Marc Guiu: Přišel, viděl, zvítězil

Marc Guiu: Přišel, viděl, zvítězil Foto: X @FCBarcelona

Sedmnáctiletý útočník potřeboval na hřišti při svém debutu 23 sekund, aby svým gólem rozhodl o vítězství Blaugranas. 

Je to příběh jako z Hollywoodu. Marc Guiu, sedmnáctiletý útočník se prosadil po 23 sekundách svého pobytu na hřišti při svém debutu v prvním týmu Barçy. Hráč s číslem 38 zajistil svému týmu vítězství v zápase 10. kola La Ligy při svém prvním dotyku s míčem. 

Běžela osmdesátá minuta zápasu, když se ze hřiště poroučeli skvěle hrající Fermín López, a Alejandro Baldé, který konec svého pobytu na hřišti odehrával v křečích. Nahradili je Marcos Alonso, který si ,,stoupl" na pozici na Baldého, jako jeho přirozená náhrada. Druhý střídající hráč pak byl právě Marc Guiu. To ještě nikdo z nás nemohl vědět, jak snový debut jej čeká. 

Iñigo Martínez z pozice stopera vysunul míč na rovněž skvěle hrajícího Joãa Félixe, který kolmicí pohotově přihrál kolmicí do běhu Marcu Guiumu. Ten z úhlu běžel sám na gólmana hostí Simóna. I když si jednička v bráně La Rojy sáhla na míč, tak mimo 3 tyče jej vytěsnit nedokázala. 

,,Nemohl jsem dýchat"

Po zápase mladý útočník mluvil s absolutní upřímností o tom, jaké emoce prožíval bezprostředně po finálním hvizdu. ,,Nemohl jsem dýchat. Moc si to užívám, a pořád všechno vstřebávám. Pracoval jsem celou sezónu na tom, abych dostal příležitost, které se mně dostalo."

,,Když jsem viděl Unaie Simóna vyběhnout z brány, rozhodl jsem se střílet." Rovněž se vyjádřil k tomu, jaké pokyny mu trenér Xavi Hernández udělil před tím, než vyběhl na hřiště. ,,Řekl mi, abych hrál přesně tak, jak hraju za Juvenil, a abych využil příležitostí, pokud budu nějaké mít.

Xavi: ,,Je to hráč podle mého gusta

Nejvyšší muž lavičky FCB se o senzaci včerejšího utkání vyjádřil následovně: ,,Dal gól, má jiskru. Je to hráč, který se mně osobně líbí, a nedělá mi problém hrát odchovance, protože máme mnoho talentů. V jeho letech mi taky dali příležitost."

V Barceloně od osmi let

Marc Guiu se narodil 4. ledna 2006, a v červeno-modrém dresu hraje již více než dekádu. Konkrétně od sezóny 2013/14, kdy se stal hráčskou součástí katalánského velkoklubu. Tato sezóna je jeho první za Juvenil, ačkoliv již stihl rovněž debut za Barça Atlètic.

Guiu, čistokrevný útočník se stal součástí tréninkového procesu prvního týmu, a za Juvenil vstřelil tuto sezónu 5 gólů v 5 zápasech. V UEFA Youth League se pak doposud prosadil jednou. 


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat