Luis Enrique: Gavi hraje jako ve škole nebo na dvorku před domem

Luis Enrique: Gavi hraje jako ve škole nebo na dvorku před domem

Španělský reprezentační trenér Luis Enrique komentoval včerejší vítězství 2:1 svého týmu nad Itálií a přiznal, že je radost mít v týmu hráče takových kvalit a osobností, jako je Gavi. Za Španělsko se prosadil dvakrát Ferrán Torres, za domácí snižoval Pellegrini.

Luis Enrique byl potěšen vítězstvím Španělska nad Itálií, díky němuž se La Roja v neděli utká o svou vůbec první trofej v Lize národů. Španělský manažer sestavil pro tento zápas odvážný plán a pomstil se za porážku v semifinále mistrovství Evropy. Španělsko dokázalo poprvé triumfovat na italské půdě a přerušilo rekordní sérii 37 zápasů bez porážky svěřenců Roberta Manciniho.

Enrique byl plný chvály na nový klenot, který byl objeven v La Másii. Sedmnáctiletý Gavi nastoupil v základní sestavě a stal se nejmladším španělským reprezentantem v historii. - "Řekl jsem, že by mohl nastoupit v první sestavě? Nepamatuji si to. Hraje si jako ve škole nebo na dvorku před domem. Je radost mít v týmu fotbalistu takových kvalit a osobností," komentoval bývalý trenér Barçy.

Luis Enrique: "Gaviho idolem je Marco Verratti. Tak jsem mu řekl: Dneska se musíš držet Verrattiho od začátku až do konce! Už jsem věděl, co Gavi do tohoto týmu přinese, není na něj žádný tlak a ani si žádný tlak nepřipouští. Je to velmi komplexní hráč, je radost se na jeho hru dívat."

Španělský trenér zdůraznil, že jeho hráči odehráli vynikající zápas. - "Opět jsme si vytvořili šance a dokázali je využít. Odehráli jsme velmi dobrý zápas. Oba národní týmy nasadily své nejlepší hráče. Je velmi těžké říct hráčům, co od nich očekáváte po jednom a půl tréninku. Ale jako vždy byli velmi odhodlaní. Nejdůležitější je, že od té doby, co jsme vytvořili tento tým, dokážeme pokaždé hrát svou hru bez ohledu na soupeře a zápasy. Jsem privilegovaný, protože mám seznam 40-50 skvělých hráčů. Měli jsme šance zápas ukončit, ale vítězství chutná lépe, když musíte trochu trpět," přiznal Enrique.

Enrique také odpověděl na otázku týkající se absence hrotového útočníka:  "Skórovali jsme po týmové práci. Skvělý výkon podal Oyarzabal a Marcos Alonso, který u nás dlouho nebyl. Je důležité, abychom byli mezi čtyřmi nejlepšími týmy v Evropě. Soupeř, se kterým se utkáme ve finále, bude velmi dobrý. Ať už to bude Francie nebo Belgie, budeme jim chtít dělat problémy a bojovat o titul" - uzavřel Lucho Enrique.

 

 

 

 


Zdroje: fcbarca.com / Mundo Deportivo



Diskuze

Z Gaviho je cítit dětské nadšení, to se na něm dá pozorovat při každém kontaktu s míčem. Bohužel je někdy myšlenka rychlejší než tělo a z toho plynou chyby. Pedri je o rok starší a je pro mě téměř hotový profesionál, Gavi se mu časem jistě vyrovná, jen neusnout a makat.

PS: Těch klenotů, co máme v kádru, to snad ani není možné..smiley Mám velkou radost!

07.10.2021, 19:44

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat