Laporta vs Font vs Freixa: top 15 výroků

Laporta vs Font vs Freixa: top 15 výroků

Už tuto neděli se v Barceloně uskuteční prezidentské volby, a tak vrcholí předvolební kampaně, debaty a rozhovory tří kandidátů. Poslední dny přinesly řadu zajímavých, znepokojivých a někdy dost útočných výroků.

Joan Laporta

1) "Jsem si jistý, že si Messi můj návrh vyslechne. Na druhou stranu jsem si celkem jistý i tím, že jestli vyhraje volby někdo z těchto dvou, Messi v Barceloně pokračovat nebude... My mu učiníme nabídku, která bude v rámci finančních možností klubu. Nebudeme schopni s ostatními soupeřit penězi, ale Messi chce vyhrávat tituly. Mám s ním vřelý vztah a důvěřuje mi."

2) Freixovi: "Messi s tvým působením ve vedení klubu nebyl spokojený. Do médií se dostaly komentáře představenstva, podle nichž byl Messi nahraditelný."

3) Fontovi: "Víctore, Powerpoint tě nenaučí být lídr nebo prezident. V pozici prezidenta se musíš vyrovnat s obrovským tlakem. Když ty jsi dělal prezentace v Powerpointu, já s Barçou vyhrával Ligu mistrů. Nevím, kdy 21. století začalo v Dubaji, ale my jsme působili ve zbytku planety už 21 let. Barça vyhrála čtyřikrát Ligu mistrů, z toho dvakrát se mnou v čele a potřetí ve Wembley s týmem, který jsem já zanechal."

4) "Dosud jsem od Xaviho neslyšel říct, že by následoval pana Fonta. Říkal jsi, Víctore, že i kdyby Koeman vyhrál treble, Xavi se stane trenérem. Pak jsi zjistil, jak se věci mají, a zaujal jiný postoj. Nevěřím, že jsi udělal tolik práce. Xavi, Cruyff i Benaiges se od tebe distancovali. Nic se neděje, prostě ses spletl. Ale přiznej to, ať nemateš členy."

5) "Espai Barça bude pokračovat. Velkým rozhodnutím bude, jestli výstavba proběhne na fáze, nebo budeme hrát na jiném stadionu. V každém případě pokud se v nějakém bodě objeví příliš mnoho otázek, poradíme se s členy."

Víctor Font

1) "Xavi už dříve v rozhovorech jasně vyjádřil, že má se mnou dobrý vztah a že s námi nějaký čas spolupracuje na barcelonské budoucnosti. Asi by se mi líbilo, kdyby Xavi udělal video, ve kterém by podpořil mou kandidaturu, ale to jsem po něm nikdy nechtěl, nikdy jsem na něj netlačil. A zároveň nehodlám ohrozit Xaviho budoucí působení v klubu. Tohle smýšlení 'jsi buď se mnou, nebo proti mně', je velký problém. V případě, že nevyhrajeme, bych byl rád, aby Xavi přesto působil pod vítězným kandidátem. Ale jenom my s Xavim počítáme – Laporta říká, že Xavimu chybí zkušenosti, a Freixa dal na stůl pouze jméno Koemana."

2) "Laportovy návrhy na řešení dluhu mě znepokojují nejvíce z návrhů všech kandidátů. Je to čirá improvizace. Laporta ohledně financí klubu neustále mění svá prohlášení a to je velká nezodpovědnost.... Laporta už nemá sílu ani energii jako v roce 2003."

3) "Zatčení Bartomeua představuje vážnou věc. Mluvíme tady o používání peněz členů na očerňování ostatní, včetně mě. Ale už během Laportova mandátu byly vynakládány peníze na vyšetřování představenstva."

4) "Žijeme ve 21. století a klub je stále řízen jako v 80. letech. Nemůže dál držet tenhle zastaralý model, tradiční zdroje příjmu nerostou. Nemůžeme pokračovat s tím, že v čele klubu stojí alfasamec, který o všem rozhoduje. Chceme vybudovat Barçu budoucnosti s novými myšlenkami."

5) "Chceme pro Messiho doživotní smlouvu s upravitelnou mzdou. Jeho setrvání je priorita. Ale Messi má právo se svobodně rozhodnout, když bude chtít skončit."

Toni Freixa

1) O zatčení Bartomeua: "Vyšetřování má stanovené právní kroky a v první řadě respektujme presumpce neviny. Sandro Rosell byl také zatčen a později zproštěn obvinění. Takže buďme opatrní. Jisté je, že se někdo snaží klub poškodit... Vždy respektuju socios a institucionální stabilitu. Ale nenechte se zmást, že bych byl ke krokům bývalého vedení benevolentní."

2) "Máme dohodu s investorem, který by do klubu přinesl 250 milionů eur. V sezóně 2021/2022 přivedeme tři hvězdy – dvě do útoku a jednu do obrany...  Haaland a Mbappé? Je to naprosto reálné. To Barça musí dělat – přivádět rozdílové hráče." [Podle včerejších informací se Freixa dohodl s honkongskou společností DSDAQ, která se zabývá obchodem pomocí kryptoměn a má přinést až 60 milionů ročně. Jedná se třeba o tom, že by se sponzor neobjevoval na domácích dresech.] 

3) Laportovi: "Koupil jsi pozemky ve Viladecans za 18 milionů, když měly hodnotu tři miliony. Prodal jsi pozemky Ciutat Esportiva, paralyzoval jsi čekací listinu na členství... Ty i Víctor mluvíte o budoucnosti v rukou lidí, kteří přitom nevědí jistě, jestli s vámi půjdou. Naše kandidatura je jediná, v jejímž jméně vystupuje osobnost, tedy Lluís Carreras, která dokáže zprostředkovat naše úmysly."

4) "Model Barçy není o tom generovat příjem, nejsme firma. Bayern se stal evropským šampionem s rozpočtem 750 milionů eur. Víctore, nemusíš být posedlý příjmem. Klub je třeba vést s jinými kritérii."

5) "Byl jsem členem vedení, už když se o projektu Espai uvažovalo. Je to projekt pro Barçu dneška i zítřka. Nemůžeme si dovolit vyhlašovat další tendr. Musíme dát projekt do pohybu."


Zdroje: as.com, lavanguardia.com



Diskuze

vůbec nevím komu fandit, ze všech mám obavy a nevěřím už nikomu

04.03.2021, 10:00

Nejmenší zlo asi Laporta. Ale nevím no.

04.03.2021, 14:21

Vsichni chceme Laportu a navrhuji az drtive zvitezi mu v ramci fanklubu poslat blahoprani smiley

04.03.2021, 16:36

Laporta musí vyhrát. Nic nám samozřejmě nezaručí, že to bude znova takovej úspěch jako minule, ale za mě je několik faktorů, který nám minule dokázal a který může dokázat znovu a tím nám hodně pomoct.
1. za jeho období dokázal ze značky Barca vybudovat něco speciálního. Mes que un club bylo heslo, které něco znamenalo a které fanoušsci hrdě propagovali. Tohle může udělat znovu
2. dokázal se obklopit schopnýma lidma, ať už Rijkaard, Guardiola, Txiki, Soriano
3. Laporta má dlouhý prsty a silný slovo. Dokázali jsme se prosadit i jinde než na hřišti.

Navíc teď za ním stojí prakticky všechny legendy z jeho éry. To znamná, že je můžeme povolat znovu do klubu a taky to ukazuje, že ho z jeho období všichni vnímají dobře. Nehrozí, že by se stalo něco jako teď s krysou a Messim. Vrátí to jednotu do klubu.
Tohle všechno jsou zásadní věci pro úspěch a má pravdu v tom, že žádná sebelepší prezentace v powerpointu tohle nenahradí.

05.03.2021, 08:18
clen_0548 Killa

v tom máš pravdu, ale u něj se nejvíc bojím té fin. situace.

05.03.2021, 08:55
Killa clen_0548

Měl jsem tam napsanou stejnou větu smiley. Ale říkám si, že jsme na tom teď tak špatně a hlavně pod takovým drobnohledem, že tohle bude priorita pro každýho. Kroky jednotlivejch kandidátů ale posoudit moc nedokážu.

05.03.2021, 10:01

Nijak to nesleduju, jen ze zdejších článků. Ale to se vážně nenašel žádný lepší kandidát než tito tři? Všichni cílí na ty hloupější, snaží se získat si lidi podporou klubových legend. Neměli by se spíš zaměřit na projekt, který v dlouhodobém časovém horizontu posune klub dopředu, neměli by v první řadě najít východisko ze současné fin. krize?
Jeden spoléhá na to, že je (údajně) domluvený s Messim. Nevím, jestli by naše priorita č. 1 mělo být setrvání skoro 34 letého hráče, to mi prostě nezní jako plán na skvělou budoucnost. Osobně si navíc myslím, že vítězství kohokoliv z této trojice bude mít na jeho odchod/neodchod daleko menší vliv, než si všichni myslí.
Slíbit Xaviho na post trenéra je ještě blbší. Xavi bude jednou v Barce trénovat (pokud bude chtít), ať už bude prezidentem Font, Laporta, nebo já. Tak jaký má smysl postavit si na něm předvolební kampaň?
Nevím, jak ostatní, já tam ale přílišné zlepšení od Barťáka nevidím.
Mimochodem Laporta mi svými výroky v tomto článku silně připomíná jednoho amerického prezidenta, který se proslavil mimo jiné tím, že asi dva měsíce odmítal přiznat vítězství svého nástupce ve volbách.

05.03.2021, 10:28
raval69 absint

Kvalitu těchto kandidátů ale nepoznáš z toho, co je tady v tomto článku uvedeno přece. To je zase jen jakýsi výtažek z něčeho - přesně takto se dnes dělá novinařina. Zrovna jako to bylo v případě onoho prezidenta, o kterém se k nám a do Evropy vůbec dostalo vždy jen a jen to nejhorší.

06.03.2021, 10:50

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat