Máme 99 problémů, ale Real Madrid není jeden z nich

Máme 99 problémů, ale Real Madrid není jeden z nich

Rozebírat naše návštěvy památek v Barceloně v tomto reportu nebudeme. Od toho slouží reporty v rámci zájezdů s naším partnerem CoolCamp.cz a průvodcem Miguelim. Je nutno podotknout, že se JEDNÁ O REKORDNÍ POČET VSTUPENEK NA EL CLÁSICO v naší Penyi. Pojďme si tedy společně projít naše dojmy ze zápasů a další klubové aktivity.

Předání dárku Jordimu

Proběhlo setkání s Jordim z oddělení penyí s předáním dárku a taky proběhla konzultace ohledně vylepšení platformy pro penye a také info o penya kartách!

Barça Femení - Valencia 5:1

Naše první utkání začíná na Estadi Johan Cruyff, kde se potkávám s prezidentem PB Pep Ventura - Sergim Masem, který mimochodem řídí kotel na tribuně Sud na Estadi. Také se zde potkávám s Vojtou, Ondrou a Lukášem. Konkrétně na tomto stadionu hrají utkání FC Barcelona Femení - Valencia. Zápas nezačíná vůbec dobře, ve 12. minutě dostáváme gól na 0-1, díky němuž jde vidět naše vlajka v přímém přenosu. Ve 26. minutě vyrovnáváme na 1-1 a do poločasu stíháme ještě gól na 2-1, který už, ale nevidíme, protože se rychle stěhujeme do Palau Blaugrana, kde se odehraje mnohem zajímavější basketbalové utkání.

Barça - Crvena zvezda 85:79

Cesta z Estadi do Palau zabere nějaký čas. Naštěstí jsme našli autobus, který má hned druhou zastávku na Palau Reial, takže teoreticky start stíháme. Jenže… řidič na zmáčknutí tlačítka “STOP” (zastávka na povel) nereaguje, takže vystupujeme až na další zastávce a do Palau doslova běžíme. Jelikož, ale jdeme na poslední chvíli a jsou velké fronty, stejně začátek nestíháme, ale jakmile se dostaneme dovnitř, ihned usedáme a dozvídáme se, že jsme vyhráli proti Valencii 5:1. Celé Palau bouřlivě fandí a jde vidět, že se to projevuje na hráčích, kteří odvádí solidní výkon. Utkání proti Crvene zvezde vyhráváme 85:79. V utkání zářil Jan Veselý s Tomášem Satoranským. Atmosféra v podání Dracs byla vynikající, užili jsme si to! 

PB Stuttgart

Velice pěkné gesto proběhlo od sousedské penye, která pozvala našeho prezidenta na grilovačku. Kromě popíjení a výborného jídla jsme diskutovali o různých záležitostech ohledně klubu a jejich prezident Daniele mi potvrdil, že být prezidentem penye je záležitost 24/7. Také mi dodal pár podnětů, jak si práci zefektivnit a zároveň jsem podpořil různé jejich návrhy přímo u vedení klubu, jelikož PB Stuttgart měla den předtím s vedením klubu společnou večeři. 

Dankeschön!

UN DIA DE PARTIT!

Pojďme si společně přečíst reporty od našich členů, kteří byli na utkání El Clásica přítomni.

Martina (bývalá viceprezidentka):

Plán, že pojedu třetí březnový víkend do Barcelony, vznikl už při oznámení termínu barcelonského maratonu v loňském roce. Že se v jeden víkend poběží a ještě uskuteční El Clásico bylo nad očekávání příjemné. Rozhodli jsme se tedy strávit v Barceloně 8 dní. První dny jsme navštěvovali památky a v neděli mě čekal barcelonský maraton. Jelikož šlo již o mou čtvrtou účast na tomto závodě, věděla jsem co mě čeká. 

Start závodu byl naplánován na 8:30, můj cíl bylo běžet někde zhruba okolo čtyř hodin. I přes krizi na 30. km, která trvala necelých 6 km se mi podařilo do cíle doběhnout v čase 03:29:33, což je vylepšení mého nejlepšího výkonu o nějakých 13 minut a velmi příjemné překvapení.

Večer se má radost ještě znásobila, když Barcelona porazila Real Madrid a zvýšila tak svůj náskok v tabulce.

Další dny jsme už jen zkoumali krásy Barcelony a po týdnu vyrazili zpět domů.

Barcelonský maraton všem doporučuji, protože i když teď říkám, že žádný další už nepoběžím, rok je dlouhá doba na rozmyšlenou.

 

 

Ivo a jeho syn Petr (Petis):

Od doby, kdy jsem začal fandit Barceloně jsem měl sen vidět ji naživo. A protože Péťa ji fandí stejně jako já, začali jsme se na tomto snu domlouvat. Po loňském zhlédnutí Barcelony ve Valencii bylo na řadě vybrat nějaké domácí utkání. A který zápas vybrat bylo hned jasné - El Clásico, pokud možno s vítězným koncem. První sen se splnil, když se nám podařilo sehnat lístky. Dali jsme si na Barcelonu celkem 3 dny, abychom kromě fotbalu viděli z města pokud možno co nejvíce. A v neděli večer jsme vyrazili na fotbal. Co k tomu více napsat - úžasná atmosféra, maximální nasazení hráčů, plný stadion a gólem v posledních minutách zápasu porazit úhlavního nepřítele Real Madrid, tak jsem si představoval splnění životního snu.

 

Tarja (redaktorka webu):

Po třech dnech obrovského psychického (a být blíž, tak se nezdráhá použít i fyzického) nátlaku velkého el presidente jsem se konečně odhodlala sepsat pár vět k nedělnímu El Clásicu. Co říct? Asi znáte ty zážitky, které nelze popsat slovy a musí se zažít - tak tohle byl jeden z nejlepších. Od srazu v Sugranyes, kde skoro nikoho neznáte, ale připadáte si, jako byste se tam narodili, přes průvod ulicemi Barcelony, ve kterém je tolik energie, že by to ČR vystačilo na celý rok, až po příchod na zaplněný Camp Nou, kdy si připadáte, že jste se ocitli v ráji. Hlasivky už nestíhají, ale vy i nadále skandujete s ostatními, i kdyby vás to mělo rozervat. Dvě zástavy srdce vyléčí rozhodující gól v 92.‼️ minutě, po kterém vám připadá, že stadion musí každou chvíli spadnout. Remontada dokonána. Svět je zase v pořádku. Mohli jsme je domů poslat s pořádnou náloží, ale tohle stálo za to. Vracím se k původní otázce - co říct? Nedaří se mi najít vhodná slova, není to možné…shrnula bych to jediným, teď už můžu v klidu umřít. ❤️Barça mai caminaràs sol! 💙❤️ 

  

Dan a Robert:

Těžko dodat něco, čím bych se neopakoval po předchozích vyjádření. Po předzápasovým rozjímání na Turó de la Rovira vyrážíme na sraz do baru Sugranyes, kde už nás vyhlíží El Presidento. Co se týká pochodu na stadion, těžko se to popisuje slovami - nesmrtelný zážitek, který si poneseme až do hrobu. Stejně jako tohle Clásico, ve kterém proběhly snad všechny druhy emocí. Od provokační oslavy Viniciuse přímo pod náma, přes obrovské zklamání z 2. gólu Madridu, které okamžitě vystřídala euforie po jeho odvolání, až po totální extázi z gólu Kessieho na konci zápasu. Jedním slovem neskutečné. Následné oslavy pak trvaly v okolí stadionu až do ranních hodin. Spánek jsme si ovšem neužili víc než hodinu a vyrazili na vlakové nádraží na předem domluvený výlet do Madridu. Vítězná nálada i s přispěním menšího množství alkoholu pokračovala a barcelonské pokřiky se nesly madridským nádražím i parkem. Mimo památky města jsme navštivili i stadion S. Bernabeu, který teď bohužel pro oko diváka připomíná více staveniště. Stadion dalšího rivala Atletika už je na tom daleko lépe a tour po Metropolitanu jsme si užili. Závěrem bychom chtěli poděkovat Penyi, speciálně Pavlovi a Tarji, za možnost dostat se na takovýhle zápas.

 

Denis s otcem Honzou:

Táta mi k 15.narozeninám dal vstupenky na Athletic Bilbao vs. FC Barcelona
- Vyšlo to přesně na jarní prázdniny
- Na letišti v Bilbau jsme viděli také přílet našich fotbalistů s nástupem do klubového autobusu
- Fotbal jsem si na San Mamés užil a Barcelona vyhrála 1:0
- Poté jsme strávili ještě několik dní v Bilbau
- Poté jarňáky pokračovaly přesunem z Bilbaa do Barcelony
- Zde táta i díky „Myšákovi“ sehnal ještě lístky na El Clásico a tak jsme se zúčastnili i nedělního programu včetně před zápasového pochodu směrem na stadion
- Těsně před zápasem jsem si ještě koupil dres Baldého a šlo se na to
- Fotbal i atmosféra byly parádní se sladkou tečkou v 92.minutě v podání Kessieho
- Po zápase jsme se účastnili oslav na ulici a po zavření všech podniků jsme s několika členy Penya zakončili úspěšný den vymočením na stěnu s nápisem Puta Real Madrid

Myšák (prezident PB Lleó de Dues Cues):

Začátek proběhl v baru Sugranyes, kde jsme se naladili (Tarja, Zuzka, Robert, Dan) na správnou zápasovou vlnu a kde nás hlasitě členové Nostra Ensenya uvítali pokřiky ve stylu "Txèquia, Satoranský, Veselý". Také proběhl společný pochod na stadion, kde po cestě nás čekala paní na balkonu s vlajkou Realu Madrid a Boixos Nois jí tam vystřelili 3 raketky přímo na její balkon a zahnali jí dovnitř do kouta. Proběhly mohutné pokřiky (Madridistas hijos de puta!), po kterých ještě teď léčím hlasivky a také můj "blackout" po gólu Asensia, který byl VARem odvolán. Gól Kessieho na 2-1 byl jako z pohádky, která má vždy dobrý konec. Na stadionu proběhly pokřiky "Madrid, cabron, saluda al campeon!" nebo také "Campeoooones." Po zápase proběhly s naší a německou penyou oslavy v baru poblíž stadionu až do ranní páté hodiny. Jedním slovem - brutální.

 

Společná večeře v Chalitu

Společně jsme povečeřeli v Chalitu, kde jsme si každý dali něco jiného, od Milanesy, až po pizzu, empanadas, steaky a další dobré jídlo. Sangria nemohla chybět!

 

A na závěr nezapomeňte. Jsou děti, které věří na Ježíška, ale jsou i lidé, kteří věří, že Real Madrid je lepší jak FC Barcelona!

Na kompletní galerii se můžeš podívat zde.

PS: Součástí těchto zápasů můžeš být taky! Staň se členem!

______________________________
Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!
 
Členové
PB Lleó de Dues Cues

 




Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat