Marca píše o problému s platy zapůjčených hráčů

Marca píše o problému s platy zapůjčených hráčů

V průběhu prodloužené sezony mohou být další potíží pro velkokluby hráči zapůjčení v rámci hostování. Jejich kontrakty s celky, kde dočasně působí, měly skončit na konci tohoto měsíce, ale budou automaticky prodlouženy do konce ročníku. Kdo to však zaplatí, to se ještě neví. Celou situaci monitoruje plátek Marca.

V případě Barcelony hovoříme o čtyřech zapůjčených fotbalistech - Philippu Coutinhovi, Carlesi Aleňovi, Rafinhovi Alcántarovi a Jeanu-Clairovi Todibovi. Ti kvůli koronavirové pandemii a prodloužení většiny evropských soutěžích setrvají u svých stávajících týmů až do konce ligového ročníku + v případě prvně jmenovaného Brazilce až do završení Ligy mistrů, které možná proběhne v Lisabonu.

UEFA ani LaLiga zatím nespecifikovali, kdo bude platit hráčské mzdy v červenci, případně srpnu. U Barcelony to dělá 8 milionů eur a vzhledem k finančním potížím a mzdovému limitu to může být další problém pro vedení. Jen Coutinho si přijde na 5 milionů. Nehledě na to, že Bayern Mnichov si ofenzivního záložníka, který dříve hrával za Liverpool či Inter Milán, vypůjčil jen do 30. června za sumu 8,5 milionů eur.

Není jisté, zdali může Barca zažádat o dodatečný poplatek za prodloužení hostování. A k tomu potřebuje katalánský celek ještě vydělat necelých 70 milionů eur na prodejích do konce června. Jedním z kandidátů byl právě Todibo, o něhož stál Everton. Stále se neví, jestli se bude klubu chtít platit Francouzovi jeho gáži po dobu dalšího měsíce, kdy se završí Bundesliga. Za stopera měl totiž vyinkasovat 25 „mega“.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat