LAS PALMAS 1-1 FC BARCELONA

LAS PALMAS 1-1 FC BARCELONA

Barcelona na Kanárskych ostrovoch iba remizovala s domácim Las Palmas, a pred vzájomným zápasom sa tak rozdiel medzi Kataláncami a druhým Atléticom stenšil na 5 bodov. 

1. polčas 
Ernesto Valverde veľmi prekvapivo nasadil do základnej zostavy Suáreza, ktorý mal 4 žlté karty a hrozil mu dištanc na zápas s Atléticom. Las Palmas začali doma aktívne a aj keď je s nimi Paco Jemez iba pár týždňov, jeho rukopis je už na mužstve badať. Nie celkom v dobrom svetle sa uviedol Aquirregaray, ktorý v 5 min nevyberano skosil Iniestu. 

Messi svojimi prienikmi vetral obranu domácich a tí ťahali v posledných chvíľach ručnú brzdu. Do 20. min tak bola žltou kartou odmenena takmer cela obrana Paliem. medzitým však v 10.min Chichizola skvele vyčápal Messiho priamy k ntimetre, aby loptu tečoval do odkrytej brány. Vidieť sme mohli aj simuláciu Umtitiho v súboji s Callerim, čož bol minimálne zvlástny pohľad, ktorý zrejme zdvihol nejedno obočie. 

Chleba sa lámal v 21. minúte, keď Messi jeden z faulov na neho samého potrestal perfektnou krížnou strelou z priameho kopu a vymietol Chichizolovi pavučiny v ľavom hornom rohu - 0:1. Na druhej strane ťahal ručnú tesne pred pokutovým územím Digne a vyslúžil si rovnako žltú kartu. Domáci hrali aktívne a smerom dopredu boli nebezpeční, ale bránu hostí napriek snahe ohroziť nedokázali. Naopak Barcelona mala niekoľko sľubných šancí, ale hráči buď pokazili finále, alebo zasiahla obrana. 

Kontroverzný moment prišiel na konci polčasu, keď Suárez dostal skvelý pas  za obranu, o offsajd sa nejednalo, a Chichizola, ktorý dobre čítal hru a vybiehal z brány, v sklze jednoznačne trafil loptu rukou mimo pokutové územie, za čo mala nasledovať červená karta, ale Mathieu Lahoz bol očividne presvedčený, že skutok sa nestal. 


2. polčas
Druhá 45-minútovka ani poriadne nezačala a už bolo vyrovnané. V 47. min Lahoz nariadil po ruke Digneho pokutový kop, ktorý chladnokrvne premenil Calleri. Barcelona ostala zaskočená, domáci sa dostávali na koňa, čož ale netrvalo dlho. Vidala nahradil Coutinhoa zmena bola takmer okamžite vidieť a cítiť. Navyše sa Paco Jemez očividne z predchádzajúcich zápasov s Kataláncami poučil a domáci sa viac nikam neponáhlali. 

Barcelona začala tlačiť a ľahšie ako to, či dá niektorý tím gól, sa dalo tipovať kto ďalší dostane žltú kartu po faule na Messiho. V 60. minúte predviedol brilantný obranný zákrok vo veľkom vápne Aguiregaray, keď Messimu zobral loptu tesne predtým, ako by zrejme pohodlne zakončoval do brány. 

V 83. minúte mal na kopačkách senzačný výsledok Tana, ale v situácii, keď šiel prakticky sám na Stegena sa namiesto zakončenia rozhodol prihrávať, a keďže prihrávka za moc nestála, z akcie nič nebolo. V záverečných minutách hostia mohutne tlačili a domáci takmer neboli schopní opustiť vlastnú šesnástku, ale Katalánci už v závere žiadnu vyloženejšiu šancu nevypracovali a domáce Palmy tak oslavujú zisk nesmierne cenného bodu. 


Přehled utkání

1. března 2018, 21:00 Estadio Gran Canaria Digi Sport 3

UD Las Palmas

1 : 1 A. Lahoz

FC Barcelona

Aguirregaray 5'  
Castellano D. 10'  
Navarro 20'  
  21' Messi
  24' Digne
  41' S. Roberto
Calleri (pen.) 48'  
  52' Umtiti
Etebo 66'  
Gálvez 68'  
+4 Calleri 90'  
Sestava

Chichizola - Aguirregaray, Navarro, Galvez, Castellano (76' Michel)- Etebo, Gómez (70' Aquilani) - Halilovič, Tana, Samperio (86' D. García) - Calleri

Sestava

ter Stegen - S. Roberto, Umtiti, Vermaelen, Digne - Vidal (57' Coutinho), Paulinho (63' Rakitič), Busquets, Iniesta (75' Dembélé) - Messi, Suárez


Zdroje: RafteR



Diskuze

Dnešní zápas ukázal propastný rozdíl mezi hráči základu a lavičky.. Digne, Vidal, Paulinho na úrovni hráčů soupeře bez jakékoliv přidané hodnoty. Když k tomu přidám fatální výkon Suareze, vychází remíza s 18. tým týmem tabulky..

01.03.2018, 23:16
Caltic8 Daftik
Administrátor

Hmmm, zato Coutinho, který přišel jenom ztrácet míče, to byla úroveň smiley

02.03.2018, 00:14

O tom, kdo hrál fotbal, naznačuje leccos fakt, že UD Las Palmas dostalo šest žlutých karet za fauly zezadu. Posledních 20 minut to byla fraška, kdy bylo "žlutým" všechno dobré, aby ukopali remízu, kterou jim daroval Lahoz chybou před odpískáním penalty, protože bylo zřejmé, že V. Gómez předtím fauloval Vermaelena. Chichizolův zákrok nekomentuji, to měla být jasná červená, nevím, jak chce tohle Lahoz ukecat.

01.03.2018, 23:22
blaugrana Bobish

Mimo toho, že Lahoz je ..... to mala Barca vyhrať, lenže po vyrovnávajúcom góle proste nebola schopná s tým zápasom čokoľvek robiť. Šťastie z úvodu sezóny je to tam, Paulinho už ten občasný gól, ktorý by pomohol nedá, tím je vyšťavený a Atleti cítia krv.

02.03.2018, 12:32

Nedělní zápas s Atleticem byl v hlavách víc než je zdrávo.V neděli to bude jiná písnička.Umíme se na důležité zápasy připravit.

01.03.2018, 23:26

- Jako hlavní příčinu vidím, že jsme nedokázali rozhodnout ještě před polocasem, popřípadě penclou, protože do té doby hrály Palmy více méně otevřeně.

- Messi zahrál místy opravdu skvěle, vše co bylo dopředu šlo téměř jen přes Leoše, ale ten mnohdy působil jakoby přemýšlel už o Atletiku.

-Dnes Dembele ke konci za ten čas na hřišti rozhodně mohl ukázat více, protože na posledních 10 minut kdy je potřeba skórovat, jsou 2-3 nepřesnosti dost

-Jako pozitivum beru to, že Luis bude moct zasáhnout do zápasu s Atletama, na který se Barca jistě připravy a vytěži 3 body,které ji posunou k vysnenemu titulu.

01.03.2018, 23:34

Já bych osobně nehledal chybu jenom u rozhodčího, ikdyž jeho výkon měl k dokonalosti daleko. Bohužel Barca nedokázala na vzniklou situaci zareagovat. Je zřejmé, že přehuštěným středem do betonového bloku to prostě nejde a centry taky moc nešly. V neděli musíme vyhrát, budu držet palce a fandit. To dáme!!!

01.03.2018, 23:38

Já si tak řikám čím to je, byla tam spousta chyb, jak ze strany hráčů, tak i ze strany sudího, ale sakra přijde mi, že trpí naše kombinace a začíná se to z tohoto našeho nového stylu nějak vytrácet, přijde mi to kolikrát chaotické, to prostě neni dobré. Čím dál víc je vidět, že je strašně co zlepšovat, ted v klíčové fázi sezony tohle prostě stačit nebude, já doufám že zvládneme Atletico, ideálně konečně nějakým přesvědčivým výkonem, protože jinak to pak může být hodně zlé..

01.03.2018, 23:39

Jednoduše zápas stál za velký kulový. Ale až mi budeme příští zápas v hledišti, tak je vyburcujeme k lepšímu výkonu . Už se těším

02.03.2018, 00:28
Migueli
Systémový administrátor

O to bude větší motivace Atlético porazit. Čeká nás úžasný zápas a určitě vyprodáno smiley

02.03.2018, 08:04

Lahoz Palmas : Fc Barcelona 1:1

02.03.2018, 10:10

Suárez se tak bál, ať nedostane kartu, že pro jistotu se ani do ničeho nepouštěl :-D, včera opravdu připosraný a zbytečný. Coutinho po nástupu pěkný začátek, pak to 3x za sebou laxně ztratil a bylo po něm. Čeho jsem si všiml je, že jsme často běželi ke konci zápasu 2x nebo 3x na obranu soupeře ve velice dobrém počtu hráčů, ale ta kombinace byla tak narychlo a chaotická, že úplně lehce jsme ztratili míč a hrnulo se to zpět na nás. Jak už někdo psal výše, Digne, Paulinho i Vidal jsou prostě jen doplněk, ať je na place 11 hráčů. Bohužel s tím my neuděláme nic, sestavu dělá Valverde. Lahoz nás sice zařízl, ale s takovým výkonem si nezasloužíme vyhrát. Nezbývá, než doufat, že Atlético porazíme a bude to krásných 8 bodíků.

02.03.2018, 10:24

Nezlobte se na mě (a já vím, že budete), ale včera to byla katastrofa! Můžeme se vymlouvat na sudího, na červenou pro golmana nebo nesmyslnou penaltu, u které ani režije nevěděla, který zákrok ukázat, protože sami netušili, co z toho Lahoz jako penaltu vyhodnotil.

Pravda je ovšem taková, že v druhém poločase jsme vystřelili poprvé na bránu po 50ti minutách. Až v 90+5 přisla první střela. A za to opravu Lahoz nemůže. Hráči si to nahrávají pomalu v malým vápně, jak kdyby byli na tréninku a zápas byl 5:0. Bylo opravdu ostudné sledovat, jak neschopní dopředu jsme, pokud teda Messi něco nevymyslí sám. Chápu, že se ztratí, když třeba soupeř dobře brání, nebo je terén katastrofa jako na espanyolu, nebo soupeř předvede lepší výkon, ale nic z toho se včera nestalo. Palmy hrály tužku, jedinou střelu na bránu měly z penalty, ani nehrály v nějakým super obraným bloku. Můžeme se zlobit jen na naši neschopnost cokoli v takovým zápase vymyslet, předvést a v podstatě jsem neviděl ani jakoukoli snahu s tím zápasem něco udělat! Viz. 0 střel v druhé půli - takto se opravdu o urvání výhry nebojuje!

A než se zase vyrojí 13ti leté děti s "argumenty" typu: tak běž fandit realu; nebo ty seš fakt výbornej; tak jen podotknu, že to, jak moc fandím, nebo jak moc věřím v obrat výsledku atd. nemá vůbec co dělat s tím, jak špatně jsme včera zápas pojmuli, a co jsme v něm (ne)předvedli!

02.03.2018, 10:27
contento Eidzem

Pod to, co jsi napsal bych se taky podepsal.
Taky to občas nemůžu pochopit, proč vše hrajeme až do "kuchyně" a nebo stylem "vše na Messiho".
Máme v týmu dost kvalitní hráče na to, aby uměli sami zakončit a dát gól. A tím nemyslím jen útočníky!

02.03.2018, 14:03

S touto hrou sa môže kľudne stať, že o dva týždne už bude v čele iný tím.

02.03.2018, 10:36

Ja to skor vidim v tom, ze Ernesto je az prilis alibisticky a chce to hrat na istotu. To co mu v prvej polovici vychadzalo mu vsak v tej druhej uz absolutne nevychadza. Zapracovanie Coutinha a Dembeleho je na päst a zaloha uz Aj s Iniestom stratila uplne zmysel. On by tam najradsej drbol 9 box to box zaloznikov a hral to ako Simeone a 1:0 ved Messi. Proti Girone sme videli, ze ma material nato aby hral krasny futbal. Ano, moze mi niekto oponovat , ze zaloha je priechodna a nevie branit ale uplne na to kaslem. Ak dame 6 golov a tri dostaneme je mi to jedno. A ak by sa aj prehralo urcite nie vyrazne nakolko by super v prvom rade musel ubranit Coutinha a jeho bomby z dialky, Suareza, Lea ci Dembeleho. Dalsou vecou je, ze to 20rocne ucho davat na poslednych 10 ci 15 minut a potom cakat, ze pri urputnom braneni supera a jeho povalovania sa po zemi zmeni priebeh zapasu je taktiez zcestne. Ten chalan ma mozno viac talentu ako mal v jeho rokoch Hazard ci Kane. Ta def3nzivna zaloha s Busq, Paulinhom a Rakiticom + stary Iniesta je absolutne pre fanusika nezaujimava a uplne odbocuje od futbalu ktory sa jednoducho u FCB musi praktikovat. To potom mozme rovno hrat ako Espanyol a tieto kluby zlucit. Ziaden rozdiel. Ak tento stav pretrva a Ernesto nezmeni zabehane neverim, ze dostane doveru od Socios a taktiez aj tlak zo strany fanusikov bude na jeho pleciach prilis velka tarcha.

02.03.2018, 14:52

Este ma napadla taka myslienka. Mozno zla, mozno dobra. Neviem. Ale tento scenar hry ma jednoducho ako dlhorocneho fanusika trapi. Preco proti muzstvam ktore brania neprejde na model 3:5:2. Vzadu uplne postaci ak bude Pique, Umtiti a Alba. Zalohu tak moze vyvazit dvoma def.zaloznikmi a doplnit Dembeleho , Coutinha a aj Iniestu a vpredu Messi a Suarez. S touto moznostou uz operujem dlhsi cas ale Valverde jednoducho nechce menit svoj system. Ale v tomto zlozeni kde by boli dvaja DM dajme tomu Bus a (Rakitic, Roberto) a k nim este dvaja ofenzivny zaloznici plus Iniesta ktory by prebral dirigentsku taktovku by sme podla mna mali stred pola zabezpeceny az az a ani utok by nezavisel len od Leovho osvietenia. Ale ako vravim, toto je len moje prianie.

02.03.2018, 15:01

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat