Oficiálne: Samuel Umtiti predĺžil kontrakt

Oficiálne: Samuel Umtiti predĺžil kontrakt

FC Barcelona a Samuel Umtiti uzavreli dohodu o predĺžení zmluvy do 30. júna 2026. Kľúčovým faktom je, že francúzsky obranca súhlasil so znížením platu, ktorý mal zinkasovať počas nasledujúceho 1 a pol roka - teda počas obdobia platnosti minulej zmluvy.

Tento krok pomôže klubu zvýšiť "kvótu finančného fair-play" a teda konečne zaregistrovať novú akvizíciu - Ferrana Torresa.

Klub verejne ďakuje Samuelovi za preukázané gesto a profesionalizmus.

Niektoré médiá informujú, že klub aj tak bude sledovať prípadné ponuky za Umtitiho. Barcelona by mala vďaka tomuto kroku ušetriť desiatky miliónov eur.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Tymto si urcite naklonil fanusikov. Ale v Barcelone hravat sj tak nebude. Nemá tu miesto

10.01.2022, 12:44
MilanBalage BARCELONA NAVŽDY

Souhlasím, nemá u nás místo.
V jeho případě bych akceptoval jakoukoliv nabídku. Na jaře bych mu dal proti slabším týmům víc prostoru, aby se případným zájemcům předvedl a v letním okně sbohem. S tím prostorem pro něj to ale rozhodně není nutno přehánět..
Dobrá zpráva je především registrace Ferrana.

10.01.2022, 15:06

To som rad. Pekne gesto. Snad si ho uz bude môcť dovoliť väčšina a v lete mu zakyveme.

10.01.2022, 12:44

Tak a máme Lengleta a Umtitiho pod smlouvou do roku 2026.SUPER!!!Celá Evropa nám závidí.Neušetříme skoro nic (cca 10=%)jen platby rozložíme do více let a ještě děkujeme.

10.01.2022, 13:43
karlos René

Tímto podpisem ušetříme 50M. Což je opravdu dost, né 10%.

10.01.2022, 14:16
René karlos

Podle Gerarda Romera souhlasil fotbalista se snížením mezd o 10 %. Javi Miguel zase hlásí, že Umtiti měl vydělat 25 milionů za rok a půl a po prodloužení smlouvy dostane za čtyři a půl roku 30 milionů

10.01.2022, 14:37
Pajinos René

Romero smileysmileystejný komediant jako teď ten klaun co si hrál na to jak ví Piquého příjem - a jako všichni novináři v Katalánsku snad

10.01.2022, 14:46
René Pajinos

Komedianti to jsou ale napsat že tímto ušetříme 50 mio je super 3,14čovina.

10.01.2022, 15:20
karlos René

Čistě teoreticky to tak vychází, reálné číslo je samozřejmě jiné.👍

10.01.2022, 15:46
René karlos

ani teoretický to nevychází řekl bych taková babišovina.Schodek si naýším na šílených 500miliard ale dluh je 420 tak jsme 80 ušetřili.

10.01.2022, 16:14
absint René

Přesně tak. Zaplatíme mu za to sezení na lavici +- stejně a ještě mu potupně děkujeme. Kdyby ukázal "gesto a profesionalismus," prostě by se sbalil a vypadnul za míň peněz jinam. No pěkně si s námi vytírá zadnici, hajzlík.

10.01.2022, 14:49

Coutinho, Umtiti, Dembele. Tři hráči, kteří měli táhnout Barcu ještě dalších x let, ale zranění bylo proti. Je to škoda.

Nebudu spekulovat, jestli Umtiti Barcu zneužívá, jestli by měl táhnout a podobně. Ale upřímně, hůře než Mingueza nehraje.

10.01.2022, 20:19
absint cechoma

A v porovnání s van Dijkem si stojí jak? Platově jsou na tom zhruba stejně, tak proč ho srovnávat s Minguezou?

10.01.2022, 20:26
cechoma absint

S van Dijkem? Jiný tým, jiná liga, jiná situace. To přeci nejde porovnávat :D A pokud tedy bychom měli hledět na výplatu, tak v případě stejných výkonů by měl dostávat více šancí ten, který má dostává více peněz. Aby se teda zaplatil a dostal do lepší formy. A to v tomhle případě neplatí. I když chápu, že na kraji obrany Umtiti už vůbec ne. Ale ve 3 obráncích by měl dostat určitě šanci namísto Minguezy.

Já jsem pro odchovance a nákupy hvězd jen v krajním případě, ale když už ho v týmu máme, tak by odchovanec neměl dostávat přednost jen proto, že je to odchovanec.

11.01.2022, 14:49
absint cechoma

A dostává přednost jen proto, že je odchovanec? Trenéry střídáme jak ponožky, ale s Umtitim zatím žádný nepočítal, čím to bude?
Jen v LaLize je x lepších stoperů, které seženeme za pár mega a desetinový plat. Umtiti patří mezi nejlépe placené obránce na světě, není se však schopný dostat do sestavy ani přes průměrného Lengleta, nezkušeného Arauja, věčně chybujícího Erica či stárnoucího Piquého.
Fakt nechápu, kde se pořád ti jeho obhájci berou, kdyby byl na jeho místě Roberto nebo Coutinho, to už by na ně snad fanoušci páchali atentáty. Tak ještě někdo, prosím, napište, že chudák nedostává šanci.

11.01.2022, 15:55
cechoma absint

Lol aby ti nepraskla cévkasmileyProstě Mingueza hraje strašně, ale to nevadí že jo. Je mladej a moc nestojí, tak v pohodě. Ale Umtiti, ten co si to dovoluje. Na kvalitu by měl být stejný metr. To, že mu agent vyhadal na minulém vedení takový plat je úplně na jinou debatu. Nejsem jeho zarputilý obhájce, ale nesnáším neobjektivitu a ten shitstorm co se kolem něj točí. Mingueza hraje pořád a je horší a horší a nevšiml jsem si, že by to byl pro vás takovej problém.Ale jsou, vadí vám ta vyplata ok. Tak dáme 10 hráčům z ulice pár euro a bude v pohodě, že hrajou hovno, když mají tak nízký plat :-D

12.01.2022, 08:52
absint cechoma

Jaký stejný metr? Sorry, ale takové bláboly jsem tu snad ještě nečetl. Takže v naší finanční situaci, kdy má (resp. doteď měl) Umtiti naprosto šílený plat a měl by tak být naprosto jasným členem základní sestavy a tahounem celého týdnu, ho budeme srovnávat s mladíkem, který by měl mít roli až 6. stopera, tedy dostávat se do zápasů pouze sporadicky. Nehledě na to, že ještě minulou sezónu měl Mingueza docela slušnou, takže se dá mluvit o (pro mladíky typickém) výkyvu formy, zatímco náš francouzský kamarád už leští lavičku pár let.
Rozdíl je v tom, že když bude hrát Mingueza a Umtiti půjde pryč, bude to sice stát za h*vno, ale za pár let ušetříme jen na jeho platu dost peněz na příchod nového top stopera. V opačném případě, tedy že Mingueza odejde a Umtiti bude hrát, to pouze bude stát za h*vno, ale neušetříme skoro nic.
Jasně, na hráče s vyšším platem je logicky vyšší tlak, očekávání, tak to bylo, je a bude. Ti nejlépe placení by měli být tahouny týmu, pokud ne, musí odejít. Připadá mi to, jak kdybych se hádal s malým děckem.

12.01.2022, 14:30

Mne sa strašne páči, ako všetci toto kritizujú, pri čom by mali Alemanymu bozkať ruky. Že dokáže v tomto kľučkovať a prichádzať s riešeniami.

Môžte mu nadávať ako chcete, ale proste má platnú zmluvu a nikto na svete ho nemôže donútiť, aby tú zmluvu rozviazal sám od seba alebo znížil. Podobne ako vy by ste nikdy nešli so zmluvou u svojho zamestnávateľa dole lebo má zaporný hosp. výsledok. Zbaviť sa ho nevieme a vyplatiť ho zo zmluvy by bola samovražda, ktorá by znamenala, že Feran by sa pozeral z tribúny do budúcej sezóny.

Takže sa dohodlo riešenie výhodné pre všetky strany nie len pre Barcu, keď to potrebuje.

Toto naviac znamená, že Umtiti nepríde takmer o žiadne prachy, ktoré mu zaručoval pôvodný kontrakt, ale sa to len natiahne na viac rokov. Na druhej strane sa jeho ročná mzda stane akceptovateľnou aj pre iné kluby z Európy, ktoré by to s ním chceli skúsiť cez hosťovanie a odbremeniť nás. Taktiež ak odíde pred koncom zmluvy Barca len ušetrí.

Čiže by ma vôbec neprekvapila hosťovačka ešte túto zimu alebo v lete a v roku 2023 odíde zadarmo ak sa znova nezrakví a bude podávať priemerné výkonu niekam inam.

Vďaka ti Alemany smiley

10.01.2022, 20:44
absint BRIAN19

Co mi vadí:
1. Objevily se tu fámy o nějakých 50 milionech - blbost.

2. Nějak nejsem v klidu při pomyšlení, že vedení za 55 mega přivedlo Ferrana Torrese a teprve potom začalo řešit, jak to udělat, abychom ho mohli dopsat na soupisku.

3. Toto řešení nedostatku místa pod platovým stropem je trochu krátkozraké. Plat jsme mu sice rozdělili do více let, což je pro nás momentálně výhodnější, jenže o to dýl nás pak bude trápit. Za dva tři roky na tom můžeme být ještě hůř a pak si budeme nadávat, proč tu stále máme takto přeplaceného hráče, který stejně nehraje. A zase nebudeme kvůli němu moct zaregistrovat dalšího hráče.

Suma sumárum, vyloženě proti nejsem, ale opravdu nevidím důvod proč Alemanymu bozkať ruky.

10.01.2022, 21:38
BRIAN19 absint

1. Súhlas

2. Posíliť potrebujeme, Španiel, reprezentant so skúsenosťami nie len ďaľšie decko z La Masie. Za mňa dobrý najmä ten splátkový kalendár City sa musel prejaviť v konečnej cene.

Cieľ bol posilniť v januári a zaregistrovať nových hráčov, to sa s hosťovaním Coutse a zmenou zmluvy pre Umtitiho podarilo, keďže sa asi pôvodne rátalo, že Dembelé predĺži a vyrieši túto dilemu bez Umtitiho. Ale keďže to vyzerá, že Dembelé si pakuje kufre tak sa muselo iba spraviť iné riešenie a dodržať sľub, že Feran bude hrať.

3. Neverím, že Umtiti tu bude do konca zmluvy, keď v novej zmluve má tiež doložku, že môže odísť v lete 2023 zadarmo, čiže pre nás ďalšie ušetrné peniaze.

Takže ešte raz vďaka Alemany smiley

10.01.2022, 21:52
absint BRIAN19

Já jsem si naopak naprosto jistý, že dobrovolně neodejde. Možností měl už dost, i zadarmo bychom ho určitě pustili, on ale nikdy nechtěl. A upřímně, jeho roční plat je pořád úplně mimo, to mu stejně nikdo nedá.
Současná dohoda mu celkem vyhovuje, dovolenou v Barceloně si protáhne o tři roky, prachy dostane víceméně stejné, a až mu v roce 26 nový kontrakt vyprší, to už mu bude 32, bude to ideální čas na ukončení kariéry.

10.01.2022, 22:25
BRIAN19 absint

Aké možnosti mal? Turecká liga?

Že sa o neho lepšie kluby nebijú je pravda, ale doteraz bol problém ten jeho premrštený plat, ktorý by nikto aj s min záujmom nezaplatil a zranenia.

Takto možno príde konečne aj nejaká ponuka na hosťovanie a možnosť, že odíde aj skôr.

Nie je to ideálne, ale za daných podmienok to beriem ako neustále náreky, že sa malo spraviť niečo iné.

Teraz ešte poprosím toho Neta poriešiť.

10.01.2022, 23:16
absint BRIAN19

Může být rád i za to Turecko. U nás je až tak osmý stoper, proto nepředpokládám, že by se teď o něj pobil Liverpool s PSG.

11.01.2022, 03:18
raval69 absint

Zkus se na to nedívat až tak z pohledu Umtitiho, jako spíše z pohledu Barcy, ty výhody jsou obrovské: zaprvé tam snad mělo dojít k nějakému celkovému snížení (10%). Především je ale obrovský rozdíl, jestli mu jeho peníze Barca vyplatí v 18 měsících nebo v 54! Nás nyní extrémně zajímá cash flow. Takto je možno ne jen zaregistrovat Ferrana, ale celkově to zvedne manévrovací prostor. A dále jestli si za stejné peníze koupíš něčí služby na 54 měsíců proti původním 18, tak to přece je významná sleva. Teoreticky, kdyby se chytil a hrál zase slušně, tak na jeho místo ve stejnou dobu nebudeme potřebovat jiného hráče. Nevím, co se s tím chlapem děje, ale on má v podstatě ideální věk na obránce. Třeba tohle vše ještě povede k tomu, že dostane šanci. Více se v této věci asi udělat nedalo.

11.01.2022, 15:51
absint raval69

Už jsem vypsal, co mi vadí, dá se v tom najít odpověď i na tvůj komentář. Psal jsem, že rozložení na čtyři a půl roku má i svá negativa. Manévrovací prostor to zvedne teď, ale za pár let ho to bude naopak snižovat.
Argument s koupením si služeb na 54 měsíců za stejnou cenu bych bral u kohokoliv jiného. Jenže Umtiti je u nás do počtu, a kdyby už neodehrál žádný zápas, absolutně nijak to nepocítíme. Jinak řečeno je nám úplně jedno, jestli tu bude strašit tři roky navíc (teda kromě toho, že bude zabírat místo na soupisce a snižovat onen manévrovací prostor na registraci nových hráčů). Snad nikdo už nemůže vážně věřit, že se ještě chytí. Kolik let už to trvá? Jde to vidět i na jeho přístupu, chlapec je stejný jako Bale, své prachy má jisté, teď bude hrát golf.

11.01.2022, 17:50
raval69 absint

OK, dáme si malou modelovku jako na ZŠ:-). Matematika je totiž stejná u jakéhokoli hráče, Umtitiho nevyjímaje. Řekněme, že on teď vydělává 12 mil ročně (píše se to různě, ale to je jedno). Za zbývajících 18 měsíců, které by možná proseděl, by tedy dostal 18 mil. Teď by měl být jeho plat snížen o 10%, to je na 16,2 mil eur a hlavně ale je rozložen na 54 měsíců místo původních 18. Řekněme tedy, že se nechytne a že se ho budeme chtít v létě 2023 stejně zbavit, resp. pokusíme se ho prodat. Efekt může být dvojí. 1) v té době bude ještě náš, tedy cokoli, co za něj dostaneme, bude plus (v té době bude pobírat ne 1 mil měsíčně, ale 16,2/54, což je 300 tis. - takže bude daleko lépe prodejný),....a hlavně 2) naše náklady na něj do té doby nebudou 18 mil, ale jen 5,4 mil eur - to je celkem rozdíl. Plus taky ušetřené náklady na odvody na pojistném atd. Jakkoli je celá jeho kauza bizarní, tento krok je z jeho strany ústupek.

12.01.2022, 08:04
absint raval69

Jinak řečeno, jeho roční plat teď bude 30% toho původního. Troufnu si tvrdit, že matice celkem rozumím.
Ale zopakuju to, co jsem už někde nahoře psal. Za něj je to pořád moc, pochybuju, že to někdo dá. Samozřejmě se ta šance logicky zvýší (+ do hry může přijít hostování/přestup, kdy budeme platit jen část platu, což je lepší než nic), ale moc šancí tomu nedávám.

12.01.2022, 14:38
raval69 absint

Je to samozřejmě tak, ten jeho plat neodpovídá tomu, co dosud předváděl - o tom žádná. Teď se to aspoň trochu dostane do reálu. Je ale strašně důležité, aby dostal šanci. Buď se aspoň trochu chytne a tu a tam bude použitelný, nebo o něj někdo projeví zájem (nebo obojí). Nejhorší variantou jsou drazí hráči, co sedí. Ale celá debata byla o tom, že současné vedení udělalo maximum možného. Stejně tak s Coutinhem, teď ještě Dembele....

12.01.2022, 15:48
absint raval69

Tady se asi neshodneme. Šancí už podle mě dostal dost (není to jen o zápasech). Že je na lavičce už pod čtvrtým trenérem a příležitost na jeho úkor dostává každý, kdo má dvě nohy, nejspíš bude mít nějaký důvod.

12.01.2022, 19:55

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat