Laporta potvrdil záměr Barcelony znovu podepsat Messiho: Uděláme vše, co bude v našich silách

Laporta potvrdil záměr Barcelony znovu podepsat Messiho: Uděláme vše, co bude v našich silách Foto: Twitter: @Rahul_FE

Prezident klubu Joan Laporta po triumfu Barcelony v La Lize po výhře 4:2 nad RCD Espanyol potvrdil, že klub hodlá v letním přestupovém období znovu podepsat Lionela Messiho. Messiho smlouva s PSG vyprší na konci probíhající sezóny a odchod z Francie je v tuto chvíli téměř jistý.

Barça v pozadí usilovně pracuje na tom, aby se pokusila svého bývalého kapitána přivést zpět do klubu, ale finanční fair play je zatím velkou překážkou.  Po včerejším vítězství nad Espanyolem však prezident Barcelony dal jasně najevo, že klub má skutečně velký zájem argentinského kapitána přivést zpět a udělá vše pro to, aby se návrat uskutečnil:

,,Uděláme vše pro to, abychom Lea Messiho přivedli zpět do Barcelony. Messi hraje za Paříž a došlo k nepříjemným situacím s fanoušky. Nechci ho rušit. Nedávno jsme si vyměnili zprávy. Již nyní pracujeme na složení týmu pro příští sezónu. Doufáme, že se nám podaří tým posílit. V klubu máme plán úspor, abychom měli dostatek místa ve fair-play na vylepšení týmu. Děláme kroky, abychom v příští sezoně měli ještě konkurenceschopnější tým, řekl Joan Laporta."

Mezitím viceprezident klubu Rafa Yuste v rozhovoru pro Carrusel také trval na tom samém jako Laporta a prohlásil, že by rád viděl Messiho zpět v Barceloně. ,,Messi? Je to velmi dobrý přítel mnoha kluků, kteří dnes slaví La Ligu... Jsem si jistý, že je tak šťastný! Byl bych rád, kdyby se Messi vrátil," řekl Yuste.

Jméno Lionela Messiho se však neobjevilo pouze ve spojitosti s představenstvem klubu. Fanoušci Barçy mají s Leem Messim také jasno. Uprostřed oslav titulu v LaLize na Canaletas proběhlo intezivní a hlasité volání Messiho jména, jako tomu bylo zvykem i v posledních domácích zápasech během 10.minuty. Messiho jméno bylo zmíněno také v šatně, kdy Ronald Araújo pronesl v živém vysílání: ,,¡Messi carajo!"

Na Argentince, kterému na konci sezony končí smlouva s PSG, v Barceloně nezapomínají a Barça jako instituce (představenstvo, hráči, fanoušci) už dala jasně najevo svůj postoj: chtějí, aby se nejlepší hráč v historii klubu vrátil. Jak již bylo řečeno dříve, problémy s Fair Play budou hlavní překážkou pro Barcelonu ve snaze přivést Messiho zpět do klubu. Teprve čas ukáže, zda se sen promění ve skutečnost, nebo ne, ale prozatím se culés mohou radovat z triumfu v La Lize, kterou vyhráli po 4 letech.


Zdroje: Diario Sport, Jijantes FC,Fabrizio Romano, Barça Universal



Diskuze

Krom náplasti na srdci, má ,"vyhořelý a nic už nám nemůže dát" Messi 60 gólů a asistencí dohromady v téhle sezóně, to je podle mě víc než má Dembele, Raphinha, Torres a Ansu Fati dohromady ne? Navíc hraje v Paříži a všichni vidíme, že Messi potřebuje být u fotbalu šťastný a mít vášeň jako v Argentině, tu v Paříži ani nikde jinde mít nebude, ale v Barce po tom všem ano, tím jsem si jistý a bylo by to naše nejlepší křídlo a určitě by nám neskutečně pomohl, a to nejen na hřišti, věřím tomu, že se to podaří ❤

15.05.2023, 10:21

Pořád si myslím, že Barcelona je pro život špičkového fotbalisty tím nejlepším místem na světě. A tak i z tohoto pohledu by přece mělo logiku naložit stěhovací vůz a poslat ho znovu směr Castelldefels.....

16.05.2023, 18:35

Navrat a LM s Barcelonou, to by byla krasa!🫶

17.05.2023, 18:50

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat