LL, CDR, Supercopa aneb hektický leden

LL, CDR, Supercopa aneb hektický leden

Barcelonu čeká v měsíci lednu minimálně 6 soutěžních utkání. V případě úspěšných tažení Copou del Rey, a Supercopou se tento počet může vyšplhat až na konečné číslo 9. Měsíc leden v roce minulém se pak pro Katalánce vyvíjel takovým způsobem, jehož průběh by si dozajista přáli všichni Culers i letos. Výhra ve Španělském Superpoháru, 3 postupové zápasy v CDR, a 3 výhry ze tří zápasů v La Lize. Stejně veleúspěšný leden jako ten v roce 2023 by si určitě přáli všichni nejen fanoušci, ale i činovníci klubu. 

Las Palmas - Barça (La Liga)

Ve čtvrtek 4. ledna od 21:30 nastoupí Blaugranas v novém roce ke svému prvnímu utkání proti nováčkovi nejvyšší soutěže vedeným bývalým trenérem mládežnických složek Barçy Garcíou Pimientou. Tým z ostrova Gran Canaria se momentálně nachází na 9. příčce La Ligy s cílem zaútočit na pohárová umístění. 

Barbastro - Barça (Copa del Rey)

Pouť touto sezónou pro semifinalisty loňského ročníku začne 7. ledna ve 21:00 na půdě celku UD Barbastro. Domácí před šestnáctifinále s katalánským gigantem vyřadili jiný tým LL, a sice andaluskou Almeríu. V případě postupu pak Barça odehraje osmifinále v úředním termínu 17. ledna hned po zápase(ch) ve Španělském Superpoháru.

Barça - Osasuna (Supercopa)

Svěřenci trenéra Xaviho budou v této sezóně jednoznačně chtít obhájit v této soutěži triumf z minulé sezóny. V semifinále pořád stále úřadující mistr LL vyzve ve čtvrtek 11. ledna od 20:00 finalistu loňského ročníku CDR Osasunu. Druhé semifinále pak obstarají dva celky z Madridu, Real narazí na Atlético. Finále se pak v hlavním městě Saúdské Arábie odehraje v neděli 14. ledna. 

Betis - Barça (La Liga)

Tým trenéra Pellegriniho se momentálně nachází na příčkách zajišťující účast v pohárové Evropě. Jistě budou chtít uhájit tyto příčky i v zápase s Barcelonou. Zápas se odehraje v neděli 21. ledna od 18:30 na hřišti soupeře. 

Barça - Villareal (La Liga)

První domácí utkání v novém kalendářním roce minimálně co se LL týče odehrají Katalánci na Olympijském stadionu proti týmu trenéra Marcelina. Zápas má prozatím úřední termín 28. ledna, přesné datum a čas výkopu bude RFEF teprve oznámeno. Po srpnové výhře 3:4 z Villarealu bude Barça bezpochyby chtít navázat na tento výsledek, a i v druhém zápase proti tomuto týmu zvítězit. 

Barça - Osasuna (La Liga)

30. ledna se v rámci odvety ze semifinále Superpoháru proti sobě znovu utkají Barcelona s Osasunou. Zápas 20. kola španělské nejvyšší soutěže začne ve 21:00. V prvním zápase v Pamploně Barcelona díky úspěšné penaltě Roberta Lewandowského ze závěru zápasu vyhrála 1:2. 


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat