Laporta: Messi vypadá šťastně. My jsme z našeho týmu nadšení

Laporta: Messi vypadá šťastně. My jsme z našeho týmu nadšení

Laporta dnes promluvil na tiskové konferenci poprvé od odchodu Messiho do PSG. Stručně se vyjádřil k jeho odchodu a zdůraznil, že je zapotřebí otočit list a jít dál.

"Myslím si, že to byl dobrý vztah, který trval několik let a nakonec se zhoršil. Jeho představení v PSG bylo zvláštní. Stejně jako všichni fanoušci Barcelony bych jej rád viděl tady. Udělali jsme ale správné rozhodnutí, protože klub je nade vším. Přeju mu jen to nejlepší. Rád jej vidím šťastného, zaslouží si to. Teď možná budeme soupeři a budeme muset stát proti němu."

Laporta se nyní chce soustředit na budoucnost a z týmu má radost.

"Uvědomili jsme si, že k žádné dohodě nedojde, i když už jsme se s Messim domluvili. I sám Messi byl ochoten toho pro smlouvu udělat hodně, ale prostě to nešlo. Obě strany by si přály jiný konec. Jeden z nejkrásnějších fotbalových příběhů právě skončil. Raději bych vzpomínal na dobré momenty než na ty špatné. Messi vypadá v Paříži šťastně a my jsme z našeho týmu nadšení."


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Tiskovky se vezou pořád ve stejném duchu, vidím. Nezávisle na vedení. Jsme nadšení z týmu... to by mě zajímalo, jestli má pan prezident větší radost z té obrany, nebo absence jakékoliv kvality na lavičce smiley

16.08.2021, 23:13
Andreas absint

Je inak zaujímavé, že doteraz z la masie vyšiel ako supertalent jedine Fati. A tuto sezónu sa s vysokou kvalitou v prvom mužstve objaví Nico , Gavi, Balde prišiel Demir a Erik. Mame Fatiho s Pedrim a Minguezu s Araujom. Jedna éra sa skončila iná začína . Tiež som pozitívne naladený .

17.08.2021, 07:03
absint Andreas

Vždyť je to tu každý rok. Před každou sezónou tu máme x mladých talentů, ale kolik se z nich potom prosadí a kolik jich odejde, co?
Nico, Gavi, Balde jsou zatím velké neznámé, těžko na ně spoléhat. To samé Fati, který může být po roce zranění úplně odepsáný. Mingueza není špatný, ale top stoper z něj asi nebude, Araujo zase stráví půl roku na marodce skrz svalová zranění.

17.08.2021, 11:31
Nogares absint

A to je odlišné o přechozích let a ostatních týmu jak? Tohle je naprosto normální pro jakýkoliv top klub v Evropě. Někdo se prosadí, většina ne a zbytek se koupí. Akorát někdy jsou ročníky silnější, někdy slabší.

17.08.2021, 13:48
absint Nogares

To není odlišné nijak, jen to tady prostě každý rok někdo musí napsat. Jak bude následující sezóna jiná a úspěšná, protože najednou máme milion mladíků, kteří sice odehráli max dva přáteláky, ale už teď víme, že z nich budou superhvězdy.
A nejlepší na tom je, že někteří lidé si to ani nepamatují, a tak tady podobné kecy vypouští rok co rok každý srpen. Asi začnu dělat screeny smiley

17.08.2021, 14:08
Nogares absint

Tak pokud to tu čteš každý rok, tak tě to přece už nemůže překvapovat, natož štvát. smiley

17.08.2021, 15:09
Flakotaso absint

Uplne ti rozumim, taky me uz leze krkem, ze nejaky junior odehraje par pratelaku a hromada lidi uz je vypisuje jako skoro jiste opory tymu :DD

17.08.2021, 18:16

Do pozadí všech obchodů nevidíme, ale myslím, že kdyby opravdu chtěl Messi zůstat, tak zůstane-ukončit stávající smlouvu a udělat novou-neprodlužovat, nebo šílený nápad s tím, že by šel jinam a na hostování by se vrátil do Barcelony-určitě by nějakou kličku našli.
Výhrou v Copě a příchodem Aguera jsem čekal, že už mu bude záležet jen na Barce na výchově nástupců a že pomůže klubu když je v krizi. Byli hráči jako Buffon nebo Nedvěd, kteří s Juve klidně spadli do druhé ligy, aby klubu pomohli.
Co mě mrzí nejvíc, že odchodem ZADARMO posílil jednoho konkurenta v LM a roztočí kolotoč, kdy nejspíš Real koupí Mbapeho a posílí tím dalšího konkurenta. My přijdeme o Messiho, i o peníze od sponzorů, z prodeje suvenýrů, z návštěvnosti na stadionu atd.
Těšme se ale na novou éru Barcy, kdy snad ti největší talent nebudou chtít utíkat za lepšími platovými podmínkami a Moriba je jen vyjímka. Jinak nás čeká hodně dlouhá doba temna.

17.08.2021, 08:04
smazáno larnel

Asi kríza stredného veku - Messi by rád ešte vyhral LM, lebo možno už ju nikdy nevyhrá.

17.08.2021, 12:47
larnel smazáno

A ta kríza stredného veku u tebe nebo u Messiho? smileyBuď chce zůstat a pomoci Barce a nebo chce vyhrát LM. Pokud odejde Mbappe, tak bude mít jen o trochu větší šanci než u nás. Z mého pohledu jsou v Evrope kvalitnější týmy než PSG (Bayern, City).

17.08.2021, 14:11
Migueli
Systémový administrátor

Na můj vkus až moc šťastný smiley Ne že bych mu to nepřál ale prezentace vlastně pár dní po ochodu a úsměvem opravdu nešetřil...

17.08.2021, 14:26
patrick Migueli
Senior editor

Přesně jak říkáš. Na mě to zkrátka celé dělá dojem, že to bylo předem domluvené ze strany Laporty i Messiho a oficiálně nám je prezentována verze o tom, jak musel nuceně odejít. Taky už mě napadlo, že pokud chtěl Messi tak moc zůstat, proč si nesnížil razantně smlouvu už v průběhu minule sezóny, jako to teď udělal Piqué? Tam by mohl totiž jít s platem dolů i pod 50 %, místo toho se ho pokoušeli registrovat až v létě, přitom jim kvůli známým regulím muselo být už předem jasné, že to bude mnohem složitější varianta....

17.08.2021, 16:26

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat