Pedri, de Jong, a Raphinha. Stav kádru #3

Pedri, de Jong, a Raphinha. Stav kádru #3

Marodka Blaugranas momentálně čítá seznam tří hráčů. V průběhu prvního poločasu posledního zápasu proti Seville se zranil brazilský křídelník Raphinha. Vedle Pedriho, a Frenkieho de Jonga se tak stal třetím hráčem, s kterým hlavní trenér Xavi Hernández nemůže na nějaký čas počítat. 

Pedri

Rodák z Bajamaru na ostrově Tenerife a jeden z nejhodnotnějších záložníků záložníků dnešní doby odehrál z důvodu zranění v této sezóně zatím pouze dvě soutěžní utkání. V prvním kole na hřišti madridského Getafe odehrál 78 minut, načež jej posléze vystřídal Ansu Fati. Následující týden pak při obnovené soutěžní premiéře Barçy na Olympijském stadionu v Montjuïcu skóroval jako hráč základní sestavy v 82. minutě zápasu, a po více než sto sedmdesáti minutách tak prolomil střeleckou mizérii červeno-modrých barev. Následující týden si pak bohužel přivodil zranění kvadricepsu v tréninku, které jej na nějaký čas vyřadilo ze hry. Poslední zprávy ohledně jednoho z diamantů zálohy Barçy jsou takové, že by měl být plně fit po následující reprezentační přestávce, a být tak ,,ready" na Penya zápas podzimu v neděli 22.10. od 21:00 doma v rámci La Ligy proti baskickému Bilbau.

Frenkie de Jong

Šestadvacetiletý Nizozemec v letošní sezóně odehrál zatím opravdu velkou minutáž. V prvních šesti zápasech La Ligy odehrál pokaždé ,,plných" 90 minut. K tomu musíme přičíst i 76, respektive 90 minut za ,,Oranjes" v rámci reprezentační přestávky. První zápas, ve kterém byl za Barçu v aktuálním průběhu sezóny střídán v jejím průběhu byl ten proti Antverpám v Lize mistrů. V následujícím zápase proti Celtě Vigo pak musel z důvodu zranění kotníku být vystřídán již po pětatřiceti minutách na hříšti. Prógnozy v jeho případě nehovoří tak optimisticky, jako v případě jeho kolegy ze zálohy Pedriho. Ty hovoří o tom, že Frenkie nestihne El Clásico na konci měsíce, a bude připraven ,,až" na zápas proti Šachtaru v Lize mistrů 7. listopadu.

Raphinha

V posledním zápase proti Seville se pak bohužel zranil Brazilec Raphinha. Ten sice i vlivem dvouzápasového trestu za červenou kartu ze zápasu proti Getafe toho zatím v aktuální sezóně neodehrál tolik, jako například Francie de Jong, ale i na něm si náročný program vybral svou daň. Zranění hamstringu na pravé noze by jej však nemělo vyřadit ze hry na dlouhou dobu. Zdroje hovoří o tom, že by s přehledem měl stihnout El Clásico. Některé jsou pak ještě optimističtější, a predikují Brazilci stejný osud, jako Pedrimu. Podle nich by i on měl být plně připraven na Penya zápas podzimu proti Bilbau.  




Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat