Mluvil jsem s Valverdem na konci minulé sezony a procházel si velmi těžkým obdobím, říká jeden z jeho bývalých kolegů

Mluvil jsem s Valverdem na konci minulé sezony a procházel si velmi těžkým obdobím, říká jeden z jeho bývalých kolegů

Ernesto Valverde je po posledním pátku opět terčem masivní kritiky ze strany velmi náročných culés, nicméně teď se dočkal i zastání a to od jednoho ze svých ex-spolupracovníků v interview pro Esports Cope.

Ramón Catalá v současné době pracuje na pozici mládežnického trenéra u ukrajinského celku Dinamo Kyjev a Ernesta Valverdeho zná moc dobře z jejich společného působení v Espanyolu, kde dělal kondičního kouče. Ačkoliv se od té doby jejich cesty rozdělily, jsou stále v kontaktu.

Valverdeho působení v Barceloně bylo těžké. Hovořil jsem s ním minulou sezonu a procházel si těžkým obdobím. Od začátku bylo obtížné téma identity a nyní je opět zpochybňován, díky čemuž trpí. Je to tak uvolněný muž, ale vidím na něm, že se trochu obává,“ tvrdil ve výše zmíněném rozhovoru.

Catalá má za sebou přes 20 let trenérských zkušeností a pracoval pro takové trenéry, jako Mauricio Pochettino, Michael Laudrup, Juan Esnáider a dokonce Johan Cruyff. Má tedy plné právo zkritizovat předsezonní přípravu Barcelony, která byla letos dosti složitá.

Příprava Barcy byla komplikovaná. Věřím, že jde pokaždé více o marketing a méně o sportovní stránku. Tým to pak má těžké proti soupeřům, kteří jsou v lepší formě. Všimnout si toho šlo v Bilbau, protože je velmi obtížné postavit tým, i přes fakt, jaké hráče kouč má,“ vysvětloval.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

S tímhle souhlasím, hráči toho více nacestuji než natrenuji a když mají zápas, je to takový "pouťák" pro místní fanoušky, bohužel to vypadá, že je to v dnešní době a v dnešních cenách a platech potřeba smiley

22.08.2019, 07:55
raval69 Creus

Bohužel taky souhlasím, vůbec to nekopíruje představu o přípravě vrcholových sportovců, jak to třeba je u hokeje: vrchol sezony, dovolená, suchá příprava, příprava na ledě, nová sezona. Vždy trnu, když je po sezoně Copa America nebo jiné mistrovství a pak tyto marketingové záležitosti. Kdy ti kluci třeba naberou kondici, kdy doléčí zranění, kdy si zvyknou jeden na druhého?

22.08.2019, 12:16

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat