Olmo, který odmítl poslední nabídku smlouvy s Dinamem, nevylučuje přestup do Barcelony ani Realu

Olmo, který odmítl poslední nabídku smlouvy s Dinamem, nevylučuje přestup do Barcelony ani Realu

Dani Olmo, jenž byl zvolen nejlepším hráčem nedávno hraného finále Mistrovství Evropy do jednadvaceti let, zamítl podobu nového kontraktu v Záhřebu, kde nyní působí a kde se jej snaží udržet. Španěl neodmítá možnost odejít do své rodné země, kde o něj usilují Barcelona s Realem.

Dinamo Záhřeb nasbíralo všechny své prostředky, aby se pokusilo udržet svou největší hvězdičku, kterou je Dani Olmo. Ten o sobě dal znovu vědět výkony na Euru v kategorii U21, po kterém se vrátil do Chorvatska a odehrál zde 2 zápasy v rámci předkola Ligy mistrů UEFA a také 1 duel v lize.

I přesto by se však mohlo stát, že rodák z Terrassy, kde se mimochodem narodil třeba také ikonický středopolař Xavi Hernández, že další starty už za GNK nezaznamená. Včera se totiž zveřejnila zpráva, která tvrdí, že Olmo odmítl novou smlouvu, která by z něj udělala nejlépe placeného hráče v klubu.

A to nejen v rámci aktuálního kádr, nýbrž i historie. Vydělával by si více než někdejší talenti z Maksimiru, jako Mario Mandžukič nebo Luka Modrič. Okolí hráče ale vnímá realitu a vidí, že za poslední 3 roky byl Olmo nejlepším hráčem v týmu, nicméně nebyl ani mezi top pěti co se platu týče.

Rovněž nechápou, proč za jednadvacetiletého křídelníka požadují v klubu takovou částku, když nepatří mezi pět nejlépe vydělávajících hráčů. Původně začali chorvatští činovníci na sumě 25 milionů eur, nyní už chtějí 40, což je pro mnoho týmů příliš hodně. Tržní hodnotu má 15 milionů.

Olmo tak sdělil svému agentovi, že neprodlouží smlouvu a nyní se čeká, co udělá dále klub. Zájem o něj je velký a to i přes fakt, že do Anglie, kde o něj stáli Manchester United a Tottenham už má minimálně do zimy útrum. V Německu kolem něj krouží Bayern Mnichov a Bayer Leverkusen.

V Itálii to pak třeba je Řím a ve Španělsku, kde působil až do roku 2014, všichni tři největší giganti, včetně obou madridských celků a posledního mistra, jehož je 179 centimetrů vysoký Olmo odchovancem. V nedávném interview pro rozhlasovou stanici COPE pohovořil o zájmu Barcelony a Realu.

Barca je klubem, k němuž chovám speciální vazbu. Po dobu šesti let to byl můj domov a uvidíme, co přinese budoucnost. Dnes nevím, zdali existuje možnost se vrátit, ale vzhledem k respektu k dalším, kteří mají zájem, nemohu nic říci. A jestli je možnost přestoupit do Realu? Uvidíme. Aktuálně nevím.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

vyhlášen smiley

09.08.2019, 08:21
Pajinos roman1978

něco špatně nebo? pravopisně to je správně, zvolen MOTM skutečně byl a je to něco málo přes měsíc, čili to nedávno tam podle mého lze použít smiley

09.08.2019, 08:32
Pajinos Pajinos

už to vidím u původního zdroje, kde to sdílím - překlep, díky za připomenutí smiley

09.08.2019, 09:38

na euru byl fakt dobry. ale kde by u nas hral?? jedinr jej poslat na hostovani, ale pochybuju ze by chtel do nejake eibaru apod...

09.08.2019, 09:29
Pajinos pyspetr

právě no, máme to nabouchané a pochybuju, že se bude chtít plácat ve třetí lize ... co nejdříve se musí béčko vrátit do dvojky, aby ti hráči, co tam jsou, neměli pak takový skok - viz Miranda např.

09.08.2019, 09:39

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat