Oficiálne: Leo Messi zostáva v Barcelone (+video z interview)

Oficiálne: Leo Messi zostáva v Barcelone (+video z interview)

Portál goal.com priniesol rozsiahle interview, v ktorom Leo Messi prezradil dôvody jeho rozhodnutia.

Lionel Messi prezradil celému svetu dôvody, kvôli ktorým sa rozhodol pred istým časom odísť z Barcelony - a takisto prečo sa napokon rozhodol zostať v Barcelone - exkluzívne pre goal.com.

33-ročný Argentínčan, ktorý strávil v Katalánsku už vyše 20 rokov, 25. augusta spôsobil kolaps futbalových médií, keď oznámil, že chce odísť z Barçy ako voľný hráč vďaka svojej unikátnej klauzule. 

Vedenie ale ihneď namietlo, že klauzula vypršala v júni. Tým sa začala akási interná vojna medzi hráčom a klubom.

Messi akceptoval fakt, že musí zostať na Camp Nou, aby sa vyhol súdnym procesom proti jeho milovanému klubu. 

,,Keď som oznámil svoje rozhodnutie odísť z Barcelony svojej žene a deťom, bola z toho brutálna dráma," začal Messi rozprávať pre 'goal'.

,,Celá rodina začala plakať, moje deti odísť z Barcelony nechceli, nechceli zmeniť školy."

,,No pozeral som sa na to z iného pohľadu, chcem hrávať na čo najvyššej úrovni, vyhrávať tituly, súťažiť v Lige Majstrov. Môžte v nej vyhrať aj prehrať, keďže je to veľmi náročná súťaž, no v prvom rade treba byť konkurencieschopný."

,,Treba v nej bojovať a nie sa zosypať ako sa nám to stalo v Ríme, v Liverpoole a v Lisabone. Všetky tieto zlyhania ma prinútili premýšľať nad rozhodnutím, že je čas odísť."

Lenže túžba odísť a prijať novú výzvu bola ihneď zastavená prezidentom Bartomeuom, na ktorého adresu Messi povedal, že nedodržal sľub.

,,Myslel som si a vlastne bol som si istý, že môžem zdarma odísť, prezident vždy vravel, že na konci každej sezóny sa môžem rozhodnúť či zostanem alebo nie."

,,No teraz sa hneď opierali o fakt, že som to nepovedal do 10. júna, pritom v tom čase sme boli v polovici LaLigy vďaka pandémii."

,,A toto je dôvod, kvôli ktorému budem pokračovať v tomto klube. Budem tu pokračovať, pretože prezident povedal, že jediná cesta, akou môžem bez problémov odísť je, že niekto zaplatí 700 miliónov eur, čo je nemožné."

Bola len jedna cesta, akou Messi mohol zabojovať - ísť s týmto prípadom pred súd. Ale Leo odmieta túto cestu a tak zostane ďalších 10 mesiacov v katalánskej metropole.

,,Bola ešte jedna cesta - súdny proces," hovorí Leo. ,,Nikdy by som sa nešiel súdiť s Barçou, keďže to je klub, ktorý mi odjakživa dáva všetko, od momentu, kedy som sem prišiel ako 13-ročný."

,,Je to klub môjho života, mám tu všetko."

,,Barça mi dala všetko, ja som jej dal všetko. Viem, že ísť na súd proti Barcelone mi nikdy neprišlo na um."

Messi sa rozrozprával aj o srdcervúcej konverzácii so svojím synom Thiagom, ktorý nechcel z Barcelony odísť, zatiaľ čo vyzdvihoval ženu Antonellu, ktorá stála od začiatku za jeho rozhodnutím.

,,Mateo je stále ešte malý a neuvedomuje si, čo znamená ísť niekde inde a stráviť tam niekoľko rokov svojho života."

,,Thiago, no, ten je starší. Niečo započul v televízii a začal sa pýtať."

,,Nechcel som, aby bol nútený ísť bývať úplne inde, aby musel chodiť do školy v inej krajine a hľadať si tam nových kamarátov."

,,Začal plakať a opakoval 'Prosím, nechoďme', bolo to hrozné, vážne."

,,Bolo to pochopiteľné. Veď stalo sa to aj mne. Je veľmi náročné spraviť také rozhodnutie."

,,Milujem Barcelonu a nikde inde nenájdem lepšie miesto. Lenže, stále mám právo sa sám za seba rozhodnúť. Chcel som prijať nové výzvy. A hneď potom by som sa mohol vrátiť, lebo tu v Barcelone mám všetko."

,,Môj syn, moja rodina, vyrástli tu, sme odtiaľto. Nebolo nič zlé na tom rozhodnúť sa odísť. Potreboval som to, klub to potreboval, bolo by to správne pre všetkých."

,,Moja manželka, aj keď ju to vnútri veľmi bolelo, ma stále podporovala."

Zdrvujúca porážka 2-8 s Bayernom ale nebola dôvodom, prečo sa Argentínčan rozhodol odísť.

,,Povedal som klubu na čele s prezidentom, že chcem odísť. Hovoril som to celý rok. Veril som, že klub potrebuje nových mladých hráčov a považoval som svoj čas v Barçe za naplnený. No strašne ma to mrzelo, vždy som bol presvedčený o tom, že chcem kariéru dokončiť tu doma, v Barcelone."

,,Bol to veľmi ťažký ročník. Dosť som trpel na tréningoch, v zápasoch ale aj v kabíne. Všetko mi začalo pripadať náročné a zrazu prišiel čas, kedy som začal uvažovať nad novými ambíciami."

,,Nezačal som takto premýšľať až po zápase s Bayernom, to vôbec nie - už dlhú dobu som nad tým uvažoval."

,,Hovoril som to teda aj prezidentovi a ten mi vždy odpovedal, že po konci každej sezóny sa môžem voľne rozhodnúť či zostanem alebo nie. No napokon nedodržal svoje slovo."

Akt neslávneho poslania faxu bol považovaný za hanebný a trápny, ako pre klub, tak aj pre Messiho. No Leo povedal, že nechcel spraviť taký rozruch ani nikoho nahnevať, chcel len, aby jeho rozhodnutie o odchode bolo považované za oficiálne. 

,,Celý rok som opakoval prezidentovi, že chcem odísť, že chcem skúsiť inú ligu, nové výzvy. No on mi zakaždým odpovedal 'Porozprávame sa, ale nie ešte teraz, a toto, a tamto...', ale nič. Prezident mi nikdy nepovedal, čo si o tom naozaj myslí."

,,Poslanie faxu som považoval za spôsob vykonania rozhodnutia oficiálnym. Nechcel som ísť nejak proti klubu, to nie. Keby ho nepošlem, nič by sa nedialo. Veď v zmluve som mal ešte podpísaný ďalší rok."

,,Oponovali tým, že som to neoznámil do 10 júna, ale veď opakujem - boli sme v strede všetkých súťaží a nebola na to vôbec správna chvíľa."

Každopádne situácia vyústila až do Messiho frustrácie, kedy nepoznal názor nikoho z vedenia.

..Samozrejme, že to rozhodnutie bolo ťažké. Vždy som hovoril, že chcem byť navždy tu. Že chcem víťazný projekt a pokračovať vo vyhrávaní titulov v Barcelone, pomáhať jej vo vylepšovaní jej futbalového mena."

,,No pravda je taká, že tu nebol žiadny projekt už dlhú dobu, len sa vykrúcajú a plátajú diery. Ako som už povedal, vždy som myslel aj na blaho svojej rodiny."

,,Takže budem pokračovať v Barcelone a môj prístup sa nezmení; bez ohľadu na to, ako veľmi som chcel odísť. Spravím maximum."

,,Vždy chcem víťaziť, som súťaživý a nerád prehrávam. Vždy som chcel to najlepšie pre klub, pre šatňu i pre seba."

Barcelonské suchoty v európskych súťažiach trvajú už 5 rokov. Ronald Koeman je mužom, ktorý sa pokúsi vrátiť Barçu na vrchol.

,,Už vtedy som spomenul, že sme nedostali podporu potrebnú na to, aby sme dokázali bojovať v Lige Majstrov. No neviem aké to bude teraz. Je tu nový tréner, nové nápady."

Messi povedal, že ho ranili reči ľudí, ktorí spochybňovali jeho vzťah k Barcelone. No cítil podporu v okruhu jeho najbližších.

,,Necítil som samotu. Mám pri sebe ľudí, ktorí ma podporujú už veľmi dlhú dobu. To je pre mňa skvelé a posilňuje ma to."

,,No ranili ma niektoré reči, ktoré som počul od rôznych ľudí, od novinárov, reči o tom ako spochybňujú moje odhodlanie a vzťah k Barcelone. Pomohlo mi to vidieť v ľuďoch pravú tvár."

,,Tento svet futbalu je veľmi zložitý a je plný falošných ľudí. Zraňovalo ma, keď niekto spochybňoval lásku k Barcelone. Bez ohľadu na to, či niekedy odídem alebo nie, moja láska k Barcelone sa nikdy nezmení."

Messiho právnický tím bol presvedčený, že klauzula, vďaka ktorej mohol zdarma odísť po konci sezóny, bola stále v platnosti. Sám hráč odmietal tvrdenia o možnom súdnom procese.

,,Veľa vecí, ktoré bolo publikovaných proti mne ma bolelo, najmä tie nepravdivé. Hlavne správy typu, že by som išiel na súd proti Barcelone, aby som z toho benefitoval."

,,Takú vec by som nikdy nespravil. Opakujem, chcel som odísť a mal som na to plné právo, pretože môj kontrakt mal doložku, že môžem po konci sezóny odísť. Nebolo to tak, že som povedal 'Odchádzam a bodka'. Chcel som odísť a stálo ma to veľa."

,,Chcel som odísť, pretože som chcel prežiť svoje posledné roky kariéry šťastne. V poslednom období som v tomto klube šťastie nenachádzal."

Messi priznal, že v minulosti mal veľa možností na odchod z Katalánska, no pokračoval aj napriek viacerým lukratívnym ponukám.

,,Vždy som tento klub dával pred všetko ostatné. Mal som veľakrát možnosť odísť."

,,Každý rok som mohol odtiaľto odísť a zarábať ešte viac peňazí než tu v Barcelone. Ale vždy som tvrdil, že toto je môj domov. To som cítil a tak to aj cítim."

,,Predstaviť si, že je niekde lepšie než tu bolo ťažké. No cítil som, že potrebujem zmenu, nové výzvy." 

Leo teda bude pokračovať na Nou Campe, odhodlane a oddane.

,,Ako vždy sa pokúsim zo seba vydať to najlepšie. Pokúsime sa zabojovať o všetky trofeje."

,,Povedal som, že som mal ťažký rok, no je to nesprávne tvrdiť, keď si to porovnáme s ľuďmi, ktorí mali naozaj hrozné obdobie kvôli koronavírusu, s ľuďmi, ktorí stratili blízkych alebo rôzne iné dôležité veci."


Messi sa teraz začne pripravovať na začiatok sezóny pod vedením nového trénera Ronalda Koemana, kedy sa Barça pokúsi odraziť z akéhosi dna zo sezóny 2019/20, kde sa nedokázali Blaugranas dostať do finále Copa del Rey, zvíťaziť v LaLige a kde opäť zlyhali v Lige Majstrov.


Zdroje: goal.com



Diskuze

Takže Bartomeu by měl teď podle svého slibu rezignovat.....

04.09.2020, 18:22
felpod raval69

Jenomže - Barto nic takového neslíbil... smiley
On řekl, že pokud on je důvodem, proč chce Messi odejít, tak raději odejde sám. A že jestli mu Messi potvrdí, že v případě jeho rezignace na post prezidenta by zůstal v Barceloně, tak okamžitě podá demisi a půjde. Tak to bylo - a Messi na to reagoval tak, že žádnou demisi nechce a těch důvodů má k odchodu víc...
Jinými slovy - Barto mu to nabídl, Leo to odmítl... Nic víc.
Žádný slib v tom smyslu, že když Messi zůstane tak on rezignuje - nebyl...
(Nicméně - já pevně věřím, že sócios se probudili a těch 16tisíc podpisů na vyvolání vyslovení nedůvěry se v termínu easy sežene...)

04.09.2020, 18:48
raval69 felpod

OK

04.09.2020, 18:55

Hah, cele to vyjadreni je masakr. Barto uz proboha jdi.

04.09.2020, 18:31

Aj tak nerozumiem o čom to vlastne rozpráva. Pri každom spomenutom výbuchu bol súčasťou mužstva. A pri každom jednom sa ako prvý zosypal. Pokiaľ šli veci dobre bolo všetko v poriadku. Akonáhle sa niečo pokazilo, jeho sa to netýkalo lebo v podstate nemal okolo seba konkurencieschopné mužstvo. Toto nemá žiadnu logiku. To, že Alba, Suarez či práve Leo v kľúčových zápasoch sa psychicky zrutia dáva za vinu vedeniu ? Čo vlastne chcel ? Aby zaplatili za Neymara 400 mega len aby bol spokojný ? Aby tu každý rok došlo 5 hráčov ktory sú podľa neho ,, konkurencieschopný ? Ter Stegen, Semedo, Lenglet, Coutinho, Griezmann, Dembele sú Top hráči a kdekoľvek inde by boli hlavné hviezdy. Ako sa im po takom rozhovore teraz pozrie do tváre ? Keď vyhlási , že sú nedostatocne kvalitný ?

04.09.2020, 18:38
Raduz Andreas

Andreasi!
--
smileysmileysmiley

04.09.2020, 18:48
El_mirro Andreas

Koncept neznamená nakúpiť iba kvalitných hracov. Projekt s identitou a koncepciou znamená nechať všetky športové kompetencie trénerovi a jeho odbornému tímu. Podržať ho pri dôležitých rozhodnutiach (ako bolo treba podržať Pepa ked chcel v 2012 prebudovať mužstvo, miesto toho mu priviedli Fabregas lebo chceli a už vyjednávaní Neymara, ktorého nijak zvlášť nechcel, a nakoniec ho kúpili pokutnym spôsobom za nehorázne prachy rok predtým ako mu mala vypršať zmluva v Santose). Koncepčné pracovať pri nákupoch hráčov, napr. nekúpit Coutinha ako náhradu za Iniestu (vyjednávali s nim dávno predtým ako bol Valverde trénerom, čiže názor budúceho trénera ich vôbec nezaujímal) , aj keď je jasne, ze to nie jeho post, alebo Griezmann a, ktorý sa už pri plytkejsej analýze javí nekompatibilne pre našu hru. Nakupuješ do Béčka brazílske rychlokvasky do mrazničky kvôli vlastným obchodom (aká náhoda že ten kriminálny podvodník-la sonrisa de Ronaldinho- Rosell tam ma desiatky rokov svoj biznis), nekúpiš de Ligta lebo si to Pique chce hrať vsetko, nepredás za super prachy Rakitica keď je jasne za zenitom, aby si ho za rok a pol daroval Seville, spravíš cigansky veklslacky obchod s Arthurom a Pjanicom.
A spravíš nadpracu keď podjebavas vlastných hráčov cez fakeucty na sociálnych sieťach..

Ano, aj Messi je zodpovedný, chránil Valverdeho (co napr s Luchom nikdy nespravil, azda kvôli prísnemu charakteru Enriqueho), aj kvôli neschopnosti vidieť, že skutočne naj futbal hral Messi v MVP a nie MSN, že príchod Neymara je do neba volajuca blbosť, alebo jeho naviazanie sa na Suareza, kedy to v hre bolo cítiť ignoraciou spoluhráčov.

V 2010 Zdedili najlepší klub sveta a za 10 rokov z neho spravili karikatúru a bordel.

04.09.2020, 21:02

A ďalšia vec, Walker, Ederson, Gundogan, Rodri ...o čo su lepší ako Ter Stegen, Semedo, Dembele, Griezmann, Coutinho, Puig, Pjanic De Jong? Veď to mužstvo potrebovalo hlavne vodcovské osobnosť a usmerniť a toto mal robiť kapitán mužstva. Miesto toho pri každom vážnejším probléme pustil hlavu cez plece a tváril sa že ho to nezaujíma čo sa deje. Toto je proste výsmech .

04.09.2020, 18:42

Andreasi!
--
smileysmileysmiley

04.09.2020, 18:48

Bartomeu rezignace!

04.09.2020, 18:52

Tak nejlepsi hrac v historii klubu odejde za rok zadarmo, nejhorsi vedeni v historii klubu!

04.09.2020, 18:55

A taká vsuvka. V tomto rozhovore tvrdí, že chcel opustiť Barcu už po minulej sezóne a dal to vedieť aj vedeniu. Tak ak má takých skvelých právnikov , prečo tu klauzulu neaktivoval toho 10.6. či do kedy sa to malo aktivovať? Kľudne mohol tak ako Wilian či Pedro v Chelsea dohodnúť dodatok , kde by sa dohodli na spolupráci do ukončenia sezóny pre pandémiu. A právne by bol krity a voľný. Umocnil sa vo mne pocit, že toto divadlo je z jeho strany predvolebná hra a nedal by som ruku do ohňa , že v tom má prsty Font.

04.09.2020, 19:05

Jak ted budou ti lidé co podporovali mimo jiné i článek o tom že Messi nás všechny podvedl a je to žoldák dál fandit týmu potažmo i Messimu když je tu pořád ta "krysa" ? (Koho to zabolelo když si to uvědomil?)

04.09.2020, 19:09
Andreas Biscuit

Popravde, fandím Barcelone. Lea som zbožňoval až do sezóny 16/17 . Akonáhle sa Valverde rozhodol, že celé smerovanie klubu hodí na plecia Messimu a celú hru prispôsobí práve len jemu, prestalo má baviť ho sledovať. Bolo síce pekné, že individuálne mal krásne štatistiky ale herné to mužstvo brutálne trpelo. A po tomto extempore ktoré teraz predviedol, ja nič ja muzikant, mi je u prdele či tu ostane alebo pôjde. Tak ako teraz zhodil celé mužstvo a klub len aby si zachoval nejakú tvár lebo mu došlo že to posral. Proste celé , čo roky budoval zahodil behom dvoch týždňov. A môže byť vedenie ale chce, ak raz mám rád ten klub tak to preukazem a nie len dristam pre goal.com. Buffon s Del Pierom si čo mali myslieť o vedení , keď ich pre korupciu odjebali do druhej ligy ? A oni napriek tomu zdvihli hlavu a doviedli mužstvo tam kam patrí.

04.09.2020, 19:19
Biscuit Andreas

Tak jak to je ? Jednou je to byznys a pak zase nehynoucí a neporušitelná láska ke klubu ? Pokaždý si to někdo píše tak jak se mu to hodí.... Mě Messiho baví sledovat a bude vždycky když bude mít to svý fotbalový myšlení....říkal že chtěl odejít už dřív ne po porážce s Bayernem ...... mužstvo trpělo protože Messi.....nemyslím si .... tohle se mi jeví jako celá prohnilá konstrukce .....a pořád ještě je to jeho zaměstnání a byl tam 20 let....kdo poblíž jeho levlu vydržel někde dýl? A 20 let je ti málo na důkaz respektu a úcty k týmu ? Ty fakt nevidíš jak je to směšný ??

04.09.2020, 19:31

Mínusy beru jako špatně svědomí smiley

04.09.2020, 19:13
Sonyccc Biscuit

Mínusy spíš ber, že fakt píšeš blbosti :-)

04.09.2020, 19:18
Biscuit Sonyccc

Tak mi řekni jak se dá někdo nazvat žoldákem pokud je v jednom týmu 20 let? Řekni mi, jak se dá špinit a odvrhovat někoho kdo tolik let bavil fotbalem na takovým levlu kterej nemá obdoby ? Jak někdo může jeho neuskutečněný přestup přirovnávat k Figovi ? Jestli ti nedochází co za nechutný kecy se tu objevilo tak se nemáme o čem bavit.

04.09.2020, 19:24
Sonyccc Biscuit

Každý má právo na svůj názorsmileyZ polovinou příspěvku ve statusech nesouhlasím, ale za tohle si Může tak trošku sám Messi.. Žádné takové myšlenky ( blbosti ) by si neviděl.. Messi měl od začátku komunikovat s fanoušky, nebo dat nějaké vyjádření..
A mohlo to možná vypadat dneska taky úplně jinak a mohl dávat rozhovor už za jiný klub :-)) A Barca mohla mít cash a začít budovat..Akorát zbytečná kaňka. Ano, Bartomeu jako prezident - ho k nám poslal určitě Eduardo Pérez :-)))
Ale Messi zůstává a třeba tohle vše nakonec týmu pomůže, nevím jak ale pomůže.. A Barca bude valec :-)
A nebo to bude průser 😀

04.09.2020, 20:09
Biscuit Sonyccc

Takže problém je to že to nekomunikoval s fanoušky ..... to jediný ti vadí z toho co tu ted čtu.... no a nenapadlo tě že prostě sám nevěděl jak se to vyvrbí ( protože jak je v rozhovoru uvedeno, říkal mu to ale on říkal že to pořešíme to potom atd.) Nebo prostě sám nevěděl jak to dopadne a dávat do médií všechny myšlenky jen proto aby komunikoval je blbost.... působilo by to že neví co chce a že je blbeček co si neumí nic promyslet .... navíc zrovna Messi je evidentně introvert a (no aspoň podle mě sice naprosto nepodloženě, tak trošku fotbalový autista) takže pro něj ty projevy do médií jsou složité né kvůli aroganci ale kvůli povaze.....Dávat mu to za vinu i když mu říkali, že si po každé sézoně bude moct říct co a jak dál..... je to legenda co nemá obdoby a oni pak budou řešit to jestli to řekl oficiálně před nějakým datem nebo až po nějakém datu....lol.

04.09.2020, 20:51
Sonyccc Biscuit

Konečně vyjádření, které mělo přijít už dávno :-)

04.09.2020, 20:13
stockey Sonyccc

Asi si si nevsimol ze pocas rokovani nikto ziadne vyhlasenia nedava. Co by to boli za rokovania a ake by mali za stolom moznosti keby sa pomedzi to davali intervia? Zvlast ked este ani nevies ako to cele dopadne? Buscuit ma uplnu pravdu, uz po x ty krat sa ukazalo aky je kto fanusik. Messiho nazvat zoldakom, ze odchadza pre prachy ci ze jeho otec je trouba iba na prachy prekrocilo vsetky medze. To nie je nazor, to je nevazenie si niekoho obrovskej prace ktoru odviedol.

04.09.2020, 20:31

Nic jinyho jsem necekal. Nebyla jina moznost z obou stran. Je otazkou jak do toho pujde s vedomim, ze striha metr.

04.09.2020, 19:15

Právo bylo na straně Messiho, mohl podle smlouvy odejít zadarmo po každý sezóně a sezona skončila posledním zápasem(Bayern) ikdyž se ne jeho vinou protáhla, takže tady nějaký datum nehraje roli, jenže Bartomeu je potkan. Jak Messi řekl tohle vedení je pohroma. Jestli má Bartomeu koule tak odstoupí, jenže to neudělá, protože to je potkan.

04.09.2020, 19:15
Ihsahn antimadrista

Jen se bojim,aby se teď nakonec nezabrzdili odchody Vidla Suareze a Umtitiho,jelikož tuhle obměnu potřebujeme jako sůl.

04.09.2020, 19:19
Ihsahn antimadrista

Jen se bojim,aby se teď nakonec nezabrzdili odchody Vidla Suareze a Umtitiho,jelikož tuhle obměnu potřebujeme jako sůl.

04.09.2020, 19:19

Nakonec je to dobře, bartomeu potřeboval prachy a ty teď nedostane, bude v historii psanej jako president kterýmu odešel nejlepší hráč zadarmo, takhle se mu Messi pomstí smiley

04.09.2020, 19:24
Thorin antimadrista

Právě, že nebude. Buď bude vyjádření nedůvěry teď, anebo v březnu budou nové volby. V každém případě Barto půjde a pokud Messi po sezóně odejde, tak to bude pod novým vedením

04.09.2020, 19:48

Už sme rozobrali asi všetko. Chcem iba povedať, že som rád, že Leo sa rozlúči s fans na Nou Campe tak ako sa patrí. Bol som strašne sklamaný z predstavy, že Leo odíde bez rozlúčkového zápasu a bez potlesku plného Nou Campu. Som veľmi zvedavý aká sezóna to bude.

04.09.2020, 22:16

A vite co??pojdte si proste uzit mozna posledni sezonu Lea tady!Vzdyt prece at je to jak chce dokazal nam vsem vykouzlit usmev na tvari a bavit nas svym umenim x let...

05.09.2020, 01:45

Mám velkou radost už jen proto, že minimálně další sezónu uvidíme v našich barvách nejlepšího hráče všech dob. Navíc může překonat Xaviho rekord v počtu zápasů. smiley

05.09.2020, 07:28
marek99 Michec
Senior editor

smileyPresne tak... A hlavne rekord Pelého v počte gólov za jeden klub smiley

05.09.2020, 08:18

"A toto je dôvod, kvôli ktorému budem pokračovať v tomto klube. Budem tu pokračovať, pretože prezident povedal, že jediná cesta, akou môžem bez problémov odísť je, že niekto zaplatí 700 miliónov eur, čo je nemožné." Takže zůstává proto, že musí a né proto, že chce. Toto nebude dělat dobrotu v kabině. Znechucený Messi, který "ponížil" své spoluhráče, že nejsou dost dobří a konkurenceschopní. Bojím se, že to bude další sezona plná zklamání a problémů. Už vidím, jak teď všichni bojují za Messiho, aby ještě něco vyhrál po tomto všem.

05.09.2020, 09:31
raval69 larnel

Asi jsem naivní, ale věřím, že tomu takto být nemusí. Že to všechno je lekce i pro Messiho. V tom rozhovoru byl nebývale otevřený. Byl tam smutek, nářky, ale i úleva. Neberu to tak, že ponížil spoluhráče. Vždy tyhle věci říkal v první osobě množného čísla. Naopak, může se stát, že spoluhráči v něm konečně uvidí i (chybujícího) člověka. Přestanou se ho bát. Hodně teď bude záležet na Koemanovi. Leo by se měl vzdát kapitánské pásky. Tu bych dal Piqueovi. Ten je na tuhle roli beztak daleko vhodnější.
A proč by měli všichni bojovat za Messiho? Měli by bojovat za tým a všichni se koncentrovat primárně na svůj vlastní výkon. Pokud jim tohle Koeman dokáže dostat do hlav, je šance.

05.09.2020, 09:53

Musíme si ale uvedomiť jednu vec. Leo proti nám fanúšikom nič nemá. Je si vedomý všetkého, čo mu Barcelona dala a ako pri ňom vždy fanúšikovia stáli. Len je proste znechutený z toho, kam to celé posledné roky smerovalo, čo ho chápem. Vedenie spravilo viac zlých krokov, ktoré ho nútili premýšľať nad odchodom. Viem, mnohým sa mohlo zdať, že Leo sa chová ako zbabelec, že uteká z bojiska, ale je to hlúposť. Tento klub má rád, fanúšikov si cení, len chce, aby klub kráčal lepšou cestou. Či už Leo o rok odíde alebo nie, ďakujem mu za všetko, za všetky tie úžasné športové zážitky, ale ešte sa s ním pochopiteľne nelúčime. ;-)

05.09.2020, 12:42

Fajn, takže ještě jedna sezóna pro tým, budou se vylepšovat statistiky a překonávat rekordy legendou. To přežijeme, i když se mělo myslet spíš na budoucnost, kterou Leo ani tým sestavovanej kolem něho v Barceloně nemá.

05.09.2020, 13:02

Hlavně si nemyslím, že je nutné hned uvažovat o tom, že to je jeho poslední sezóny v Barce. na jaře přijde nové vedení a někteří mají v kampani, že přivedou Xaviho a post trenéra. V několika zprávách bylo, že právě pod nám by chtěl Messi hrát. Za sezónu se může stát hodně věcí. Upřímně si nemyslím, že je 100% jistota, že je to jeho poslední sezóna.

05.09.2020, 13:46

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat