NAVARRO: PEP SEGURA NEVĚŘÍ V BARCELONSKOU DNA

NAVARRO: PEP SEGURA NEVĚŘÍ V BARCELONSKOU DNA

Z barcelonské akademie odešel další mladý talent a jeho otec se ostře pustil do generálního manažera.

Robert Navarro je dalším z nadějných mladíků, kteří opustili La Masii a s ohledem na vyhlídky dostat šanci v prvním týmu raději odešli hledat štěstí jinde. Robertova otce jeho odchod nenechal chladným a v rozhovoru s rádiem Tot Costa se pustil do vedení klubu, zvláště pak do Pepa Segury, který byl na svůj post jmenován právě proto, aby k podobným případům nedocházelo.

"Měli jsme pět nabídek. Bakero několikrát přijel do Pamplony a za to jsem mu velmi vděčný. Nabídl nám ale věci, které ti nahoře neplnili. Chtěl, aby se Robert dostal do prvního týmu, ale o tom on nerozhodoval a ti nad ním to nechtěli slíbit."

"V nabídkách Barcelony uváděli jenom to, že by mohl postoupit do Juvenilu A, nic víc, zatímco ti ostatní nám detailně popsali, co by se každý rok mohlo stát. V tom byl ten největší rozdíl mezi nabídkami od Barcelony a ostatních, a to ze sportovního i ekonomického hlediska."

"Segura musí být dobrý zaměstnanec a má hodně fotbalových znalostí, ale nemyslím si, že věří v barcelonskou DNA. Všichni ti Iniestové, Busquetsové, Xavi...ti nejlepší jsou vychováni v La Masii."

Související obrázek

"Lidé kritizují Mirandu a Chumiho, ale myslím si, že kdyby Miranda s prvním týmem trénoval už od loňského roku, nevypadal by tak 'nevyzrále,' jak lidé říkají. Stejně jako Chumi, je to skvělý hráč. Trénovat každý den s Messim a spol. z vás udělá lepšího hráče."

"To je druh projektu, o kterém každý mluví, ale Barcelona ne. Je to ostuda, protože můžu říct, že Barcelona má zdaleka tu nejlepší akademii na světě. Nemůžu o Pepu Segurovi mluvit ve zlém, ale on prostě v barcelonskou DNA nevěří. To je ten rozdíl."

"Robert je Barçe velmi vděčný, zvláště pak trenérům, které měl. Začínal s Marcem Serrou, který jej pořádně vyšvihl a vysvětloval mu, co má dělat."

"Můj syn mi řekl, že mu nedovolují dělat triky, a já jsem mu odpověděl, že tohle není barcelonská DNA a že kousek po kousku k ní může tyhle specifické rysy přidávat."

"Když mladý hráč opustí Barçu, je to kvůli tomu, že cítí, že uvnitř klubu lidé nevěří La Masii. Můj syn mi řekl, že je nepovyšují. A jako příklad mi dal Aleñovy potíže. Poslední, kterému se to povedlo, je Roberto před pár lety."

"Víme, že tohle je Barcelona, jeden z nejlepších klubů na světě. Víme, že je velice těžké toho dosáhnout, ale dříve se to stávalo častěji než teď. Hráč není hloupý, chce povýšení. Můj syn se chtěl stál profesionálem a viděl, že nevsázejí na barcelonskou DNA."

"Naštěstí je v Barçe B García Pimienta, protože kdyby ne, byly by nulové šance k povýšení hráčů jako je Riqui Puig a Miranda. Tihle hráči musí nadále trénovat s prvním týmem, aby nebyli tak 'nevyzrálí.'"

Navarro odešel do Monaca, na sestřih jeho dovedností se můžete podívat zde:


Zdroje: twitter.com/youngcules



Diskuze

smileyje pravda ze vedeni stoji za prd měli by vice využívat la masiismiley

19.01.2019, 12:08

Rikam to furt.
Bojan, Cristian Tello, Sergi Samper, Thiago, Grimaldo, Pedro a spousta dalších co čekají v B týmu na svou šanci by byli mnohem platnější než nějací kupovaní André Gomesové, Alcacerové, Alex Vidalové atd..

19.01.2019, 12:14
momo-9 Pajamen

problem je, že kedysi ked sme nakupovali tak sme kupovali TOP hrača na poziciu ktoru sme potrebovali. Teraz kupujeme lepší priemer a čakáme že budú TOP..a ono to samozrejme často nevychadza a zbytočne robia nahradnikov a berú minúty našim mladým

19.01.2019, 20:02
Creus Pajamen

Já s tebou samozřejmě souhlasím, ale taky se podívej, že Iniesta, Xavi, Roberto čekali na svou šanci třeba 2 roky a učili se od nejlepších, teď když je někdo nadějný a dělají s ním postupné kroky a ti frajeri chtějí buď hned do smlouvy, že budou v A týmu nebo půl roku nehrají a už utíkají, ta pokora a touha se vytratila a to je podle mě obrovský problém téhle generace a pak to vypadá, že La Masia je na ústupu

20.01.2019, 10:34

ani ja bohuzel ( ano vim ze nejsu dulezity 😀), kazdopadne tonbyl pro menpar let zpatky nepredstavitelne. valverdeho n vunec rad, ale toto se deje jakou dobu pred nim...

20.01.2019, 13:38

Tohle je evidentní několik let a bude hůř. A to není jen o Segurovi. Rád bych aby to nyní Aleña zvrátil, ale známe to...smiley

21.01.2019, 18:46

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat