Oficiálně: Carles Pérez míří hostovat do AS Řím, který má povinnou klauzuli o odkupu za více než 13 milionů eur

Oficiálně: Carles Pérez míří hostovat do AS Řím, který má povinnou klauzuli o odkupu za více než 13 milionů eur

Klebety posledních dní se staly skutečností. Mladý křídelník Carles Pérez odchází do Itálie, kde bude oblékat dres římského AS a to nejprve v rámci půlročního hostování, po němž Giallorossi musí hráče odkoupit a to za sumu 11 milionů eur + dalších 3,5 milionu v dodatcích.

FC Barcelona a AS Řím se dohodly na hostování Carlese Péreze do 30. června 2020 v hodnotě 1 milion eur. Italský celek mu bude platit i mzdu a v létě jej bude muset odkoupit za částku 11 + 3,5 milionů eur, přičemž si Katalánci ponechávají právo prvního zamítnutí jakéhokoliv budoucího přestupu a jeho případné dorovnání. Klauzule o zpětném odkupu totiž chybí úplně.

FCB veřejně poděkovalo hráči za jeho závazek a profesionalismus a přeje mu do budoucna jen to nejlepší. Teď již bývalý kmenový hráč rezervního mužstva debutoval v áčku 19. května roku 2019 při venkovním ligovém klání na Eibaru a v rámci této sezony už zaznamenal i první branku a to proti Betisu na Camp Nou, při výhře 5:2. Zároveň přidal i 3 ligové nahrávky.

Celkem stihl za hlavní výběr Blaugranas sehrát 12 utkání, ze kterých 10 bylo v LaLize, 1 v Copě del Rey a zbývající jedno v Lize mistrů, konkrétně pak na Stadio Giuseppe Meazza v Miláně, kde se dokázal i prosadit. Rodák z Granollers má podle portálu Transfermarkt tržní hodnotu 10 milionů eur a jeho smlouva, kterou podepisoval teprve vloni v září, mu měla vypršet za dva roky.

Dodejme, že tento levonohý pravý křídelník, který dokáže zahrát i na opačné straně, vstoupil do La Masie v roce 2012 a to z konkurenčního Espanyolu, před nímž ještě působil v regionálních celcích CF Damm a CF Vilanova del Vallés. Jednadvacetiletého Péreze, jenž měří 173 centimetrů, zastupuje agentura AC Talent a jde i o reprezentanta Španělska do jednadvaceti let.

Na závěr připomeňme, že do hlavního města Itálie dorazil fotbalista z Barcelony už včera – tedy ve středu a v den oznámení se krátce po deváté hodině ranní ukázal v areálu Villa Stuart, kde podstoupil zdravotní prohlídku, podepsal smlouvu a ukázal se v dresu s číslem 31. O konci v Katalánsku mu měl klub říct v pátek a sám hráč byl velmi překvapený tímto rozhodnutím.


Zdroje: fcbarcelona.com, twitter.com, transfermarkt.com



Diskuze

kde ostatní týmy prodávají nadějné mladíky za 50+ mil eur, tam je my rozdáváme za hubičku :(

30.01.2020, 16:44

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat