Neymar stále nehraje za PSG, které hrozí, že jej bude držet násilím a údajně se do souboje o něj přidal i Juventus

Neymar stále nehraje za PSG, které hrozí, že jej bude držet násilím a údajně se do souboje o něj přidal i Juventus

Kolem Neymara Júniora se za posledních několik dnů objevily opět další novinky, které si shrneme v následujícím článku. Aktuálně vše uvízlo na mrtvém bodě a čeká se, co bude dál. Mezitím Brazilec pořád nehraje, avšak tréninků se normálně zúčastní.

Neymar Júnior byl ještě minulý týden blízko návratu na Camp Nou, ovšem ani to už není taková pravda. Schůzka barcelonských činovníků v Paříži měla být pouze plánem vedení jak vytvořit tlak na hráče i Paris Saint-Germain. Jednání jsou neskutečně komplikovaná a mezi oběma stranami je stále nádech špatných vztahů kvůli událostem z před dvou let.

Do hry se sice stále zapojil Real, který nabízel Viníciuse Júniora, ovšem na straně Barcy jsou opatrně optimističtí, že se znovu setkají se ztraceným synem. To ostatně tvrdí i francouzská média – jmenovitě L’Equipe – a všemu přitápí pod ktolem také fakt, že Neymar nehraje soutěžní zápasy, ale pouze trénuje – a kolikrát i sám odděleně od hlavní skupiny.

Pařížané požadují za služby rodáka z Mogi das Cruzes minimálně 100 milionů eur a 2 hráče. Z výběru už zbývají jen Ousmane Dembélé a Nélson Semedo, jelikož Philippe Coutinho odešel na hostování do Bayernu a Ivana Rakitiče pod Eiffelovou věží nechtějí, jelikož do zálohy už koupili Andera Herreru s Idrissou Ganou Gueyem.

A pokud jim taková nabídka nepřistane na stole, pak se nebudou bránit tomu, že Neymara budou držet násilím. Od středy nedošlo k žádnému novému jednání a spekuluje se, že Barcelona chystá závěrečnou nabídku. V té doposud poslední nabídli ještě Artura Vidala, ale to francouzský celek odmítl. Plátek Le Parisien píše, že nabídka bude podána tento týden.

Je pravdou, že probíhají jednání o jeho budoucnosti, ale žádné nejsou v pokročilé fázi. Tyto povídačky nejsou pravdivé a netrénuje sám. Stále pracuje na osobním rehabilitačním programu. Nemělo by se zapomínat, že je Neymar stále hráčem PSG a má zde 3 sezony v kontraktu. Musíme zanalyzovat a vyřešit všechny záležitosti před tím, než bude moci hrát,“ řekl Leonardo.

A pokračoval: „Status Neymara je pod kontrolou jednoho z našich nejlepších doktorů a chirurgů na světě. Jeho metatarzální zranění je už naprosto vyléčeno. Neymar udělal chyby a za ty dny co jej znám vím, že to je dobrý chlap – a k tomu neuvěřitelný hráč.“ Otázkou tedy je, co je pravda a co ne – ovšem to je při těchto tahanicích běžný proces.

Neymar stále nedoléčil kotník

Neymar tedy stále čeká na vyřešení své budoucnosti a v PSG nehraje. Thomas Tuchel jej nepovolal ani na druhé ligové kolo proti Rennese, kde obhájce mistrovské trofeje senzačně padl 1:2. „Ještě nemáme konečné řešení a náš vztah je stejný, protože jde o záležitost mezi ním a klubem. Pokud se neobjeví rozuzlení, zůstane s námi,“ pravil německý kouč.

Má zde smlouvu na 3 roky a když přemýšlím nad silným týmem, myslím na výběr s Neyem. Když je v dobrém rozpoložení, dokáže zahrát 90 minut na své nejvyšší úrovni,“ dodával Tuchel a sekundoval mu kapitán Thiago Silva. „Neymar je klíčovým hráčem v tomto týmu a doufám, že s námi zůstane, protože to je neuvěřitelný chlap a nepostradatelný hráč.

Jsou hráči, kteří jsou odlišní od zbytku a i na jedné noze dokáže Neymar předvádět tak neuvěřitelné věci, jako Messi a Cristiano. Je to mezi ním a klubem a já cítím, že s námi může setrvat,“ tvrdil po výše zmíněném klání v mixážní zóně. Je jisté, že vstupujeme do závěrečné fáze celé ságy, jelikož už 2. září se oficiálně uzavírá registrační okno.

Mimořádné zasedání barcelonské rady

Včera, tedy v pondělí 19. srpna, se údajně v Barceloně sešlo kompletní vedení a řešili poslední písemnou nabídku pro Paris Saint-Germain. Nikdo nic neprozradil, ale mělo by se jednat znovu o nějakou dohodu obsahující finance a hostování s následným odkupem. V Katalánsku si věří také proto, že Gareth Bale nakonec zřejmě setrvá u Bílého baletu.

Navíc by příchod Neymara, na který Florentino Pérez měl uvolnit extra prostředky, zbrzdil vývoje již zmíněného Viníciuse či Brahima Díaze. A sám hráč několikrát řekl, že chce hrát znovu s Lionelem Messim. Připomeňme, že podle Le Parisien sedmadvacetiletý Kanárek stále nemá v pořádku zraněný kotník, na něhož si barcelonští vyžádali zprávu.

Do celého vyjednávání se zapojil i prezident FC Barcelony, Josep Maria Bartomeu, na něhož v pátek v Bilbau pokřikovali mladí příznivci Blaugranas: „Neymar! Neymar!“ Podobná situace nastala při utkání o Gamperův pohár, kdy se boss katalánského giganta při výzvě jednoho z diváků na svém místě v prezidentské lóži jen usmál.

Neymar má výjimečnou kvalitou a jde o jasný případ fotbalisty, jenž je rozdílový a patří k pěti nejspeciálnějším na světě. Chápu reakci fanoušků, které stále bolí jeho odchod a způsob, jakým k němu došlo. Jsem však obhájce druhých šancí. Jeho špatný rok může být extra motivací a vzhledem k faktu, že zná fanoušky, klub a tým je to pouze malé riziko,“ řekl Jordi Cruyff.

Jeho otec, legendární Johan Cruyff, přitom tvrdíval, že „na jednom smetišti nemohou působit dva kohouti“. „Při předchozím působení v Barceloně nebylo jeho ego problémem,“ zní však dále ve sloupku nazvaném „Sázím na Neymara“, který současný lodivod čínského Čchung-čching Tang-taj Li-fan napsal pro El País. Celá operace tak připomíná partii pokeru.

Juventus dalším adeptem na jeho získání

Do celé patálie se ještě k tomu všemu zapojila Stará dáma z Turína. Periodikum Globoesporte tvrdí, že se italský mistr údajně dotazoval na možnost výměny s Paulem Dybalou, který byl pro sportovního ředitele Leonarda alternativou číslo 1. Právě s brazilským činovníkem se měl Argentinec už sejít podle informací bulváru Daily Mail.

Po zpackaném přesunu do Tottenhamu a ještě předtím Manchesteru United se nyní spekuluje o výměně na ose Francie – Itálie, která by kromě samotných hráčů nesla s sebou ještě poplatek 80 milionů do pokladny na Parku princů. A Juventus by pak mohl přivést Maura Icardiho. Dybala na celý mediální tlak odpověděl parádním gólem do sítě Triestiny.

Santos už jednou zamítl jeho odchod do Madridu

Na závěr pak dodejme zajímavost, s níž přišel Marcelo Teixeira. Tento bývalý prezident Santosu, jehož je Neymar odchovancem, pravil v interview pro AS, že zastavil jeho přesun do Realu. „Galácticos jej nechali stát v němém úžasu, ale pak jsme se brzy spojili s jeho otcem, nabídli mu milión dolarů a dohoda byla na světě. Rada si myslela, že jsem šílený.

Všichni jsme však věděli, jak speciální Neymar byl a jak důležité bylo jej udržet v Santosu. Jednal jsem s ním osobně já a vztah mezi oběma kluby byl kvůli odchodu Robinha problematický v té době. Nakonec jsme si Neymara udrželi a od té doby byl dobrý. Patří k nejlepším na světě kvůli svému individuálním talentu. Věřím, že má dar soupeři s Messim a Ronaldem.

Jsem si jistý, že se tohle stane a jeho agenti mu dobře radí. Já mu řekl, aby hrál fotbal a předváděl své individuální kvality. Ty jsou výsledkem tvrdé práce a odhodlání, protože bůh mu dal talent,“ vysvětloval. Jedno je každopádně jasné – svým způsobem můžeme být rádi, že už za necelé dva týdny budou přestupy uzavřeny a nebudeme každý den číst o této telenovele.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Ze zcela výjimečného klubu se za posledních pár let stala naprostá komedie...
Dříve postrach Evropy s osobitým a nezaměnitelným stylem a nejlepším hráčem planety, dnes jen stín své zašlé slávy, ačkoliv se ročně pumpují stamiliony do mužstva i do platů...

Vedení je k pláči již dlouho, udělalo mnoho napsosto šílených chyb a prošustrovalo neskutečný finance, ale asi to socíos nevadí...
Trenér, jenž má k dispozici nejdražší možný tým a na každým postu hvězdu světového formátu, zcela rezignoval na ofenzivní herní pojetí, které tomuto klubu bylo vždy vlastní a hraje nejčastěji se třemi DM, bez kreativity, bez nápadu, bez pohybu a absolutně se není schopen poučit ze svých vlastních chyb, které navíc opakuje stále a stále dokola...hlavně opatrnost,opatrnost,opatrnost...

Klub nakupuje mladé a talentované hráče, kteří nehrají, jelikož trenér sází na zkušené a defenzivně laděné borce na úkor kreativity,techniky a pohyblivosti.
Klub koupí hráče světové extratřídy (vždy tak o 2 roky později a 100M dráž, než by měl), aby následně zjistil, že na něj nemá místo a pošle ho na hostování.
Klub kupuje hráče, kteří sice projdou lékářskou prohlídkou, ale zraní se pokaždé, když zafouká vítr...

Dříve jsem koukal na cca 80% zápasů, těšil jsem se jak malej na kouzla Messiho a spol. Dnes se i v rámci LM raději podívám na zápasy týmů, které chtějí hrát a vyhrát, než na unuděnou hru přeplacených hvězd..

Smutný příběh...

20.08.2019, 16:32
robin robin

Kapiola sama pro sebe je absolutní neschopnost v rámci přestupové politiky, kdy se občas povede vydělat pát milionů na neznámém hráči, zato si zde budeme do důchodu budeme držet například Raketu, kterýho jsme loni mohli pustit za 90M, letos za 50M, aby příští rok odešel gratis, nebo za drobný....

Hnus velebnosti...

20.08.2019, 16:36
Nikaatch robin

podepisuji ale nelíbí.. :-(

20.08.2019, 17:34

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat