OFICIÁLNĚ: Xavi prodloužil smlouvu do roku 2025

OFICIÁLNĚ: Xavi prodloužil smlouvu do roku 2025 Foto: FC Barcelona

Hlavní kouč Barçy prodloužil smlouvu o další rok s platností do června roku 2025. Součástí dohody je i opce na další rok. 

Klub FC Barcelona a trenér Xavi Hernández dosáhli shody na ohledně prodloužení smlouvy do června roku 2025. Na lavičku usedla tato legenda klubu poprvé na začátku listopadu roku 2021. Samotný akt prodloužení smlouvy pak proběhl tento pátek v kancelářích na Camp Nou. Přítomni byli prezident klubu Joan Laporta, první viceprezident Rafa Yuste, viceprezident pro ekonomickou oblast Eduard Romeu, a novic na pozici sportovního ředitele, Deco.

2 tituly a 96 utkání jako trenér 

Xavi se stal šéfem lavičky ,,Blaugranas" loni v listopadu poté, co se vyvázal ze smlouvy v katarském klubu Al-Sadd. V tu chvíli se pomyslný kruh uzavřel. V roce 2015 po zisku (zatím) posledního Treblu odešel Xavi ještě jako hráč z katalánské metropole do Kataru, kde se po skončení hráčské kariéry v roce 2019 stal okamžitě trenérem, aby o 2 léta později šel trénovat klub, v němž zanechal nesmazatelnou stopu jako hráč. 

Jako trenér přišel do Barcelony znovu zavést do prvního týmu a jeho hry onu pomyslnou barcelonskou DNA. Do těchto dní se mu podařil vybudovat tým, který je zdravou kombinací zkušených hráčů s těmi mladými, a nesmírně talentovanými. 

Doba, kterou zatím tráví na lavičce Barcelony jako hlavní stratég, však nebyla vždy růžová. Tato sezóna je jeho druhá kompletní, a protože klub převzal v listopadu roku 2021, tak mu zatím ani dva pokusy nestačily na to, dovést svůj milovaný klub do vyřazovací fáze nejprestižnější evropské klubové soutěže, Ligy mistrů. 

12 debutantů z La Masie 

Jedním z jeho skvělých počinů je pak zejména inkorporace 12 mladíků ze slavné barcelonské akademie do ,,dynamiky" prvního týmu. Jmenovitě pak tento seznam čítá tyto hráče: Aleix Garrido, Ángel Alarcón, Chadi Riad, Marc Casadó, Iñaki Peña, Mika Mármol, Estanis Pedrola, Álvaro Sanz, Ferran Jutglà, Ilias Akhomach, a v neposlední řadě dva hráče, kteří jsou součástí kádru aktuálního. Lamina Yamala, a Fermína Lópeze. 

Od svého příchodu stihl do dnešního dne odkoučovat 96 utkání. 69 v La Lize, 9 v Lize mistrů, 8 v lize Evropské, 7 pod hlavičkou Copa del Rey a 3 v rámci soubojů o španělský Superpohár. Jeho bilance je 60 výher, 17 remíz, a 19 porážek se 184 vsítěnými brankami, a 91 obdrženými. V této sezóně pak s týmem vyhrál dva tituly. Španělský Superpohár v lednu po vítězství ve finále nad Realem Madrid, a o pár měsíců v květnu tohoto roku vyhrál se svým týmem španělskou nejvyšší soutěž, La Ligu. 


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat