Nelehký začátek kariéry mladičkého Mikayila Faye. Má opravdu hodnotu 5 milionů eur?

Nelehký začátek kariéry mladičkého Mikayila Faye. Má opravdu hodnotu 5 milionů eur?

Ukazuje se, že mladý obránce má za sebou vskutku neobvyklý úvod do velkého fotbalu. Fabrizio Romano před pár hodinami oznámil, že FC Barcelona podepíše 18letého Mikayila Ngora Faye. Senegalského středního beka, který přijít za 5 milionů eur plus bonusy.

Mikayil Faye začal své fotbalové dobrodružství v senegalském klubu Diambars FC, který měl smlouvu o spolupráci s Olympique de Marseille. Podle této dohody měl Faye přijít do Francie v okamžik, kdy dovrší plnoletosti. I když byl považován za velký talent, nakonec do země galského kohouta nezamířil.

Jeho agentem se totiž stal strýc. "Rodiče Fayeho byli v hiearchii až za ním," přiznal muž z blízkého okolí hráče. Strýc ho měl přesvědčit, aby odmítl trénovat s mateřským týmem a pracovat individuálně. Nový agent chtěl za každou cenu přimět Faye, aby opustil Senegal a odešel do Evropy, avšak dřív než mu bude 18 let.

Uspěl. Hráčův strýc se nicméně nemohl dostat do Evropy přes Senegal. Poslal tedy Mikayila přes Nigérii na starý kontinent, protože jedině tam mohl získat schengenské vízum do Belgie. Nikdo netušil, kde se hráč nachází, dokud ho novináři Sports News Africa nevystopovali v Chorvatsku, kde měl trénovat s Dinamem Záhřeb.

O obránce měly mít zájem kluby jako PSV Eindhoven nebo Marseille, ale strýc všechny nabídky odmítl. Portál Transfermarkt navíc neuvádí, že by Faye někdy hrál za Dinamo Záhřeb. Osmnáctiletý mladík má nyní na kontě čtrnáct zápasů v druholigovém NK Kustosija Záhřeb, jemuž se měl upsat letos v únoru až do roku 2027.

Přes všechny ty zmatky se Faye těší pověsti velkého talentu a zájmu velkých klubů. V posledních měsících to byl na radaru Borussie Dortmund nebo Chelsea. Vše však nasvědčuje, že nakonec zamíří do rezervního týmu FC Barcelona za překvapivě vysokou částku přes 5 milionů eur.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat