Oficiálně: Mateu Alemany k 30. červnu opustí Barcelonu

Oficiálně: Mateu Alemany k 30. červnu opustí Barcelonu

Klub včera zveřejnil překvapivou zprávu, ve které oznámil, že Mateu Alemany k 30. červnu v Barceloně skončí.

Alemany toto rozhodnutí oznámil prezidentovi Laportovi i přesto, že mu stávající kontrakt končí až příští rok. Zároveň se však zaručil, že s klubem dokončí celé letní přestupové období. Podle posledních informací měl Alemany dostat velmi lukrativní nabídku od Aston Villy, které Barcelona nemohla konkurovat. 

Dále se hovoří o tom, že Alemany neměl souhlasit s prodloužením smlouvy s Busquetsem a Robertem a jeho myšlenkou bylo více sázet na mladší hráče. Rovněž se mu neměl zamlouvat možný návrat Lionela Messiho. Spolu s Jordi Cruyffem nebyli v poslední době spokojeni se situací v klubu a mezi členy představenstva. 


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Myšák
Systémový administrátor

Za mě naprosto pochopitelný krok, ale nevím teda, jakým stylem chce dotáhnout přestupák…

Btw v tomhle aktuálně jezdí, klub evidentně šetří, kde se dá 😀
i.imgur.com

03.05.2023, 08:41

Pokud nepřijde místo něj někdo stejně rozumný, jsme v háji. Kvalitní přestupový tým je v každém klubu základ a pokud není dostatečně silný a o přestupech rozhoduje převážně prezident klubu, můžeme taky dopadnout jak Chelsea.

03.05.2023, 14:36
absint karlos

A já si zas myslím, že se tato pozice zbytečně přeceňuje. Alfou a omegou je skauting. Samozřejmě v kombinaci s trenérem, který ví, co chce.

03.05.2023, 16:54
cechoma absint

Jenže to by mělo být právě v kombinaci se sportovním ředitelem. Sportovní ředitel by měl dát klubu tvář po sportovní stránce a na základě toho také vybrat trenéra a s ním následně spolupracovat, ale ne se řídit jen podle něho. No a tady se neshoduje sportovní ředitel s postojem trenéra a prezidenta, kteří si to svoje protlačili, tak odchází.

To byl třeba obrovský problém Sparty. Neměli jasnou koncepci od vedení, střídali trenéry a kupovali hráče podle trenérů.

04.05.2023, 08:54
absint cechoma

Co znamená tvář po sportovní stránce? Mně to zní jako líbivá fráze pro média, ovšem netuším, co si pod tím mám představit.
Jinak trenéra vybrali fanoušci, resp. prezident.
A že má spolupracovat s trenérem, ale neřídit se jen podle něj, to je právě práce pro skauty. Trenér si řekne, jaký typ hráče potřebuje, případně dá konkrétní jméno, a skauti by pak měli říct, nakolik tento hráč splňuje trenérovy požadavky a nakolik se hodí do systému. K tomu přidají hodnotu, načež se podle finančních možností klubu a požadavků protistrany rozhodne, jestli se takový přestup vyplatí.

04.05.2023, 13:04

Nojo bohužel další co chce💸💸 a nemá ❤️❤️

04.05.2023, 13:22
zaky94 F4RE

Ty chodíš do práce vydělávat kvůli srdíčku?

04.05.2023, 19:40
Caltic8 zaky94
Administrátor

Spousta lidí to tak skutečně dělá :) Kromě toho, tohle mi nepřijde jako fér srovnání. Pro normálního člověka je čtyřnásobek (i dvojnásobek) mzdy změna života. Pro milionáře je to něco jiného.

Na druhou stranu vždy říkám: nesuďme lidi, kteří ty miliony měsíčně fakt vydělávají, že jsou jen na prachy a že na jejich místě by se ten běžný chudák Čech držel svých pevných morálních zásad. Navíc kdyby šlo ve fotbale jen o peníze, ty největší hvězdy by odcházely do Asie v houfech, což se naštěstí neděje.

A hlavně, co se týče Alemanyho: jemu fakt odchod nelze vyčítat. Zaprvé pokud má nějakou vizi a cítí, že ji nemůže uskutečnit kvůli vizi vyššího managementu nebo trenéra, je logické odejít někam, kde se bude moct realizovat. Zadruhé není to žádný "odchovanec", žádný celoživotní culé. Navrch má dostat 5–6 M eur ročně místo současných 1.2 M, a to v profesionálnějším prostředí anglického fotbalu. To bych si taky rozmyslel, byť patřím k těm, kteří radši berou menší peníze někde, kde se jim líbí víc.

Je docela škoda, že odchází, protože po dlouhé době vypadal jako kompetentní člověk na svém místě. Na druhou stranu, jak psal cechoma, žádný zázračný spasitel to taky nebyl. Potřebujeme vybudovat dlouhodobě udržitelný projekt jak po stránce sportovní, tak finanční, čemuž jsme se s Alemanym zas tolik nepřiblížili. Rozhodně ne tak, jak mnozí naznačovali loni. (Ovšem je třeba podotknout, že neměl dost času. A pak prostředí takového klubu určitě přináší nepřekonatelné překážky.)

07.05.2023, 13:37

Myslím ze to není o tom, že by Alemany nějak potřeboval vždy prosadit svou. Spíše jde o to, že nesouhlasí s celkovým konceptem. Například Xavi strašně moc chtěl Ferrana....kde je Ferran teď? Za mě Xavi neumí vytáhnout z hráčů maximum a o tom že baziruje na Busim ani nemluvím. Pokud nezměnime koncept, tzn. Vynechat Busiho ze základu, není šance, že bysme se dostali do čtvrtfinále LM.

05.05.2023, 00:02

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat