Ocenění LALIGA pro hráče FC Barcelona

Ocenění LALIGA pro hráče FC Barcelona Foto: X @FCBarcelona

Lamine Yamal byl vyhlášen nejlepším hráčem do 23 let, Gundo, Lewy a Araujo získali ocenění za účast v týmu sezony a Barça Femení získala cenu pro nejlepší ženský klub

Pozitivní večer pro FC Barcelona na předávání cen LALIGA, které se konalo společně s předáváním cen KAFD Globe Soccer Awards - Europe edition, z nádherného italského ostrova Sardinie. Hvězdy se sešly v hotelu Cala di Volpe, kde byli oceněni Barça Femení, Lamine Yamal, İlkay Gündoğan, Robert Lewandowski a Ronald Araujo.

Lamine Yamal, nejlepší hráč kategorie U-23

Barça získala ocenění LALIGA v kategorii nejlepší hráč do 23 let díky odchovanci La Masie, který zazářil v letošní sezóně. Nebyl jím nikdo jiný než Lamine Yamal, který měl v Xaviho týmu klíčovou roli a jako nejmladší hráč překonal mnoho rekordů.

Lamine Yamal si svými kousky získal přízeň fanoušků blaugrana i ocenění. Mezníky v podobě nejmladšího střelce La Ligy a nejmladšího asistenta La Ligy pomohly křídelníkovi blaugrany získat ocenění. Lamine Yamal odehrál v této sezoně La Ligy 2023/24 36 zápasů, ve kterých vstřelil 5 gólů, a cenu za něj převzala viceprezidentka FC Barcelona Elena Fort.

Mladou hvězdu blaugrana však čekalo ještě jedno ocenění, neboť byl brzy vyhlášen vítězem ceny „Emerging Player“ na KAFD Globe Soccer Awards - Europe edition, kde předstihl další mladé talenty jako jsou Jude Bellingham, Eduardo Camavinga, Rico Lewis, Kobbie Mainoo, Jamal Musiala, João Neves, Cole Palmer, Warren Zaïre-Emery a další blaugrana Pau Cubarsí.

Gundo, Lewy a Araujo v nejlepší 11 sezóny

Uruguayský obránce, německý záložník a polský útočník již byli zařazeni do „týmu sezóny“ La Ligy, který byl vyhlášen 17. května. Dnes si Lewandowski i Gündoğan převzali ocenění na italském ostrově v doprovodu viceprezidenta FC Barcelona pro sportovní oblast Rafy Yusteho.

Robert Lewandowski v ruce držel své ocenění a vysvětlil, že se při jeho přebírání cítí „velmi pyšný“. Když byl Gündoğan dotázán na svou první sezónu ve španělském fotbale, vysvětlil, že „sezóna zahrnovala mnoho emocionálních a fyzických vzestupů a pádů“, ale dále řekl, že „jsem se toho hodně naučil, také o sobě, a tuto první sezónu jsem si opravdu užil.“

FC Barcelona, nejlepší ženský klub

Stále se zapisují do historie. Vítězství v Lize mistrů na stadionu San Mamés, který byl zaplaven fanoušky blaugrana, završilo další skvělou sezónu FC Barcelona Femení. Čtveřice titulů Liga F, Copa de La Reina, Liga mistrů a španělský Superpohár se ukázala jako klíčová pro vyhlášení nejlepšího ženského klubu. Ocenění, které bylo předáno v rámci prvního ročníku KAFD Globe Soccer Awards - Europe edition, za ně převzal ředitel zodpovědný za ženský fotbal Xavi Puig. Ocenění znamená, že Barça Femení získala také medaili „Road to Dubai“, spolu s ostatními vítězi ocenění Globe Soccer - Europe edition, kteří teď všichni budou soutěžit na celosvětové akci.


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Ronald Araujo? Neuvěřitelné! Ten který nemá herní kvalitu, respekt, pokoru? Tohle se nepovedlo.

30.05.2024, 09:51
blaugrana tomise63

No popravde nechapem, co tam Araujo robi. Mal hroznu sezonu.

30.05.2024, 11:00

Já bych dal ocenění Aničce Lewandowske za nejlepší druhou polovičku.

30.05.2024, 12:36

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat