Měla by Barcelona prodat Raphinhu do Newcastlu?

Měla by Barcelona prodat Raphinhu do Newcastlu? Foto: Patrik Janačík

Přestupové okno se ještě neotevřelo, ale už každý den přicházejí nové a nové spekulace o tom, koho a kam by měla Barcelona v létě prodat, aby i nadále vylepšovala svoji ekonomickou situaci. Nyní je velké téma Raphinha, který by mohl klubu vydělat dost peněz a chce ho znovuzrozený Newcastle United

Raphinha má už několik měsíců velmi štědré nabídky od klubů z Premier League a dokonce se spekuluje, že na konci sezóny Barcelonu skutečně opustí. Brazilský křídelník dává přednost hernímu času, především proto, aby nepřišel o příležitost pravidelně hrávat za brazilský národní tým. Brazílie má spoustu několik skvělých křídelních hráčů a tak je velice snadné o své místo přijít. Raphinha se obává o své místo nejen v reprezentaci, ale i v Barceloně, protože v tom může hrát velkou roli Ousmane Dembélé, který hraje mnohem lépe na levém křídle a především případný návrat Lea Messiho.

Podle informací deníku Sport bude rozhodnutí záležet jen na samotném hráči a jak svou situaci vyhodnotí, protože bývalý hráč Leedsu se nedostal pod žádný interní nátlak, aby přijal některou z nabídek. V případě odchodu, bez ohledu na destinaci, by Barcelona povolila jeho odchod v případě, že by stanovená přestupová suma byla mezi 70 a 80 miliony eur. Někde na tomto rozmezí se také má pohybovat nabídka Newcastlu a nebude zřejmě tajemstvím, že vedení katalánského klubu tato zpráva potěšila. Pokud se nabídka stane oficiální a hráč by chtěl Barcelonu skutečně opustit, chtěli by jste, aby klub nabídku přijal? 


Zdroje: sport.es



Diskuze

Pokud by nám Newcastle dal 80M, byly bychom v naší finanční situaci hloupí, kdybychom to odmítli. Otázkou je, jestli by si ti naši kutilové ve vedení s těmi penězi dokázali poradit a vhodně je využít (např koupením PO a SDZ), nebo by zase dostalo amok a utratili to celé za jednoho hráče..

06.05.2023, 13:38
David Kvapil karlos

Za 80 mega bych vážně uvažoval o jeho prodeji. ALE. Jít do další sezóny s Fatim, Dembelem a Ferranem na křídlech si taky úplně nedokážu představit.

06.05.2023, 14:18
karlos David Kvapil

Tak za mě jeden z dvojice Fati - Ferran musí také odejít. Pak nám zbydou 2 křídla, což je samozřejmě málo. Pokud ale přijde Messi, který rotovat opravdu nebude, a z hostování přijde zpět Abde, myslím že by to stačilo.

06.05.2023, 15:43
cechoma karlos

Škoda jen, že Abde, Dembele, Messi a i ten Yamal jsou pravý křídla. Sice Dembele mi přijde, že má někdy silnější pravou, ale vlevo je vždycky poloviční

06.05.2023, 20:12
blaugrana cechoma

Abde je lave kridlo

07.05.2023, 10:28
Reekwon blaugrana
Senior editor

Jenže to pro nás není hráč do základu

07.05.2023, 14:16

Záleží samozřejmě na ceně. Za těch 80 milionů klidně, ale třeba za 50, to už je otázka. A sice taková, jestli jsme schopní za ty peníze přivést náhradu s minimálně stejným přínosem, jako má Raphinha. A při pohledu na naše přestupy je bohužel zřejmé, že spíše ne.

06.05.2023, 15:19

Jestli přijde neymar na hostování, rak ideální varianta zpěněžit takhle Raphinhu, ikdyž se mi vcelku líbí

07.05.2023, 11:45

Pro klub je hlavně skvělou zprávou to, že tohle tady vůbec řešíme. Tj. on šel v poslední době opravdu nahoru a ukazuje se, že je to borec, který je schopen ovlivnit zápas. Je trochu labilní, ale fotbal umí. A tak jeho cena na trhu šla nahoru. A to je dobře. Prodat neprodat závisí na mnoha okolnostech, které my neznáme. Záleží, kdo přijde. Kolik bude potřebovat peněz.

07.05.2023, 18:48

Pro klub je hlavně skvělou zprávou to, že tohle tady vůbec řešíme. Tj. on šel v poslední době opravdu nahoru a ukazuje se, že je to borec, který je schopen ovlivnit zápas. Je trochu labilní, ale fotbal umí. A tak jeho cena na trhu šla nahoru. A to je dobře. Prodat neprodat závisí na mnoha okolnostech, které my neznáme. Záleží, kdo přijde. Kolik bude potřebovat peněz.

07.05.2023, 18:48

Diskuze o ničem. Raphinha přišel do barcelony, protože to byl jeho sen. I kdyby dostal klub nabídku na 120 mega, tak Raphinha s tím musí souhlasit a on určitě bude chtít jít z Barcelony do Newcastlu :D

08.05.2023, 11:31

Krátká odpověď by zněla, že za 80 mio ano. Raphina se druhou půlku sezóny rozehrál ale 80 milionů je 80 milionů. S tím, jak využíváme finance už se ta varianta ale více kloní k možnosti NE. Protože prodáme fungujícího hráče a koupíme tři, kteří funkční nebudou. Důležité bude mimo jiné to, jestli se domluví hostování Cancela s případným odkupem, to by nám hodně vyřešilo post pravého beka a měli bychom trošku volnější ruce. Ve finále z toho vychází asi to, že nelze říct jestli by měla nebo neměla, dokud nevíme, co přesně s těmi potenciálními penězi Barca udělá.

09.05.2023, 22:47

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat