Barcelona potká ve skupině Ligy mistrů Porto, Šachtar, a Antverpy

Barcelona potká ve skupině Ligy mistrů Porto, Šachtar, a Antverpy

Los základních skupin Ligy mistrů přiřknul ,,Blaugranas" jednu z papírově lehčích skupin. Katalánci ve skupině H postupně narazí na Porto, Šachtar, a belgické Antverpy.

Jako první soupeř z druhého koše bylo Barceloně nalosováno portugalské Porto. Zápas bude pikantní zejména pro odchovance slavné barcelonské akademie ,,La Masia" Nica Gonzáleze. Ten letos v létě přestoupil z Barcelony právě do Porta. Jeden z historicky nejlepších portugalských týmů loni vyhrál Portugalský pohár, a došel v milionářské soutěži do osmifinále, kde vypadlo s pozdějším finalistou Interem Milán. Poslední vzájemné střetnutí těchto dvou tradičních účastníků Ligy mistrů se datuje do roku 2011, kdy se tyto dva týmy utkaly v rámci souboje o Superpohár UEFA, kdy góly Messiho a Cesca Fàbregase rozhodla Barça o zisku trofeje pro své barvy v poměru 2:0.

Druhý soupeř je z třetího koše ukrajinský Šachtar. Zápas, ve kterém bude Šachťar pořadatelem, se bude kvůli ruské invazi na Ukrajinu hrát v Hamburku. Na tým momentálně pod taktovkou nizozemského trenéra van Leeuwena narazí Barcelona ve skupině LM počtvrté v historii. V předchozích případech se tak stalo v ročnících 2004/05, 2008/09, a naposledy v sezóně 2011/12. Mimo to ještě Barça Šachtar porazila v souboji o Superpohár UEFA v roce 2009. Po asistenci Messiho se tehda v prodloužení prosadil Pedro, a uzmul tak trofej pro FCB. 

Třetí soupeř budou ze čtvrtého koše vylosované belgické Antverpy. Jedná se o soupeře, se kterým nemá tým trenéra Xaviho historicky ani jedno soutěžní vzájemné střetnutí. Úřadující mistr belgické Jupiler League v loňském ročníku domácí dlouhodobé soutěže předčil i věhlasnější týmy jako Bruggy, nebo Genk. Na lavičce pak tento tým jako hlavní trenér řídí, barcelonským příznivcům dobře známý, vítěz Ligy mistrů s Barçou z roku 2006, Mark van Bommel. Jako sportovní ředitel pak řídí klub další z hráčů velmi známý všem Culés, Marc Overmars. Z hráčů je pak zdaleka nejvýraznější Toby Alderweireld. Stoper a kapitán týmu z Antverp hrál už v rámci své bohaté kariéry za týmy jako Tottenham, Ajax, nebo Atlético Madrid. 

Domácí zápasy bude stejně jako ty ve španělské nejvyšší soutěži hrát Barcelona na Olympijském stadionu v Montjuïcu.

Další skupiny 

Skupina A

Bayern, Manchester United, Kodaň, Galatasaray

Skupina B

Sevilla, Arsenal, PSV, Lens

Skupina C

Neapol, Real Madrid, Braga, Union Berlín

Skupina D

Benfica, Inter, Salzburg, Real Sociedad

Skupina E

Feyenoord, Atlético, Lazio, Celtic

Skupina F

PSG, Dortmund, AC Milán, Newcastle

Skupina G

Manchester City, Lipsko, Crvena Zvezda, Young Boys


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Lepší skupina se snad opravdu ani nedala vymyslet. Ani nevím po jak dlouhé době jsme měli "štěstí". Skoro bych řekl, že teď už dává Romeu dokonalý smysl, protože Laporta ušetřil 50 mega na Zubimendim a spol. a někam nenápadně převedl :D

31.08.2023, 19:00

Jako souhlasím s Klokanometem. Je to pro nás za posledních x let nejlehčí skupina.... hlavně taky v dojezdu jak Hamburg (Šachtar) tak Antverpy.

31.08.2023, 20:20

Takúto skupinu skutočne nepamätám. Bez debát musíme ísť do osemfinále.

31.08.2023, 21:33
Myšák
Systémový administrátor

No a co?! Tak vyhrajeme skupinu. Se z toho nezblázněte 😎

31.08.2023, 21:53

Skupina level Evropská liga, tohle je povinnost s 18 body.

01.09.2023, 07:24

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat