Manchester United 2:1 FC Barcelona

Manchester United 2:1 FC Barcelona

Zápas na Old Trafford Barcelona nezvládla. Během dvou sezon tak dvakrát vypadla nejen z Ligy mistrů, ale také z Evropské ligy.

Už 3. minuta napověděla, který z týmů bude nebezpečnější, když měl velmi dobrou šanci Bruno Fernandes. Ter Stegen ho však vychytal, a tak mohla jít do vedení Barcelona.

V 17. minutě právě Fernandes zbytečně fauloval Baldeho, načež byla nařízena penalta. Tu s velkým štěstím proměnil Lewandowski a Barce zničehonic spadla do klína jedinečná šance získat nad zápasem kontrolu.

Ovšem to se jí příliš nedařilo. Zápas se odehrával převážně v prostřední třetině hřiště, a i když se Manchester do konce poločasu k vážnějším příležitostem nedostal, katalánský celek na tom byl ofenzivně ještě hůře. Za celý poločas vlastně nepředvedl jedinou povedenou akci. Přesto mohl vedení zdvojnásobit po kiksu De Gey, jehož ale zachránil Casemiro.

Hned po přestávce domácí celek zaslouženě srovnal. Fernandes, jenž byl hlavní tváří utkání, nahrál Fredovi, který poslal balon mimo dosah Ter Stegena, ačkoliv mu balon sedl na holeň.

Rudí ďáblové pochopitelně byli mezi vlastními ochozy na koni a kromě Fernandese jim ofenzivní impulzy dával také Antony. V 64. minutě sice ještě jednou zahrozila Barcelona, když nebezpečně hlavičkoval Koundé, ale De Gea tentokrát vytáhl skvělý zákrok.

V 73. minutě tedy United dokonali obrat. Raphinha, který tou dobou už nejspíš neměl být na hřišti, prohrál souboj s Fernandesem a po dvou zablokovaných střelách skóroval Antony na vzdálenější tyč. 

Závěr zápasu musela Barcelona otevřít a k vidění bylo dalších pár zajímavých příležitostí na obou stranách, které ovšem vyzněly ve prospěch obránců.  Do osmifinále Evropské ligy proto postupili United s celkovým skóre 4:3.


Přehled utkání

23. února 2023, 21:00 Old Trafford ČT Sport

Man. United

2 : 1 Clément Turpin [FR]

FC Barcelona

  18' Lewandowski (penalta)
Fred (A - Fernandes) 47'  
  60' Kessie
Fernandes 60'  
  71' Lewandowski
Antony 73'  
Garnacho 78'  
  83' Busquets
Casemiro 86'  
Sestava

De Gea - Wan-Bissaka (67' Dalot), Varane, Martínez, Shaw - Fred, Casemiro - Fernandes, Sancho (67' Garnacho), Rashford (88' McTominay) - Weghorst (46' Antony)

Sestava

ter Stegen - Koundé, Araújo (82' Alonso), Christensen, Alba - Roberto (70' Torres), De Jong, Busquets, Kessie - Lewandowski, Raphinha (75' Fati)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Bída, nic jsme si pořádně nevytvořili. Střed hřiště bez Gaviho s Pedrim trpí. Lewa absolutně mimo hru. S Evropou už musíme něco dělat, už se ta ostuda nepříjemně nabaluje.

23.02.2023, 23:00
René F4BRE

Bída?To jsem psal už v neděli a byl jsem mínusovan,stojíme na místě.

23.02.2023, 23:08

Zasloužené vypadnutí, bohužel. Celý druhý poločas tragický, bez Pedriho a Gaviho nulová kreativita v útoku. Skvělý tradičně Araujo, de Jong a Balde, pak možná Christensen si odehrál své. Zbytek hrůza a hlavně útok příšerně skřípe

23.02.2023, 23:02

Podle mě zápas ukázal pár věcí.

Bez Pedriho a Gaviho to v záloze nefunguje. I když Bus super výkon, FdJ taky a Kessie taky super. Ale chybí kreativita

Kounde třetí zápas za sebou slabý výkon. Strašně toho pravého obránce potřebujeme.

No a když je Demba zranenej a Lewa pokrytej, tak nemá kdo vpředu zahrát. Ty křídla jsou fakt katastrofa. A že Torres motá hlavu Cadizu opravdu nic neznamená

23.02.2023, 23:03

Komentář byl smazán.

23.02.2023, 23:06

Já bych to tak černě neviděl, před zápasem byl favorit soupeř a podle toho to i dopadlo. Konfrontace s Evropou nám zase ukázala, jak na tom doopravdy jsme, a kde máme mezery. Třeba že sedm inkasovaných gólů v lize nic neznamená, protože ta obrana prostě dobrá není ani omylem. Teda individuálně možná jo, ale jako celek moc nefungují, když nejsou schopní proti lepším soupeřům nedělat zbytečné poziční chyby, ze kterých pak padá spousta laciných gólů. Poučme se z toho.
Taky šlo vidět, že je ten Hag skvělý trenér a Xavi se ještě má co učit. Ale žádná tragédie.

23.02.2023, 23:08

Prvý polčas bol ok, druhý sme absolútne nezvládli. Dostali sme rýchly gól, po ktorom sme sa totálne zosypali a nevymysleli sme už nič. Dalo sa čakať, že proti United na ich štadióne, bez Pedriho, Gaviho a Dembu, to bude pekelne ťažké. Nie, nie je to výhovorka, je to fakt. Sú to kľúčoví kreatívni hráči, ktorí v takomto zápase extrémne chýbali. Po ďalšie, bez ľavého krídla to nepôjde, rovnako aj RB. Kounde patrí k Araujovi, v takýchto zápasoch sa to jasne ukazuje.

Ok, hlavy hore, fandime ďalej! ✌️

23.02.2023, 23:15

Bohužel Manchester vyhrál, ale s jejich důrazem, rychlostí a podporou frenetických fanoušků bylo jasné, že Barcu nečeká nic lehkého. Druhý gól Manchesteru byl sice št´astný, ale domácím stačil. Barca měla i smůlu, mohla minimálně vyrovnat. Možná to zní blbě, ale lepší prohrát s Manchesterem, než například s Frankfurtem. A ještě jedna věc: Nepohlídali jsme Bruna Fernandese, to také rozhodlo. Zápas také ukázal, na čem je třeba pracovat, zároveň citelně chyběli Pedri, Gavi a Dembelé.

23.02.2023, 23:26

Současná Barca stojí a padá s Pedrim, to se vědělo už před zápasem.

24.02.2023, 00:23
Caltic8
Administrátor

Vzhledem k absencím, výsledku prvního zápasu a celkovému štěstí z posledních týdnů očekávaný výsledek. Přes ten progres za poslední rok evropské měřítko pořád nezvládáme, byť se neměříme s absolutní špičkou. Ve Španělsku jsme zvyklí tahat za delší konec, což nám pomohlo k řadě vítězství. Ale včera se opět ukázalo, že jakmile to nejde podle plánu, je to obrovský problém. Přitom alespoň částečně reagovat můžeme. Například nechápu, proč za nulového Raphinhu nešel Torres už o poločasu (podobně jako Antony za Weghostra).

Za stávající situace (tedy zejména vzhledem ke zraněním) mi však nevadí vypadnout z EL, pokud nám ušetřené síly pomohou v lize a v poháru. Za měsíc hrajeme třikrát s Realem, což pravděpodobně rozhodne o (ne)úspěchu sezony.

24.02.2023, 02:49

Jednoznačne rozhodla šírka kádra. Ucka boli lepší prvých 10 minút z oboch polčasov a to im stačilo. Lenže mi nemáme žiadne možnosti k striedaniu ak sa rozpadne záloha ci krídla. Ja si myslím, že sa môžme spokojne s európskou špičkou merať ale to len do momentu, ak máme zdravých všetkých hráčov zo základnej zostavy. A to proste rozhoduje sezónu. Aj keď ma mrzí to vypadnutie, pri momentálnej skladbe mužstva je zrejme dobre, že budeme hrať o pár zápasov menej.

24.02.2023, 04:58

Co povedat prehra boli lebo bola s United ale sutaz podla mna nebola priorita. Nieze by sme nechceli vyhrat europsku ligu ale radsej la ligu a copa del rey po vyradení realu. Ked to má pomôcť táto prehra k tomu až tak mi to nevadí. Čo zapas ukazal? To co xavi povedal na pozapsovej ze chybali pedri a gavi v podstate nepriamo povedal ze môže roberto akurat nahradnika hrať (aj keď nehral až tak zle). Lewa je neviditelný bez krídel,nemá mu kto čapovať tie lopty lebo povedzme si on neni ten typ utocnika ktory si sam vytvori sance. Na to su hráči ako rapinha a fati ktory je chudak tak mimo že sa obávam že najlepšie bude predat. To isté raphinha. Trúfam si povedať že messi v 46 rokoch zahrá čo tento chalan prstom v nose. Strašné sklamanie pre mňa, počas leta sa o ňom hovlrilo o nejakom ťahúňovi opak je Vsak pravdou🙏🙏🙏

24.02.2023, 06:16

Nejprve je potřeba říct, že jsme si postup nezasloužili. Na druhou stranu je to opět o malých detailech, které rozhodují - Druhý gol po velke chybě de Gea by změnil celý druhý poločas. Pro mě byl rozhodující faktor je metr rozhodčího. Ano, pískal to stejně na obě strany, ale my prostě v týmu nemáme takové "řezníky" jako ManU. Ti jsou na tento styl připraveni z ligy. Naše hra je zaožená na držení míče, ale pokud při každém souboji je možnost útočníka odhodit a nic se nepíská, tak je to něco jiného než když se hraje v rychlosti na protiútoky. Spousta lidí asi řekne, že to měly obě mužstva stejné, ale tak to není. Buď máš v týmu typy hráčů rváčů, kteří pak při tomto stylu pískání vyniknou, protože vyhrají každý souboj a nebo je to vždy faul....to je velký rozdíl.
Střídání Arauja-nejlepšího hlavičkáře , před koncem zápasu někdo chápe? Když máme jít do tlaku se spoustou centrovaných míčů?
Řekl bych, že to štěstí v lize, co se týká inkasovaných golů, tak to v Evropě není. Tam se to napotřetí odrazí vždy k hráču ManU než ten gol padne.
Pořád může být sezona úspěšná a Evropa na tom nic nezmění. Těžko někdo může čekat, že po tak velké přestavbě týmu hned vše vyhrajeme a budeme válcovat. Ještě když klíčový útoční hráči chybí.

24.02.2023, 08:03
cechoma larnel

Přesně tak. Ono podle mě spousta rozhodčích by to, jak si Bruno odstavil Raphinhu, odpískalo jako faul. Bránil ho špatně, ale ve výsledku si Bruno hodně pomohl rukama.

Prostě když se hraje na spíš na držení míče na ne na brejky, tak tenhle metr škodí

24.02.2023, 08:12

Absolutně odmítám výraz "bída". Nelíbí se mi ten narativ super výkon/bída. Kdo si myslel, že se po odchodu nejsilnější generace, která kdy v Barce byla, nějak rychle vrátíme na vrchol, je prostě hlupák. A navíc, fotbal se vyvinul a Barca má dlouhodobě problém s týmy, které to fotbalově umí a k tomu jsou schopny přidat dynamiku a obrovské nasazení. A k tomu skvělé domácí publikum a onen volnější způsob pískání, zranění klíčových hráčů. Byl to dobrý sport a v Barce prostě musejí dál pracovat. Obrany bych se zastal, spíše mi chyběla schopnost udržet míč na půlce soupeře, kolem šestnáctky tím spíše.

24.02.2023, 08:44

Bída to nebyla. Byl to prostě těžký zápas a je jasné, že nám chybí rozdíloví hráči. Ale obecně si myslím, že jsem na dobré cestě.

24.02.2023, 12:05
René Nogares

letos v Evropě 8 zápasů,bilance 2-2-4 dvě výhry s Viktorkou ale jsme na dobré cestě.

24.02.2023, 16:39

V této sezóně se potýkáme s jedním klíčovým problémem - po skvěle (nebo v nejhorším dobře) zvládnutém prvním poločase, se něco stane v přestávce a druhý poločas míváme tragický. Těch zápasů s tímto scénářem bylo v této sezóně už habakuk... I v Manchesteru první poločas ukázal, že i bez Gaviho s Pedrim hrát umíme a že dokážeme být víc než vyrovnaným soupeřem.
Ale co se dělo ve druhé půlce včera, to byl extrém...

24.02.2023, 12:07

Tady jde o to ze spanelska liga je slaba, jsou tu tri silny tymy, zbytek jen do poctu, takze body se sbiraji lehce, nula inkasovanejch golu atd… pak prijde evropa a realita

24.02.2023, 17:47

Přátelé, fanoušci nejlepšího fotbalového týmu, neberme to tak tragicky...ruku na srdce, kdo z nás si myslel, že MU přejdeme rozdílem třídy??? Realita je taková jaká je a opravdu momentálně nejsme na takové úrovni, abychom přejeli Bayern či United. Ale jsme opravdu na vzestupu. O tom žádná. Fakt jsme měli i kopec smůly. S Dembíkem, Gavim a Pedrim by to bylo lepší... kontrast mezi tvrdou anglickou hrou a naší technickou hrou byl rovněž znatelný a když k tomu připočteme rozhodčího, který byl tvrdšímu pojetí hry nakloněn, tak to lze taky přičíst k věcem, které hrály proti nám... popravdě řečeno, před zápasem jsem se bál většího "výprasku". Dejme tomu ještě čas a vše si sedne, uvidíte...
Opravdu souhlasím s těmi, kteří zde odmítají, že to byla katastrofa. Prostě jsme prohráli, ale určitě ne rozdílem třídy... vzpomeňte na nedávné zápasy, kdy jsme prohrávali 3:0 apod. Fakt to nebylo tak špatné. Fotbal je o maličkostech a využitých příležitostech. Kdybychom potrestali hrubky De Gei či proměnili hlavičku Koundého. Bylo by vše jinak...no, "jebat". Bude líp, uvidíte !!!

24.02.2023, 19:07

Ano je to maličkostech a také o 100% koncentraci, síle lavičky... První gól jsme dostat nemuseli, ale i tak byl prostě MU lepší. Příští rok budeme silnější, vyzrálejší. Teď se můžeme soustředit na ligu a pohár. Věřím, že příští rok budeme hrát LM i na jaře a peněz do pokladny přibude víc. Za dva roky vidím Barcu nejméně v semifinále LM. Visca Barça.

24.02.2023, 19:46

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat