La Festa de les Penyes i del Gamper 2022

La Festa de les Penyes i del Gamper 2022

Blíží se deadline přihlášek na sraz fanklubů, s tím i žádost o vstupenky na Gamperův pohár a já píšu Miguelimu, že nemáme žádné zastoupení. Migueli se mě ptá, proč neletím já. A na tuto otázku reaguji během pár minut odesláním přihlášky, pořizuji letenky a ubytování.

Vyrážím v sobotu o půlnoci na letiště do Vídně, které je v brzkých hodinách celkem poklidné. Do Barcelony přilétám v ranních hodinách a ihned mířím poprvé na “Spotify Camp Nou.”

Dám si Camp Nou tour, když ho mám “zdarma.”

V sekci muzea, kde se promítá, sleduji televizi a tam se objevuje naše penya. 

Socha Gampera před Camp Nou nesmí chybět.

Poté mířím do Ciutat Esportiva na přátelské utkání Barça Femení - AEM.

Góly z první, druhé a třetí penalty.
Zápas končí kanonádou 10-0. Naše hráčky na konci zápasu chodí a fotí se s fanoušky. Využívám situace a jedné z nich (Emma Ramirez) dávám naši fanklubovou knihu, za kterou mi děkuje a podává mi ruku.

Tramvají jedu na byt, který mám kousek od Camp Nou a jdu spát.

Budíček. Den meetingu je tady. Vycházím z bytu směrem k Auditori 1899, kde si jdu pro akreditaci a potkávám se zde s prezidentem Peterem Bellásem z Penya Eslovaca dels Alts Tatras a velmi početným zastoupením ze Slovenska. Klobouček.

Společně jdeme na Ice Rink, kde se celá akce koná. A tady začíná vtípek se kterým se chci s vámi podělit. Vstupujeme společně s Peterem a jeho synem dovnitř. Sotva se usadíme a přichází k nám osoba, která řídí zasedací pořádek. “Tady nemůžete sedět, běžte si sednout jinde.” Jdeme tedy na to místo, které nám ukázali. Usadíme se a co se nestalo. Opět přichází další osoba a říká vlastně to samé, ale ukazuje zase na jiné místo. Jsme už vytočení a říkáme, že tohle je poslední změna místa, už toho máme dost. Jenže tahle zapeklitá situace se celkem opakuje 5x a my doslova tečeme :D Zkrátka, ani v tomto klub nepřekvapil...

La Festa de les Penyes začíná, přichází celé vedení (Junta Directiva) FC Barcelony v čele s Joanem Laportou. Video z příchodu za doprovodu hymny klubu si můžete přehrát zde.

Našemu prezidentovi sebevědomí nechybí. Vše říká z hlavy a důraznými tóny. Objasňuje situaci klubu, finanční páky a ujišťuje, že jsme schopni díky nim zaregistrovat nové posily. Zdůrazňuje, že FC Barcelona bude vždy patřit socios. Poté předává slovo Josepu Ignasi Maciovi (ředitel pro sociální oblast).

Jeho prezentace mě velmi překvapila. Jeho plány do budoucna nejen s fankluby jsou velké a tímto oficiálně potvrzuje, že E-Office je mrtvý a Confederació Penyes FC Barcelona společně s ním.

Nejzajímavější z těchto nových prvků je za mě mobilní aplikace, ve které budeme moci využívat například slevy v Botize.

Dále si bere slovo viceprezident pro sociální oblast Antonio Escudero i Martínez, který prohlásí pár vět k tomuto zaměření.

Přichází velké překvapení. Na pódium přichází za velké ovace čerstvé posily v čele s Robertem Lewandowskim. Skanduje se ve velkém, všichni jsou nadšeni. Úvodní slovo k přivítání hráčů si můžete přehrát tady. Pár slov od Raphinhy, od Christensena a od Lewy.

Při odchodu posil syn od Petera vyskočí na pódium a nachází se doslova půl metru od všech přítomných hráčů, přičemž ochranka ho dává hned dolů. Nicméně skoro to vyšlo a byl u nich fakt blízko, má aspoň zážitek :)

V průběhu sezení za mnou přichází Adrian - prezident Penya Blaugrana de Lodz. Další bod programu je Q&A. Tady Joan Laporta říká, že jsme byli minulý rok v nejhorší situaci v historii klubu. Po pár zodpovězených otázkách Joan Laporta ukončuje sezení. Já mířím za ním, předávám mu naši fanklubovou knihu a dávám selfíčko :)

Super video vzniká, když Adrian učí prezidenta polsky. “Dziękuję, Lewandowski is great.” Můžete se podívat tady.

Poté předávám další knihu Josep Ignasi Maciovi a prohodím s ním pár slov.

Další na řadě se kterým dávám fotku je Xavier Puig. Prohodili jsme pár slov a dostal ode mě opět pochvalu za jeho výbornou práci s ženským týmem.

Další na řadě je Rafael Yuste. Přičemž Adrian se ho ptá jestli bude Lewandowski dobrý. On reaguje, že stál moc peněz, tak by měl být dobrý :D

Potom si společně s Adrianem vyměňujeme fanklubové vlajky a debatujeme se zastoupením ostatních fanklubů. Adrian má poznámku vůči slovu "Lewa" a objasňuje nám celou situaci, jak se má zkráceně Lewandowski říkat. V Polsku totiž zkrácenina Lewa je ženského rodu, tedy správně se má říkat Lewy.

Při debatě samozřejmě nesmí chybět catering, který dosahoval velmi slušné úrovně.

Na výběr bylo z mnoha jídel a nápojů. Dost slušně jsme se najedli :)

V Ice Rinku sedíme ještě nějakou dobu, zpracováváme naše záznamy a sdílíme je na náš Instagram, Facebook a Twitter. Musím říct, že Adrian odvádí na jeho Instagramu skvělou práci. Za poslední měsíc má velký nárůst sledujících a seděl v první řadě na tiskovce Roberta Lewandowského.

Poté nás postupně z Ice Rinku vyhání ven. Přesouváme se ještě do Botigy a nahráváme další a další příspěvky.

V průběhu nahrávání mi přichází hlasová zpráva od Patricka, našeho viceprezidenta, že se nachází u Camp Nou. Jdu za ním a dáváme společné foto. Patrick si užívá po dlouhé době dovolenou se svou přítelkyní v Castellfelds a odskočili spolu do Barcelony na prohlídky památek a na zápas. Tohle datum je pro nich magické proto, že jeho přítelkyně v tento den slaví narozeniny.

Takže ještě jednou - VŠECHNO NEJLEPŠÍ! :)

Poté se s nimi loučím a jdu zpátky do Botigy, kde se potkávám s mým spoluhráčem Dariuszem ze zápasu na Camp Nou, který jsem odehrál v červnu.

Společně všichni míříme na Gol Nord. Tady to prostě žije :-)

Před zápasem probíhá prezentace trenérů a hráčů. Většina z nich sklízí potlesk. Největší z nich sklízí kdo jiný než Robert Lewandowski. Velký potlesk dostává Dani Alves, kterého Culés milují a skandují jeho jméno. Jedinou výjimku tvoří Martin Braithwaite. No podívejte se sami. Prezentaci ostatních hráčů si můžete přehrát tady a tady.

Zápas začíná a hned ve třetí minutě svou první brankou z úhlu v dresu FC Barcelony spouští kanonádu Robert Lewandowski. Celý stadion skanduje jeho jméno.

Zápas pokračuje ve stylu kočka s myší. Jediný, kdo z mexického týmu dokáže pracovat s míčem je Dani Alves.

O poločase se ještě potkávám s Patrickem a rozebíráme první půlku utkání.

Zápas končí výhrou našeho týmu 6:0 a my jej oslavujeme chorálem Un dia de partit. Trofej obdrží do rukou náš kapitán Sergio Busquets, ale nad hlavu ji zvedá společně s Dani Alvesem.

Po zápase se loučím s polskou skupinkou, jdu si sbalit věci na byt a ráno vyrážím na letiště zpátky domů.

Velké poděkování patří našemu fanklubu, Adrianovi a mému pracovnímu kolektivu, který mi umožnil vzít si volno, abych mohl tuto událost navštívit.

Moltes gràcies!

________________________________

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya! 

 

Pavel “Myšák” Misař

Prezident

PB Lleó de Dues Cues




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Myslím, že funkce byla předána do správných rukou. Jen tak dále. Super.

08.08.2022, 21:21

Bledá závist! Výborná propagace! smiley

08.08.2022, 21:37

Pěkný moc 👍 !

09.08.2022, 06:40
patrick
Senior editor

Byl to super zážitek a je dobře, že fanklub začal sezónu účastí na takové události. Tak příště už i ve VIP lóži, Pavle :)!

09.08.2022, 11:15
Myšák
Systémový administrátor

Díky moc všemsmileyJen pro zajímavost. Za sobotu, neděli a pondělí jsem strávil u displeje telefonu cca 32 hodin a spotřeboval 13 gb mobilních datsmiley

09.08.2022, 13:22
antimadrista Myšák

Smutny zivot travit zivot u mobilu

09.08.2022, 19:01
Myšák antimadrista
Systémový administrátor

Ani ne. Jsem rád, že jsem se s tím vším mohl podělit se čtenáři webu a se sledujícími na našich sociálních sítích smiley

09.08.2022, 19:24

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat