Oficiální prohlášení FC Barcelona

Oficiální prohlášení FC Barcelona

FC Barcelona tímto oznamuje, že její disciplinární komise rozhodla o dočasném pozastavení členství osobám, které byly zadrženy francouzskou policií během prvního zápasu čtvrtfinále Ligy mistrů v Paříži proti PSG 10. dubna tohoto roku. Zároveň informovala své fanouškovské kluby, že třetí obviněný byl informován o tom, že má od nynějška zakázáno získávat vstupenky na domácí i venkovní akce FC Barcelona. Tři vyšetřovaní fanoušci byli po skončení zápasu zatčeni a obviněni z nacistických pozdravů a rasistických urážek.

Disciplinární komise FC Barcelona považuje události nahlášené francouzskou policií za „velmi závažné“, a proto bude toto pozastavení činnosti okamžité a potrvá až do ukončení interního vyšetřování, které může trvat až tři měsíce od zahájení případu. Je třeba poznamenat, že v důsledku těchto okolností hrozí FC Barcelona pokuta od UEFA až do výše 25 000 eur a zákaz cestování španělských fanoušků na venkovní zápasy v nejvyšší evropské fotbalové soutěži. Tato sankce byla podmíněně odložena na jeden rok.

Jak oba suspendovaní členové, tak obviněný člen klubu fanoušků mohou předložit odpovídající obhajobu disciplinárním orgánům klubu.

FC Barcelona odsuzuje jakoukoli formu diskriminace a znovu zdůrazňuje svůj závazek hájit hodnoty, které jsou součástí její identity.


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat