Oriol Romeu a Alejandro Balde oceněni za svou práci v roce 2023

Oriol Romeu a Alejandro Balde oceněni za svou práci v roce 2023 Foto: X @FCBarcelona

Katalánská fotbalová federace (FCF) slavnostně předala výroční ceny a v rámci toho ocenila dva hráče prvního týmu FC Barcelona: Oriola Romeua a Alejandra Baldeho.

Toto pondělí se konal galavečer Katalánské fotbalové federace (FCF), kde ocenili nejvýraznější fotbalisty roku 2023, za velké účasti FC Barcelona. Slavnostní akt se uskutečnil ve starobylé továrně Star Damm a na seznamu vítězů se objevilo několik překvapení. Oriol Romeu a Aitana Bonmatí byli vyhlášeni nejlepšími fotbalisty roku, narozených v Katalánsku.

Středopolař, který přišel do klubu letos v létě z Girony po sezóně, v níž se stal nepostradatelným lídrem týmu trenéra Míchela, zvítězil v hlasování s velkým náskokem. Jako soupeře měl Jordiho Albu, bývalého hráče Barcy a současného fotbalisty Interu Miami, a Sergia Gómeze, hráče Manchesteru City.

Rodák z Ulldecona získal 67,5 % všech hlasů, druhý Jordi Alba dosáhl 22,5 % a Gómez uzavřel stupně vítězů s 10 %. Rozdíl byl obrovský a potvrzuje Romeua jako nejvýraznějšího hráče v tomto ročníku, zejména jeho působením na stadionu Montilivi. V Barce po skvělém začátku ustoupil do pozadí a přestal být nepostradatelným hráčem pro Xaviho Hernándeze.

Na druhé straně byl Alejandro Balde oceněn jako fotbalista s největším progresem během roku 2023. Ve své první sezóně v prvním týmu, dostal důvěru sesadit z trůnu Jordiho Albu na levé straně obrany, jehož konec v Braceloně byla jedna z nejdůležitějších událostí v katalánském týmu za poslední dobu. Kromě Félixe Garrety, devatenáctiletého obránce SD Amorebieta, se v letošním ročníku prosadil i další culé, Marc Casadó, který je součást týmu Barca Athletic.


Zdroje: https://www.fcbarcelonanoticias.com/



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat