Oslava 10. výročí Penyi

Oslava 10. výročí Penyi

Událost k desátému výročí fanklubu od doby, kdy nás FC Barcelona schválila jako oficiální Penyu proběhla v Brně. Přesněji v Grill Bar Boby, jelikož se jedná o podnik jednoho z našich členů, Jirky Tichého. Právě zde se také členové pravidelně scházejí při sledování zápasů.

Kapacita salónku je běžně 33 lidí, každopádně vzhledem k zájmu členů jsme tuto kapacitu navýšili až na 40 osob. Jenže poté, co se přihlásil 36. účastník, se již nikdo nepřidal (což by nebyl žádný problém), a naopak se členové začali odhlašovat. Práce, rodinné důvody, nemoc nebo bez důvodu – nakonec se odhlásilo hned 11 lidí, tedy téměř třetina. Jak jsme se ale v sobotu shodli – jejich mínus :-).

I když byl naplánován i fotbálek, vzhledem k nízkému počtu zájemců jsme se sešli až kolem 17. hodiny přímo v restauraci. Nakonec tedy dorazilo 25 členů a více než polovina z nich patřila mezi ty, kteří jsou ve fanklubu nepřetržitě 10 let.

Začalo se prezentací fotek a to nejen za posledních 10 let, ale již od prvních minisrazů, tedy roku 2006 (první minisraz sice proběhl již v roce 2005, z toho ale fotka není).  Následovala videa – ze zájezdů a z Velkých letních srazů. Poté byli členové oficiálně přivítáni prezidentem fanklubu. Jako další si vzal slovo zakladatel fanklubu Valdo a pak také krátce budoucí prezident Kryštof (i když má zatím jen 12 let, již si pár hlasů získal tím, že slíbil na akcích alkohol hrazený fanklubem). 

Potom již přišla na řadu večeře – svíčková a pro vegetariány salát či smažený sýr. Všichni, kteří dorazili, dostali odznak klubu a propisku, a také fanklubovou knihu (pokud ji již neměli). Kniha se dostane i ke všem dalším zájemcům – budeme informovat v samostatném článku. Následovalo čtení jmen všech členů, kteří jsou v naší penyi od začátku až do současnosti. Jedná se celkem o 44 lidí, bohužel jeden z těchto členů, Tomáš Sebrala, se této akce již nedožil. 14 přítomných členů, kteří ve fanklubu slaví 10 let, obdrželo pamětní minci. Ta se dostane i ke všem ostatním včetně Tomáše – jeho mince bude zaslána Renému a zůstane v Bolaticích na hřišti, jelikož byl Tomáš jedním z pořadatelů tamních Velkých letních srazů.

Od promítání fotek a videí se přešlo na zápasy – El Clásico z roku 2009 (výhra 6:2 na Bernabeu), odveta s PSG z roku 2017 (výhra 6:1) a finále Ligy mistrů v Berlíně 2015 (výhra 3:1).

A nechybělo ani slibované překvapení – luxusní dort k našim desátým narozeninám, který obstaral i zaplatil Pavel Ježek – děkujeme. A nakrojili ho zakladatelé fanklubu - Valdemar Adamiš (Valdo), Jan Rotrekl (Gianni) a Jakub Koutný (Jakub19). Byl pozván i 4. zakladatel Jakub Marša (Ramesse) - i když pozvání přijal, nakonec byl bohužel mimo Brno.

Následovala již jen volná zábava – vzpomínání na srazy, zájezdy a výjezdy, diskuze o budoucích Velkých letních srazech či dárcích a podobně. V 11 hodin se podnik zavíral a tak nezbývalo, než se rozejít do našich ubytování a jít spát. Takový byl tedy plán, ale úplně nevyšel – Mazzipedro totiž trval na tom, že nám ukáže místní vyhlášený klub Pitkin a my jsme se zase tak dlouho nebránili. Oslavy 10. výročí fanklubu tak probíhaly až do ranních hodin – detaily už bych ale moc nerozepisoval.

Závěrem bych rád poděkoval Jirkovi za poskytnutí prostorů, Pavlovi za organizaci a dort, a všem členů, kteří se této skvělé akce zúčastnili. Věřím, že nás v následujících letech čeká podobných událostí celá řada.

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Další fotky naleznete zde.

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

PB Lleó de Dues Cues




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Přidán odkaz na stažení fotek.

30.08.2021, 18:29

Pecka!!! Skoda, ze jsem se nemohla zúčastnit :( příště už snad i se mnou!!

31.08.2021, 11:58

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat