Laporta potvrdil, že Barça rozvázala smlouvu s Nike "kvůli nedodržení podmínek"!

Laporta potvrdil, že Barça rozvázala smlouvu s Nike "kvůli nedodržení podmínek"!
  • Prezident to prozradil na premiéře videodiskuze Barça Studios: "Měli 45 dní na to, aby nám vyplatili kompenzaci, neudělali to a my jsme je informovali o ukončení smlouvy, na což reagovali preventivními opatřeními."

Poté, co dal jasně najevo své odcizení od Nike v rozhovoru pro MD, kde zanechal vše prozrazující vzkaz: Je snažší zůstat u Nike? Někdy to, co je snadné, není nejlepší. A my chceme pro Barçu to nejlepší," řekl Laporta těmto novinám, tuto sobotu zašel prezident ještě o krok dál. Současně s premiérou série videopodcastů Barça Studios Joan Laporta prozradil, že Barça informovala Nike o svém záměru ukončit smlouvu. "Řekli jsme společnosti Nike, že na základě toho, co jsme považovali za hrubé porušení smlouvy, ji vypovíme. Měli 45 dní na to, aby nás odškodnili, neudělali to a my jsme jim oznámili, že smlouvu ukončujeme, na což reagovali předběžnými opatřeními, na která jsme odpověděli, a nyní hledáme řešení těchto opatření," přiznal prezident Barçy. 

Laporta také potvrdil, že americká firma se snažila předložit lepší nabídku, která však stále neodpovídá zájmům klubu. "Snažili se smlouvu vylepšit, ale jejich snaha není dostatečná, protože víme, že na trhu se platí více," komentoval Laporta novou nabídku amerického giganta.

Snaha o nejlepší smlouvu na světě

Joan Laporta čeká na upřesnění konečného návrhu na design dresu Barçy k 1. červenci. Přesto, že smlouva s Nike vyprší v roce 2026, dal jasně najevo, že klub nadále jedná se všemi možnostmi, které jsou na stole, s cílem, aby Barça získala nejlepší sponzorskou smlouvu na světě. "V tomto smyslu civilizovaně, se všemi možnostmi, které máme, pracujeme. Jsme přesvědčeni, že budeme mít nejlepší smlouvu na světě. Jsme otevření všemu, ale nemůžeme mít smlouvu hluboko pod úrovní toho, co platí trh. Je naší odpovědností jako výkonných ředitelů klubu získat nejlepší smlouvu," řekl Laporta, který zopakoval větu, kterou vysvětlil tomuto listu. "Nejjednodušší by bylo pokračovat s Nike se smlouvou pod úrovní trhu, ale někdy to jednoduché není pro klub to nejlepší," dodal.

Žádné datum pro rozhodnutí

A nakonec, navzdory skutečnosti, že jakákoli jiná možnost než Nike a priori odporuje zájmům Barçy, pokud jde o možnost vyrábět dresy pro příští sezónu, nechtěl prezident Barçy stanovit datum, kdy má být rozhodnutí přijato. "Termín je dán jednáním, které vedeme," uzavřel.


Zdroje: www.mundodeportivo.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat