Barça vs Valencia aneb další společný výlet do Barcelony

Barça vs Valencia aneb další společný výlet do Barcelony

Další zájezd do katalánské metropole proběhl již po několikáté na utkání s Valencií, a i tentokrát byl program velice bohatý. V Barceloně jsme navíc strávili hned 5 dní.

I na tento zápas jsme vyrazili v maximálním počtu, tedy v šestnácti lidech. Sešli jsme se na letišti v Praze a do Barcelony dorazili v podvečer. Po ubytování jsme vyrazili k našemu svatostánku, a poté již do hospůdky Frankfurt, která se stala naší pravidelnou večerní základnou.

V sobotu jsme nejprve vyrazili na Turó de la Rovira kvůli úžasným výhledům, a poté prošli město až do přístavu a na pláž. Po cestě tak nechyběla celá řada památek UNESCO a dalších krásných budov a míst.

Druhá skupinka se vydala do Park Güell a poté na Tibidabo. I když bylo na sluníčku krásně teplo, ve stínu už to tak veselé nebylo, ale ani nižší teploty neodradily Miru Takáče od tradičních rozplav.

To v neděli byly v plánu především fotbalové zápasy – ženského i mužského týmu. Před zápasem Femení jsme si prošli tréninkové centrum a pak si již vychutnali výhru 5:0. Neměli jsme nic, čím bychom mohli přivázat vlajku fanklubu, každopádně Mira obětoval své tkaničky, a tak bylo možné vidět jeden z našich symbolů i v televizi.

Hlavní zápas tolik gólů nepřinesl, na druhou stranu nám přálo počasí, přišlo téměř 90 tisíc lidí, viděli jsme neproměněnou penaltu, tyčku a hlavně získali 3 body i přes červenou kartu Arauja. Na oba zápasy Mira uspořádal tipovačku, kdy každý za euro tipuje výsledek a vítěz bere vše. 

Vítězný zápas jsme šli oslavit do Chalita, tedy restaurace Luise Suáreze. Oslavy se protáhly, zapíjela se totiž i ztráta Realu. Jeden z účastníků zájezdu, Tomáš Jirsák, se jen tak mezi řečí zmínil, že kromě toho, že hrál první českou ligu, hrál také za Wislu Krakow. A za tento polský tým hrál i v době, kdy se střetl s FC Barcelonou. Proti Barçe si tak zahrál na Camp Nou a z tohoto zápasu si odnesl dres Henryho.

Poslední roky bychom vyrazili v pondělí domů, tentokrát jsme si pobyt protáhli, a tak po cappuccinu v Barça Cafe jsme si prošli Camp Nou Tour. Od října se zde objevilo pár novinek – včetně Zlatého míče Ronaldinha.

Odpoledne jsme si pak naplánovali  druhou trasu městem – od Areny, přes Muzeum uměni a náš budoucí domov Olympijský stadion až k Mirador de l'Alcalde.

Po cestě zpátky nechyběly ani nákupy v Areně (kde se dříve pořádaly býčí zápasy) a úžasné výhledy z její terasy.

Večer se mírně zapíjely svátky, probral uplynulý výlet a plánovaly další zájezdy. V úterý jsme pak cestovali zpátky do Prahy.

Další společný zápas nás čeká s Atléticem Madrid. A pak až v další sezóně – jak to ale bude vypadat vzhledem k okolnostem (především s lístky), zatím nikdo neví. Rozlučka se „starým“ Camp Nou tak proběhne za pár týdnů.

Děkuji všem zúčastněným za úžasné dny v Barceloně. Na některé zážitky budu ještě dlouho vzpomínat. A jak bývá zvykem - určitě jsme se v Barceloně neviděli naposledy.

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

PB Lleó de Dues Cues




Diskuze

Myšák
Systémový administrátor

Paráda, jsem rád, že si Míra spustil konečně tu tipovačku! 😀

11.03.2023, 21:09

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat