Oficiálne: Sergio Busquets sa lúči s Barcelonou

Oficiálne: Sergio Busquets sa lúči s Barcelonou Foto: Twitter: @Rahul_FE

Ďalšia kapitola je na konci. Sergio Busquets sa lúči s Barcelonou, ktorú po sezóne opustí.

Sergio Busquets, jeden z najlepších futbalistov histórie tohto klubu, po konci sezóny opustí klub FC Barcelona. Toto rozhodnutie oznámil prostredníctvom emotívneho videa:

,,Hola culés. Nastala bohužiaľ chvíľa oznámiť vám, že toto je moja posledná sezóna vo farbách Blaugranas."

,,Bola to nezabudnuteľná cesta. Už ako malý chlapec som sledoval zápasy a sníval o tom, že budem hrať v tomto drese na tomto štadióne. Ale realita absolútne prekonala všetky sny. Keď som bol v juniorských kategóriách, nečakal som, že v najlepšom klube na svete strávim vyše 15 rokov. Je to klub môjho života. Klub, ktorého som vždy bol a aj vždy budem fanúšikom, no navyše aj futbalistom, kapitánom a v ktorom som odohral viac ako 600 zápasov. Bolo pre mňa veľkou cťou a hrdosťou obhajovať tento znak. Všetko má svoj začiatok a koniec. Aj keď to nebolo ľahké rozhodnutie, tá chvíľa práve prišla."

Súčasný kapitán Barçy odchádza po 18 sezónach strávených v týchto farbách. Po úvodných dvoch sezónach, kedy nastupoval za U19, sa posunul do béčka, ktoré v tom čase trénoval Pep Guardiola a s ktorým vybojoval postup do druhej najvyššej španielskej súťaže. 

S odhodlaním, aké mu bolo po celú kariéru vlastné, sa prebojoval do A-tímu v roku 2008, keď debutoval v ligovom dueli s Racingom Santander. Dlho netrvalo, aby sa Busquets stal pevnou súčasťou kádra, ktorý v tej dobe získal 6 trofejí v priebehu kalendárneho roka.

Odvtedy bol Sergio neodmysliteľnou súčasťou Barcelony, ktorú počas posledných dvoch ročníkov dokonca viedol ako kapitán. 

Tento defenzívny stredopoliar nastúpil do 718 zápasov za Blaugranas, čo ho radí na tretie miesto v historickom rebríčku klubu. Získal tu fantastických 31 trofejí - 8 ligových titulov, 7 Copa del Rey, 7 Španielskych superpohárov, 3 Ligy majstrov, 3 Európske superpoháre a 3-krát sa tešil z triumfu na MS klubov. 

Poslednú sezónu v jeho milovanom klubu má šancu zakončiť takisto trofejou - je len krok od toho, aby ako kapitán doviedol Barcelonu k vytúženému ligovému titulu.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Legenda a troufnu si říct, že je jedním z nejpodceňovanějších záložníku posledních dvou dekád.

10.05.2023, 14:29
MarcoFCB MarcoFCB

Nejlepší štít na světě!

10.05.2023, 14:30

Podľa tých mediálnych šumov čo sa popísalo čakám, že ešte Alba oznámi svoj koniec a myslím že hádanka kde bude Messi budúcu sezónu hrať, je vyriešená 😀

10.05.2023, 14:44
raval69 no.94

Jakože v Saudské Arábii, jo?

10.05.2023, 22:28

Ďakujeme legenda, navždy ostaneš v barcelonských dejinách ako jeden z hráčov ktorý neboli docenený.Nikdy nezabudneme že navzdory tomu že si nebol najrýchlejší a najsilnejší mal si hernú inteligenciu ako nikto iný. Jedná éra skončila dúfam že zo svojho majstrovstva si naučil svojho zástupcu ako má hájiť dres Barcelony👑👑🥹

10.05.2023, 14:54

Čekal na Messiho rozhodnuti?

10.05.2023, 15:00

Ďakujeme Sergio! Nech sa darí na tvojej ďalšej životnej ceste!

Tak ešte Alba a Roberto a budeme môcť definitívne povedať, že sa skončila ďalšia éra Barcelony.

10.05.2023, 15:22

Najlepsi DM akeho som videl. Nerozumiem preco bol tak podcenovany fanusikmi. Na druhu stranu neuveriteľne hodboteny odborníkmi. Myslim ze výborne rozhodnutie, konci ako kapitan ked na rozlucku moze zdvihnut ligovu trofej, podobne ako Xavi. Velka vdaka Sergio, nech sa ti dari!

10.05.2023, 15:38
tomise63 stockey

Skvělý borec,defenzívní štít,rozehrávka,čtení hry.Letos se rozloučí titulem,velké díky za vše.Myslím si ale,že FCB má již trošku jiné pojetí hry.Kdysi krajní beci (Alba,Alves)jezdili po stranách jak na motorce a Sergio vše řídil a usměrňoval.Klobouk dolů před tímhle fotbalistou,ale léta nezastavíš.Dnes všichni vidíme,že už není shopen odehrát v tempu celý zápas,vytratila se též jistota a suverenita v rozehrávce.Myslím si,že on to ví,pro Barcu vždy dýchal,proto se rozloučí.Pokud příjde Ilkay,zase bude mít Barca mozek,tvůrce hry i dobrého založníka,který umí dát gól!Uvidíme!

18.05.2023, 18:05
Myšák
Systémový administrátor

Legenda, největší…

10.05.2023, 15:56

Velká škoda, celý rok dokazoval, že na to stále má a je pro nás pořád důležitý. Navíc ta záloha bez něj tak nějak neví, co má dělat, kde má kdo stát, atd. Proto jsem doufal, že ještě prodlouží za menší peníze.
Tak hodně štěstí na další cestě, kapitáne.

10.05.2023, 18:28

Není, co dodat. Je jen vtipné, jak Sergio byl celou dobu častován přívlastkem "pomalý" nebo "ne nejrychlejší". Ale to, že disponoval přihrávkou asi nejvíce zrychlující hru, už je jiná věc. I to, že ji často prováděl ve stoje. Díky Sergio, prostě konec nejlepší fotbalové generace všech dob. Ach jo.

10.05.2023, 22:35

Bus byl naprosto unikátní typ hráče. Neznám jiného vysokého hubeného záložníka s defenzivní pozicí na hřišti, který byl měl zároveň futsalovou techniku a myšlení nejlepších tvůrců hry a přitom zároveň plnil defenzivní aspekty hry skoro bezchybně. Sice navždy zůstane tím nejméně doceněným ze slavné trojky, ale navždy zůstane jedním z nejlepších záložníků vůbec a pro mě osobně je tím druhým nejlepším za Xavim. Jsem rád, že v poslední sezoně ještě ukázal, jak je nepostradatelný a kvalitní a snad nás dotáhne k rozlučkovému titulu.

11.05.2023, 12:18

Bude to krásná a zaslúžená rozlučka, vystriedanie 3 minúty pred koncom v poslednom zápase doma, s titulom v kapse, pred zavretím štadióna a s plným Camp Nou za chrbtom. Bez ohľadu na (logický) pokles formy v posledných sezónach si to tento pán hráč zaslúži. Nedá mi v tejto súvislosti (bez toho, že by som chcel brať kredit Sergiovi) nespomenúť, že je škandalózne a veľkou hanbou, že sa takáto "forma" rozlúčky nedopriala fanúšikom a Messimu a že sme sa dlhoročným bačovaním v klube dostali do situácie v akej sme.

11.05.2023, 13:18

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat