Oficiálně: Philippe Coutinho odchází hostovat do Bayernu

Oficiálně: Philippe Coutinho odchází hostovat do Bayernu

Na twitterovém účtu se objevila informace o hostování Philippa Coutinha v mnichovském Bayenru, kam míří z Barcelony po roce a půl dlouhé štaci. Vše potvrdil generální ředitel obhájce bundesligového titulu, Karl-Heinz Rumenigge po úvodním zápase nového ročníku s Herthou.

FC Barcelona a FC Bayern Mnichov se dohodly na transferu Philippa Coutinha v rámci hostování z prvně jmenovaného celku do druhého, po kterém bude mít německý klub možnost brazilského reprezentanta odkoupit nastálo. Oficiální web a sociální sítě katalánského giganta pak zatím o tomto přesunu neinformují a věnují se dnešnímu zápasu na půdě Athletic Clubu, jenž skončil porážkou 0:1.

Očekává se, že se v příštích hodinách oznámí na obou stranách zbylé detaily a Coutinho, který vše odstartoval už v průběhu zápasu zahájením sledování oficiálního účtu Bayernu na Instagramu, v příštích dnech dorazí do Mnichova, aby zde podstoupil lékařskou prohlídku. Podle informací deníku Sport zaplatí za tuto zápůjčku Bayern 20 milionů a klauzule o trvalém odkupu činí 120 milionů eur.

Mohu potvrdit, že jsme se ve středu s Hasanem objevili v Barceloně a dosáhli jsme dohody s klubem i hráčem. S Coutinhem už jednáme nějakou dobu a nezáleželo na jeho jméně, nýbrž pouze na jeho kvalitách,“ pravil Karl-Heinz Rumenigge po prvním utkání Bundesligy v sezoně 2019/20, ve kterém Bavořané remizovali proti Herthě Berlín 2:2.

Chtěl bych rovněž poděkovat FC Barceloně. Zatím stále chybí nějaké detaily, ale jsme velmi rádi, že přivedeme takového hráče do Bayernu,“ dodával právě sportovní ředitel Hasan Salihamidžič. A nakonec se vyjádřil i trenér Niko Kovač. „Jsem toho názoru, že se na přivítání takto špičkového hráče v této lize může těšit nejen Bayern Mnichov, ale také kompletní Bundesliga a celé Německo.

Dodejme, že Coutinho přešel v lednu roku 2018 z Liverpoolu do Barcelony a stal se druhou nejdražší posilou po svém krajanovi Neymaru Júniorovi, jenž se má do Katalánska vracet. Předtím hrával za Espanyol, Inter Milán a Vasco da Gama ve své rodné domovině. V barvách reprezentace Brazílie si připsal 56 startů, v nichž nastřílel 16 branek.


Zdroje: fcbayern.com



Diskuze

Když to čtu, chce se mi brečet... smileykoupíme hráče za 150M a pak jde na hostování, zatímco bojujeme o Neymara za dalších 100M + hráče smileyach jooo

17.08.2019, 08:50

Dokud nejsou známy finanční podmínky hostování, těžko tohle hodnotit. Může nastat nespočet scénářů. Vrátit se za rok bezcenný, vrátit de za rok jinému trenérovi do zálohy, zazářit a zaplatit se (podle výše opce).

Na druhou stranu, pokud by měl vinou trenéra sezónu prosedět/nastupovat v 70. minutě na křídlo, tak nemá cenu ho platit a ušetří se přes 30 milionů.

17.08.2019, 09:43

Je mi toho kluka líto..
Odejde z nejfotbalovějšího týmu v anglii aby si splnil svůj katalánský sen,
a my z něho děláme šaška na křídle, či na střídačce a ještě ho pošlem na hostování den před začátkem ligy...

17.08.2019, 10:26
Klokanomet Pajamen

A on ze sebe dělá šaška svými tragickými výkony, střelami do obránců a zacpáváním uší na domácím stadionu. Chudák.

17.08.2019, 18:45

Val, val a už sa nevracaj!!!smiley

17.08.2019, 18:44

Jeo to nejlepší řešení pro klub (z finančního hlediska) i pro hráče (pod Valverdem by nikdy nehrál na své pozici, takto bude hrát ve špičkovém evropském klubu a věřím, že Niko Kovač ho dá kam patří).
Možná je pro mne těžko pochopitelné, že odmítl Tottenham a mohl jít do ligy, kterou dobře zná a kde by byl opět hvězda během pár kol. Ale třeba je Coutinho dobrodruh (fakt ho neznám osobně, hehe) a chtěl poznat novou soutěž...
V každém případě - dobrý krok ode všech!

18.08.2019, 10:37

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat