Koeman překvapil novináře na tiskové konferenci před zápasem s Cádizem

Koeman překvapil novináře na tiskové konferenci před zápasem s Cádizem

Ronald Koeman během tiskové konference překvapil novináře shromážděné v sále, protože učinil pouze prohlášení, po kterém místnost opustil. Novináři tak nemohli trenérovi klást otázky týkající se zítřejšího zápasu, jeho budoucnosti a budoucnosti týmu. Jeho prohlášení naleznete níže: 

"Dobrý den, dobré ráno všem.

Klub je se mnou jako s trenérem v situaci, kdy se přestavuje. Finanční situace klubu souvisí se sportovními výsledky a naopak. To znamená, že musíme přebudovat fotbalový klub, aniž bychom mohli investovat velké finanční prostředky. To vyžaduje čas. Z mladých talentů se za pár let mohou stát světové hvězdy. Dobré na přestavbě týmu je, že mladí hráči dostanou šanci, jako ji dostali Xavi nebo Iniesta, ale je třeba trpělivosti. Určitě by bylo úspěchem udržet se vysoko v LaLize. V Lize mistrů nelze očekávat zázraky. Z tohoto pohledu je třeba vnímat i porážku s Bayernem. Tým musí být podporován slovy i činy. Vím, že tisk tento proces vnímá, není to poprvé v historii, co se to stalo. Spoléháme na vaši podporu v těchto klíčových chvílích. Podpora fanoušků nás velmi, velmi těší, stejně jako v zápase s Granadou. Visca el Barca."

Podle novináře Adrii Albets z Cadena SER se klub dozvěděl jen několik minut před konferencí, že Koeman učiní pouze prohlášení a odejde. 


Zdroje: Cardena SER



Diskuze

Ježiš to je komediant. Asi by před ním měli všichni klečet na kolenou, že vůbec trénuje.

22.09.2021, 14:35

Sorry, ale tohle mi přijde jako dokonale alibistická slohovka, která obhájila veškerá pochybení, která Koeman udělal nebo v budoucnu udělá. A to hlavně díky hned první větě: "...klub se přestavuje..."
Remíza s Granadou? - protože se klub přestavuje ... poslední místo ve skupině Ligy mistrů? - to ne já, klub se zkrátka přestavuje ... 10. místo v lize na konci sezóny? - přece protože se klub přestavuje!
Vidíte? Funguje to dokonale..
Jestli mu Laporta bude žrát takovej kec, pak je buď hloupej, nebo naivní!

22.09.2021, 14:44
clen_0548 MilanBalage

poslední místo v LM OMG

23.09.2021, 07:19
MilanBalage clen_0548

Proč ne? On by si to omlivil..
To byla ale jen hypotetická úvaha. Koeman u nás do konce skupinové fáze LM stejně nebude..

23.09.2021, 12:24
raval69 MilanBalage

Situace je to pitomá, ale není nutno se chovat hystericky: pokud skončíme poslední v LM a v La Lize 10. tak tady Koeman nezůstane, tím si buď jistý.
Osobně bych bral jako úspěch postup ze skupiny LM a v La Lize do 4. místa. Je úplně jedno, co teď Koeman řekne nebo neřekne, jeho místo není neotřesitelné. A Laporta, jako ostatně žádný politik, není sebevrah. Až bude K. ohrožovat jeho samotného, tak ho odkopne.

23.09.2021, 10:16

Koeman ještě není vyhozen a stále je trenér FC Barcelona. A jako profesionál tomu dává vše - o tom jsem přesvědčen.
Dá se předpokládat, z čeho by se skládaly otázky novinářů. Je to totiž pořád dokola a na všechny už bylo mnohokrát odpovězeno. "Cítíte se pevně ve své pozici?" "Teď s odstupem - udělal byste něco jinak v zápase s Granadou?" "Jaké jsou k dnešnímu dni Vaše vztahy s prezidentem Laportou?" "Jak bude vypadat zítřejší sestava?" "Nepřemýšlíte sám tím směrem, že Váš co nejrychlejší odchod by pomohl klubu?" atd., atd...
A samozřejmě dotazy na konkrétní hráče, kdo bude a nebude hrát (a na které se většinou neodpovídá)...
Než tam sedět a ztrácet čas a nechat se tahat do nějakých věcí, udělal to nejlepší, co udělat mohl...
V této situaci za mne naprosto vhodné řešení a zvládnutí situace.

22.09.2021, 15:05
Strnky felpod

Souhlasím smiley

22.09.2021, 15:32
René felpod

I kdyby se ty otázky opakovali 100x je to jeho práce je za to královský placený a práce z novináři k tomu patří.

22.09.2021, 15:59
MilanBalage felpod

Já to vidím jinak.. Koeman zkrátka přišel, celému světu sdělil, co vlastně všichni vědí, nenápadně ospravedlnil své minulé i budoucí nezdary, elegantně se vyhnul nepříjemným dotazům (na které by stejně odpovídal frázovitě), zvedl se a odešel.
Novináři měli co napsat a Koeman vyvázl v suchým triku, neboli vlk se nažral a koza zůstala celá.

22.09.2021, 16:05
stockey felpod

Ak je profesional mal by sa ako profesional spravat a na tlacovku normalne prist a odpovedat na otazky. Je od toho plateny, vedel na aku poziciu ide. Tato tlacovka bola trapnost a opat nou len upriamil pozornost na seba, tim a klub. Ak si myslel ze tym vyhlasenim timu pomoze a zbavi ho tlaku, spravil presny opak.

23.09.2021, 08:33
MilanBalage stockey

Přesně jak říkáš!
Jenže on věděl, že mu otázky vzhledem k výkonům týmu budou nepříjemné, tak se jim metodou kličkujícího zajíce vyhnul. A jsme všem kvůli němu zase za kašpary..
Stejně jako v létě! Čteš celé léto "Messi zůstává," "Messi se dohodl na podmínkách smlouvy" a z ničeho nic zpráva "Messi odchází do PSG." Taky výborná reklama pro klub...
Ale to jsem hodně odbočil, pardon..

23.09.2021, 12:52

Má pravdu, tým nemá zkušenosti, každej kdo není hlupák to chápe.

22.09.2021, 19:50
René Jirka Luňák

Ale to neznamená že nebude komunikovat s novináři.

22.09.2021, 19:54

Znovu se prosim zamyslete nad tim, co provedlo nove i stare vedeni (jak prezident, ostatni reditele, kteri tvori vedeni, tak hlavni kouc).

1. Nechali odejit Messiho ZADARMO. Jeho prodejni cena mohla pokryt nemalou cast obriho kluboveho dluhu. Tudiz dnes mohl Koeman mit dalsi klicove posily a nevzdychal by na tiskovkach (v tomto smeru opravnene).

2. Nechali odejit Messiho, teziste tymu, kolem kterého vytvarel hlavni trener muzstvo na novou sezonu 2021/2022.

3. Nechali odejit Messiho, kdyz byl zvolen (prezident) s hlavnim ukolem udrzet ho.

4. Nechali odejit Messiho a prisli o tvar klubu a o obrovske castky za primou reklamu a navazne reklamni projekty s nim spojene.

5. Nechali odejit Suareze (skvele doplnujiciho Messiho a skvele hrajiciho opet i v Atletiku), spickoveho strelce a nahradili ho Grizzmanem - naprosto nepochopitelny tah jak sportovne, tak financne.

6. V klubu nechali Coutinha, Grizzmana, Dembeleho, Braithwaitha a dalsi hrace, kteri evidentne v klubu nemohli prinaset vysledky a neuveritelne tim zatezovali klubovy rozpocet, zatarasili si cestu k udrzeni Messiho a blokovali prichod lepsich posil.

7. Privedli Aguera, ktery prisel jen kvuli Messimu. Je to emotivni, az naladovy chlapik. Je velmi pravděpodobné, ze si nedodrzeni dohody vylozi jako bud podraz, nebo nekompetenci ci oboji a bude usilovat o odchod jiz v zimnim okne po navratu po zraneni na travniky. Co bude ostatne v rozlozene Barce starnouci utocnik ted delat? Nema ke klubu zadnou vazbu a v nefunkcnim tymu se bude jen trapit.

8. Privedeni Depaye, Aguera a Garcii patri k tomu nejlepsimu, co se novemu vedeni podarilo. POKUD by udrzeli Messiho, Barca by mela konkurenceschopny utok, posilnenou zalohu i obranu. Bez nej vsechno popadalo jako domino. Neni v tymu pojitko. Chybi tvorba hry, kterou by melo prinest kvarteto Busquets, F. de Jong, Messi a Depay. Rozdilovy hrac navic je Fati. Bez Messiho to ale proste nefunguje a fungovat tezko muze.

9. A jako koruna vseho: Toto vedeni predvedlo, ze jejich predvolebni sliby byla snuska domnenek, ktere se vubec nedotykaly s realitou. Vubec netusili, do ceho jdou. Ted se snazi otocit tuto svou CHYBU ve svuj PROSPECH placem nad prazdnou pokladnou. Nemeli slibovat nesmysly, ze v klubu jen srovnaji vztahy a vse bude ok, kdyz nemeli tuseni o financni situaci. Meli byt mnohem opatrnejsi. Ted se nesmi zlobit, kdyz lide chteji videt, jak dosahuji tech ocekavani, ktera sami vzbudili. A to vcetne trenera.

Kdyz si to vsechno sectete, jake mnozstvi chyb v pomeru k dobrym tahum udelalo nove vedeni i za ten krátký pul rok ve funkci + chyby trenera za delsi dobu - je naprosto logicke, ze je klub tam, kde je. Tim se samozrejme nesnima vina z predchoziho vedeni, ktere to ma na svedomi cele. Nicmene nove vedeni svym streckovanim paseku jen zhorsilo.

V tuto chvili nezbyva nez opravdu zacit uplne odznova. Nejdriv se musi tym zbavit starych zatezi a omylu. A pak se musi od piky vybudovat nove jadro tymu. A to může trvat i roky. Vina je na vsech zucastnenych. Proto zadat ted podporu je pokrytectvi. Meli by se omluvit za ty silene prehmaty, zverejnit vysledky auditu, nechat zavrit az zčernají zlodeje, a nechat se potvrdit ve funkcich v novych volbach. Pokud uspeji, meli by jasne vysvetlit, v jake situaci klub je (financni i sportovni) a zacit makat. Potom to bude fer hra a nebude vznikat zbytecne napeti z rozporu mezi sliby a realitou.

Vysledky se jiste nakonec dostavi... Barca je nade vsim a ma dost sily znovu vstat z popela.

23.09.2021, 00:47
smazáno Robertíno

Stále omieľaš, že Messi odišiel, no s ním Barcelona s Granadou prehrala a aj s Cádizom. Ja som rád, že Messi aj Suaréz odišli, už upadali a blokovali miesto mladým, práve vidím ako chybu, že Koeman dookola stavia aj slabších starších - Coutinho, Roberto, Busquets, donedávna Griezmann, a pritom sa vyhovára na prestavbu. To, že Messi odišiel zadarmo, s tým súhlasím, že je to chyba.

23.09.2021, 10:59
felpod Robertíno

Tvoje první 4 body jsou, že "nechali odejít Messiho"... A v dalších bodech se k tomu stále vracíš.
Takže ani po tolika týdnech sis nebyl schopen zjistit jak to ve skutečnosti bylo a že Messiho nikdo odejít nenechal...
Takže speciálně pro Tebe :
Messi loni neprodloužil smlouvu a ta mu 30.6.2021 normálně skončila. Teď už ale prodloužit nešla kvůli finančním pravidlům LFA. Messi ji nemohl podepsat ani se snížením platu.
Různí novináři psali "když má Barcelonu tak rád, měl hrát zadarmo". Ale to NEJDE!!! Podle španělského zákoníku práce je možné snížit plat ve smlouvě oproti předchozí smlouvě maximálně o polovinu. Ale i kdyby šel Messi o 50% oproti minulé smlouvě dolů, tak by čísla v klubu byla stále mimo finanční pravidla LFA!!! Messi tedy byl v situaci, že pro sezónu 2021/2022 by ho LFA nezaregistrovala. Nesměl by hrát a rok by seděl na zadku. V jeho věku - byl by to reálně konec kariéry.
Logicky - chtěl hrát a to mu nemůže nikdo zazlívat.
A protože nebyl nikde pod smlouvou, byl volným hráčem, tak ho nemusel nikdo kupovat. Stačilo, aby jakýkoliv zájemce přišel, domluvil se s ním a podepsal. Nevím kolik zájemců bylo a kdo, ale nakonec tedy podepsal k PSG (pravděpodobně rozhodl faktor Neymar).
Ale - nikdo ho nenechal odejít! Pořád to opakuješ, ale je to nesmysl.
Administrativně prostě nebylo možné, aby za nás hrál!
Problém byl v tom, že se nepodepsalo včas prodloužení smlouvy. Běžná situace je taková, že hráč má smlouvu např. na 4 roky a když její průběh vyhovuje oběma stranám, tak se prodloužení s novýma podmínkama podepíše rok nebo dva před vypršením smlouvy. Loňskou situaci si snad pamatuješ, tam o podepsání prodloužení nemohla být ani řeč a že to Messi nechtěl podepsat Bartomeuovi, to je snad pochopitelné...
Každopádně - minulé vedení nasekalo nejen plno chyb, ale hlavně ve velkým tunelovali. Dokonce to došlo tak daleko, že NIKDO (kromě Bartomeuových lidí) neviděl do financí. A něco se říkalo nahlas...
Z toho, co se říkalo, vycházel Laporta, Fonte i další kandidáti v prezidentských volbách a v předvolebních prohlášeních. Ty by byly v pořádku, kdyby ta čísla, o kterých se mluvilo, byla pravdivá. JENŽE - Laporta měl právo nechat udělat audit až když seděl v křesle. A až teprve potom zjistil, že naše dluhy jsou VÍC NEŽ DVOJNÁSOBNÉ, než o čem se mluvilo!!!
Chyba Laporty? Lživé předvolební sliby? Samozřejmě, že NE!!! Vinit je z něčeho takového (nikdo nemohl tušit, jaká je skutečná situace a že se jim před volbami předkládají lživá čísla) je prostě úplně mimo...
Laporta vycházel z čísel, která měl k dispozici - a ta byla totálně mimo... Myslím, že po auditu sám litoval, že je ve funkci prezidenta.
Ale je v ní, je v těch sra*kách, které zanechalo minulé vedení (a které řeší policie) - a bude se snažit z toho náš klub vyvést...
Jediní viníci současné situace v našem milovaném klubu jsou Bartomeu a jeho lidé... smiley

23.09.2021, 19:43
Robertíno felpod

Promin, ale nesouhlasim, protoze nemas pravdu.

Messi nemohl byt registrovan skutecne kvuli pravidlum LFA. Ovsem proc. Protoze Barcelona ma jednak giganticky dluh, ale predevsim obri naklady na platy hracu. Ovsem prave ty nejdrazsi hrace Grizzmana, Coutinha klidne i Dembeleho a Braithwaitha a dalsi, kteri jsou naprosto neperspektivni, mel Laporta ihned po svem nastupu zkouset prodat.

Pokud by je prodal, mel by na Messiho. A protoze to byl jeho hlavni ukol, kvuli kteremu byl zvolen, mel to udelat. Tam je ta jeho chyba. A ne v nejakem Messiho snizovani platu.

Za druhe, Laporta mel moznost přistoupit na pujcku od investoru ze zamori skrze LFA. Udajne se zalekl, a tim to taky oficialne zduvodnil, prodeje televiznich prav na padesat let. Jenze to zrejme nebyla realita. Realita byla takova, ze investori prisli s temito pozadavky jako s PRVNI nabidkou - a byli ochotni smlouvat, jak se to v byznysu dela. Jenze to uz Laporta neudelal a pouze vyuzil situace jako alibi, kterym zakryl faktickou neochotu pro udrzeni Messiho skutecne neco udelat. V konecnem vysledku to byly jen prazdne Laportovy fraze, ze udela pro udrzeni Messiho vsechno. Neudelal nic navic, co by jakkoli ohrozilo jeho pozici.

Za treti, neni pravda, ze Laporta neodpovida za sve predvolebni sliby. Pokud si myslis, ze Laporta skutecne vubec netusil, ze financni situace klubu muze byt podstatne horsi nez ta avizovana, tak jsi naprosto naivni. Samozrejme, ze to minimalne jeho tym tusil. Ale i kdyby to nepredvidal - odpovednosti toho, kdo neco slibuje pri kandidature na nejakou vysokou funkci je, ze VI, CO DELA. Jinak je to bohapusty zvanil. Laporta ale moc dobre vedel, kdo je Bartomeu. Vedel, ze je to tunelar a vedel, ze se v Barce tuneluje. No, jenze to nemohl volicum rict pred volbami. "Pravdepodobne nastanou krusne casy a je taky mozne, ze nejenze Messi odejde, ale Barca bude v riti minimalne nekolik let". No pane jo, to by byl volebni program! Nepochybne by byl zvolen... Takze Laporta mlzil, respektive lhal. Nemel vubec tuseni, co bude po auditu. No nakonec se mu rozklepali kolinka natolik, ze hodil pres palubu i Messiho. A dostal sam sebe, ale i klub do bezvychodne situace.

Musel zadarmo nechat odejit nejdrazsiho hrace v historii fotbalu a vymenou si ponechat rozjebane finance a rozjebany tym. Tj. nevydelal na tom vubec nic. To je nejvetsi VLASTNAK v dejinach FC Barcelona! A je to evidentne pouze dusledek neschopnosti se vcas manazersky rozhodnout a vest klub nejakym jednim smerem. Misto toho uprostred prvniho manevru (udrzime Messiho, tym kolem nej a privedeme k nemu hrace), kdy se neodhodlal odhodit neudrzitelnou financni zatez, Laporta cuknul a otocil o 360°. To, co mel odhodit jako prvni (Grizzman, Coutinho...) si ponechal, Messiho ztratil a prichozi hrace dostal do slepe ulicky (Aguera urcite, Memphis se podle me ted taky kouse do ruky, ze to podepsal). Tomu rikam majstrstyk!

Ne, ne, Laporta je vinny tim, ze mystifikoval a vytvarel iluzi, misto aby okamzite bil na poplach a delal razne zachranne kroky, coz zpoluzpusobilo odchod Messiho a celkovy soucasny sportovne-financni krach Barcy...

26.09.2021, 02:10
felpod Robertíno

Nesouhlasit nemusíš, ale pravdu samozřejmě mám... smiley
Laporta měl hned prodat hráče? Laporta jako první musel nechal udělat audit, aby věděl jak na tom klub je. To taky udělal... A pak už bylo pozdě...
O té půjčce ze zámoří si něco načti. Evidentně toho moc nevíš (což sám přiznáváš větou "Jenze to zrejme nebyla realita", kde to slovo "zřejmě" je výstižné).
Noa Laporta skutečně v žádném případě neodpovídá za své předvolební sliby, protože je učinil na základě lživých podkladů. Nemusíš s tím souhlasit, můžeš mne považovat za naivku - ale je to pravda...
Messiho neztratil Laporta. Tak se prostě vyvinula situace poté, co tam tunelovali Bartomeuvi lidi. Manažersky je Laporta to nejlepší, co v našem prezidentském křesle sedělo.
No a největší VLASTŇÁK v dějinách FC Barcelona je samozřejmě to, že Alfredo di Stefano za nás odehrál jediný zápas a pak si ho nechali "ukradnout" Realem Madrid (a tam se stal nejlepším hráčem klubové historie).
Dějiny FC Barcelona trvají 122 let, ne pouze posledních pět nebo kolik let, co jim fandíš... smiley
V ničem cos napsal nemáš pravdu, ale je to logické, protože se v tom moc neorientuješ... ;)

26.09.2021, 16:17
Robertíno felpod

A jeste dodatek: Motivaci Laporty udelat tyhle sracky je na prvnim miste vysoce pravdepodobne potreba zachovat si moznost projektu Superligy. To souvisi prave s pujckou pres spanelskou ligu.

To znamena dvojnasobny svinstvo a dvojnasobne by si zaslouzil povesit za choulostive partie do průvanu...

26.09.2021, 02:21

Na netu jsem našel tu Koemanovu tiskovku..
Myslel jsem, že ten svůj monolog naučil. Ba ne, četl to z nějakýho taháku.. To je ale ve finále celkem jedno, na tom nezáleží..
Asi zapomněl, že na tiskovkách nezadtupuje sebe, ale klub. V případě FCB jeden z největších klubů fotbalové historie! On a Laporta jsou nejvíc vidět a lidi prostřednictvím médií chtějí znát aktuální dění. Nikdo není zvědavej na Koemana, jak sedí, 2 minuty čte a pak odchází..
Samozřejmě - jak se dalo čekat - odezva na sebe nenechala dlouho čekat.. Ve světě už z nás mají p*del a Koemanovo vystoupení označují za bizarní, zvláštní, někdy dokonce výstřední..
Do repre pauzy po zápase s Atléticem (2.10.) bych ho nechal, pak bude čas poohlédnout se po někom jiném. Resp. po někom bych se ohlížel už teď, během pauzy bych toho novýho rovnou angažoval.
Takhle to přece Koeman nemůže dělat!

PS: Docela by mě zajímalo, co na Koemanovo představení říká Laporta...

23.09.2021, 05:21
MilanBalage MilanBalage

Možná to vypadá, že do něj jen kopu a přehlížím jeho přínos pro klub..
Už několikrát jsem v diskuzích vyzdvihl jeho práci mladými a prostor v zápasech, který NĚKTERÝM dává. To je ale bohužel všechno, za co je možné ho pochválit...
Častokrát špatně zvolená taktika, nepochopitelná střídání během zápasu a opakovaná ignorace hráčů.. To jsou pro mě jeho nejvýraznější zápory.
Na Koemana jsem se jako na trenéra upřímně těšil. Je legendou světového fotbalu a čekal jsem, že bude pro hráče autoritou. To nakonec asi i je, ale těch přešlapů...
Má bohužel smůlu, že trénuje zrovna tu současnou Barcelonu v situaci, jaká je. Těžko říct, zda by se těch chyb vyvaroval nebo ne..
Jeho ráčské angažmá v Barceloně bylo perfektní; Koeman coby díru do světa neudělal.
A bohužel neudělá...

23.09.2021, 09:21

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat