko se může v Barce prosadit.

04.06.2023, 18:02
pyspetr absint

vůbec ne. ani zdaleka

05.06.2023, 07:32

Působil neuvěřitelně demotivovane, přestože dostával přednost před Ferranem, ktery soce taky nebyl dobrý, ale aspon byla videt snaha. V takové chvíli je těžký v něj bezmezně věřit, být samozřejmě, může se stát, že se vrátí do formy a budeme si rvat vlasy....ten výběr místa, uklízení míčů do sítě v době kdy byl u nás ještě Messi bylo obdivuhodné. Rozhodnutí ale muselo padnout a kdybych se měl v té situaci nějak rozhodnout, šel bych do prodeje taky, zejména kvůli špatnému s znudenemu, odevzdanemu pristupu.

04.06.2023, 20:51

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 93
2. FC Barcelona 79
3. Girona FC 75
4. Club Atlético de Madrid 73
5. Athletic Club 62
6. Real Sociedad de Fútbol 57
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 19
3. Alexander Sørloth 19
4. Robert Lewandowski 17
5. Antoine Griezmann 16
31. Ferrán Torres 7
33. João Félix 7
34. Fermín López 7
44. Raphinha 6
57. Lamine Yamal 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat