Oficiálně: Barcelona aktivovala klauzuli o zpětném odkupu Marca Cucurelly

Oficiálně: Barcelona aktivovala klauzuli o zpětném odkupu Marca Cucurelly

Katalánská Barcelona hlásí další, tentokrát staronovou posilu. Do jejího A-týmu alespoň dočasně přibývá Marc Cucurella, který strávil poslední rok v Eibaru, jenž za něj po konci hostování zaplatil 2 miliony eur. Dvojnásobek toho ale vrací mladého levého obránce k úřadujícímu vládci LaLigy.

Marc Cucurella bude v ročníku 2019/20 i nadále hájit modro-bordové barvy, ovšem tentokrát to bude v rámci Barcelony, kam se vrací za 4 miliony eur. Tolik stála klauzule o zpětném odkupu, kterou Katalánci aktivovali dnes odpoledne.

Přitom teprve před měsícem – na konci předcházející sezony – se SD Eibar rozhodl zaplatit dohodnutou klauzuli ve výši dvou milionů eur a nechat si hráče z Alelly nastálo. Do Baskicka zamířil Cucurella s jasným cílem – nasbírat více minut na hřišti pod záštitou špičkové úrovně.

Odchovanci Espanyolu, jenž měří 175 centimetrů se to povedlo a nakonec odehrál dohromady 33 zápas, z nichž 2 přišly v poháru a zbytek v lize. V obou soutěžích si připsal po jedné brance a tu ligovou dal právě Barce v posledním kole hraném na Ipurúe.

V Copě del Rey se prosadil ve 4. vyřazovacím kole proti Sportingu Gijón. Na reprezentační úrovni nastoupil v kategoriích do šestnácti, sedmnácti a devatenácti let a hlavně ve druhé zmiňované se mu dařilo, když v pěti utkání nasázel 3 góly.

Dodejme, že dvacetiletý hráč s tržní hodnotou 10 milionů eur, který za poslední rok hrál kromě levého beka také křídlo a dokonce středového záložníka, odehrál před svým odchodem do Eibaru 54 zápasů za rezervu napříč dvěma ročníky.

Jako junior byl součástí kádru, který postoupil do druhé ligy, kde si následně připsal 37 startů a jednu trefu. Za áčko pak Cucurella debutoval 24. října roku 2017 v pohárovém klání s Realem Murciou a nadcházející léto byl součástí áčka na letním turné po USA.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Hlavně ať ho neprodáme! smiley

17.07.2019, 08:57
Pajinos Tarja

viděl jsem ho i naživo i v několika sestřizích a je opravdu šikovný, čili by to byla škoda - ale je možné, že ho vzali jen proto, aby neodešel za ty 2 miliony a tu částku si určili nakonec vyšší ... ono přinejhorším je tam pořád Miranda a pokud mám aktuální info (což možná ne :D) tak v Juvenilu byli Iván Bravo, Antonio Sola a vlastně i ten Wagué tam dokáže naskočit (něco jako Palencia, který už je pryč) - ale tím nechci říct, ať se prodá, jako náhradník za Albu by mohl dostat příležitosti

17.07.2019, 10:37
Tarja Pajinos

Toho se právě obávám a myslím, že by to byl slušný prokauč, zvlášť pokud by se přitáhl někdo nový. Mně se právě hrozně líbil a když potřebujeme konkurenci k Albovi, tak nechápu, co se řeší. Miranda mě tolik nepřesvědčil a očividně se mu ani moc nevěří, z Juvenilu abychom pak někoho vytáhli...to by musel být zázrak. :D Ale samozřejmě se ráda spletu. smiley A k Waguému opět - proč tam cpát pravého beka, když můžeme mít tak dobrého levého...prostě neprodávat, alespoň jemu dejme prosím šanci!!! smileyKonečně se zdá, že by mohl prorazit někdo z akademie (i když ne čistý odchovanec) a my tam raději budeme pokukovat po někom za 50 mega... Ale jasně, to zas můžou být spekulace. :)

17.07.2019, 15:35

Bylo by krásné, kdyby byl jako náhradník za Albu, ale jak píše kolega nademnou. Možná si ho jen stáhli, aby ho mohli za dráž prodat. Navíc se obavám jeho nedostatku bránění, když celou sezónu v Eibaru hrál jako křídlo. K tomu čtu hodně spekulací o Firpovi z betisu, který je opravdu šikovný, ale zase by se tím zabilo par talentu z béčka, a jakože na krajních becich jich máme přetlak poslední dobou..

17.07.2019, 11:09

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat